Hurriyet: Στρατιωτικά σχεδιαγράμματα στα κινητά των δύο στρατιωτικών – Διαψεύδει το Πεντάγωνο


Ερωτήματα προκαλεί η νέα εξέλιξη σχετικά με το ζήτημα των δύο ελλήνων στρατιωτικών
Στα τουρκικά μέσα δεν γίνεται αναφορά αν τα στρατιωτικά σχεδιαγράμματα αφορούν ελληνικές ή τουρκικές εγκαταστάσεις
“Αβάσιμες” οι πληροφορίες της Hurriyet, αναφέρουν πηγές του Πενταγώνου

Σε μία ακόμα κίνηση που σίγουρα προκαλεί μεγάλα ερωτήματα σχετικά με το timing αλλά και την ουσία του ζητήματος, η Τουρκία εν μέσω πολιτικής απομόνωσης φέρνει (ξαφνικά) στο φως ένα νέο «ντοκουμέντο» από το θέμα των δύο ελλήνων στρατιωτικών.

Το φιλοκυβερνητικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu δημοσιεύει (και τα υπόλοιπα τουρκικά ΜΜΕ αναπαράγουν) είδηση σύμφωνα με την οποία οι τουρκικές αρχές βρήκαν στην εξωτερική μνήμη των κινητών τηλεφώνων των ελλήνων στρατιωτικών «στρατιωτικά σχεδιαγράμματα».

Στο τουρκικό πρακτορείο δεν γίνεται αναφορά αν τα στρατιωτικά σχεδιαγράμματα που εντόπισαν οι τουρκικές αρχές αφορούν ελληνικές ή τουρκικές εγκαταστάσεις.

Μία τέτοια κίνηση τρεις περίπου εβδομάδες μετά τη σύλληψη των δύο ελλήνων στρατιωτικών και της κράτησής τους στις φυλακές της Αδριανούπολης, αλλά και ανήμερα της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τη στιγμή μάλιστα που η γερμανίδα καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ, παρενέβη για το θέμα της αποφυλάκισής τους, προκαλεί ερωτήματα.



Διαψεύδει το Πεντάγωνο

Πηγές του ελληνικού Πενταγώνου διαψεύδουν τις πληροφορίες που δημοσιεύει η τουρκική εφημερίδα χαρακτηρίζοντάς τις “αβάσιμες”.

altsantiri.gr
Σχόλια