ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ: Ξεκίνησε το συλλαλητήριο συμπαράστασης στους Έλληνες στρατιωτικούς


ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ: Ξεκίνησε το συλλαλητήριο συμπαράστασης στους Έλληνες στρατιωτικούς (video+φωτό)
Ξεκίνησε πριν λίγη ώρα στην κεντρική πλατεία της Ορεστιάδας, το συλλαλητήριο συμπαράστασης στους δυο Έλληνες στρατιωτικούς ποτ κρατούνται επό 10 μέρες στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης, μετά την σύλληψη τους από τους Τούρκους στις Καστανιές.

Κόσμος κάθε ηλικίας από την περιοχή και όλο τον Έβρο και τη Θράκη συνεχίζεται να συγκεντρώνεται, ενώ παρόντες είναι ο δήμαρχος της πόλης Βασίλης Μαυρίδης και ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου Ορεστιάδας και Σουφλίου Δαμασκηνός.
 
Φωτό Πάρης Δουλούδης
evros-news.gr/

Με τον εθνικό ύμνο ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο για τους δυο στρατιωτικούς(video+φωτό)

Με τον εθνικό ύμνο, τον οποίο έψαλαν όλοι οι πολίτες που κατέκλυσαν την κεντρική πλατεία Ορεστιάδας, ολοκληρώθηκε πριν από λίγο το συλλαλητήριο συμπαράστασης στους δυο συλληφθέντες Έλληνες στρατιωτικούς, που εξακολουθούν να κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης.

Άνθρωποι κάθε ηλικίας, άνδρες, γυναίκες, παιδιά, μεσήλικες, ηλικιωμένοι, αρκετοί κρατώντας ελληνικές σημαίες στα χέρια, με απόλυτα ειρηνικό τρόπο, άκουσαν τους χαιρετισμούς κάποιων εκ των συμμετεχόντων φορέων και συλλόγων στην κινητοποίηση, έστειλαν το μήνυμα προς την Τουρκία ότι θα πρέπει ΑΜΕΣΑ να επιστρέψουν στην πατρίδα ο ανθυπολοχαγός Άγγελος Μητρετώδης και ο λοχίας Δημήτρης Κούκλατζης, αλλά και προς την Κυβέρνηση να ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα της αποφυλάκισης και επιστροφής τους.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τον εθνικό ύμνο που έψαλαν όλοι μαζί, ενώ τελικά δεν απηύθυναν χαιρετισμό ούτε ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης, αλλά ούτε και ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου Ορεστιάδας και Σουφλίου Δαμασκηνός που έδωσαν το παρόν, αφού προτίμησαν τον λόγο να πάρουν οι εκπρόσωποι των συλλόγων που ξεκίνησαν και οργάνωσαν όλη αυτή την κινητοποίηση.
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΕ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ

Έστειλε το πρώτο μήνυμα για τους Έλληνες στρατιωτικούς η ποδηλατοδρομία στις Καστιανές

Έστειλε το πρώτο μήνυμα για τους Έλληνες στρατιωτικούς  η ποδηλατοδρομία στις Καστιανές(video+φωτό)

Το πρώτο μήμνυμα συμπαράστασης στους δυο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης, έστειλε η ποδηλατοδρομία που οργάνωσε η σύλλογος ΡΗΣΟΣ από την Ορεστιάδα στις Καστανιές, με συμμμετοχή αρκετών ποδηλατών.

Ξεκίνησαν από την πλατεία της Ορεστιάδας και αφού διήνυσαν τα χιλιόμετρα ως το ακριτικό χωριό, όπου έγιναν δεκτοί με ενθουσιασμό από τους κατοίκους, επέστρεψαν στην πόλη προκειμένου να πάρουν μέρος και αυτοί στην συγκέντρωση συμπαράστασης που θα αρχίσει σε λίγη ώρα στην κεντρική πλατεία.
Όλα εξελίχθηκαν ομαλά και δεν υπήρξε το παραμικρό πρόβλημα, ενώ η αστυνομία είχε φροντίσει να πάρει αυστηρά μέτρα, προκειμένου να μην συμβεί οτιδήποτε.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Σταμάτης Γκροζούδης
Σχόλια