Η σελίδα λειτουργεί σαν αποθηκευτική και ενημερωτική μηχανή αναζήτησης χρήσιμων πληροφοριών!

Φεύγουν σταδιακά από την τουρκική-ΝΑΤΟϊκή βάση του Ιντσιρλίκ οι Αμερικανοί

Τη δραστική περικοπή της χρήσης της αεροπορικής βάσης του Incirlik από τα αεροσκάφη της Αμερικανικής Αεροπορίας φαίνεται να έχει αποφασίσει το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ. Το Πεντάγωνο.Σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους οι στρατιωτικές αποστολές που ξεκινούσαν από την βάση αυτή έχουν μειωθεί δραστικά, ενώ στο άμεσο μέλλον θα υπάρξουν και άλλες περικοπές στις δραστηριότητες των Αμερικανών Ενόπλων Δυνάμεων σε αυτή την βάση. Αν και το Ιντσιρλίκ αποτελούσε το βασικό σημείο εξόρμησης των Αμερικανικών αεροσκαφών κατά των θέσεων του ISIS στην Συρία.
Όμως η επιδείνωση των Αμερικανοτουρκικών σχέσεων το τελευταίο χρονικό διάστημα οδήγησε στην σταδιακή απομάκρυνση της Αεροπορίας των ΗΠΑ από την τουρκική βάση όπως το Σμήνος των A-10 που επιχειρούσαν από εκεί και τον περασμένο Ιανουάριο μεταφέρθηκαν στο Αφγανιστάν αφήνοντας στο Ιντσιρλίκ μόνο τα ιπτάμενα τάνκερ KC-135 της Αμερικανικής Αεροπορίας.
Μαζί με τα αεροσκάφη από την βάση έχουν φύγει και μεγάλος αριθμός προσωπικού και φυσικά οι οικογένειες αυτών απομειώνοντας την Αμερικανική παρουσία στην βάση.

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας:

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget