Έξαλλος ο Πούτιν στο NBC: Πηγαίνετε τουλάχιστον στη Ράκκα να θάψετε όσους βρίσκονται ακόμη κάτω από τα συντρίμμια!




Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι πρέπει να διεξαχθεί έρευνα για τις μαζικές αεροπορικές επιδρομές στις κατοικημένες περιοχές της Raqqa της Συρίας. Ο Πούτιν επεσήμανε ότι οι νεκροί εξακολουθούν να είναι άταφοι και πως τα πτώματα βρίσκονται στα ερείπια.

«Όσον αφορά τα εγκλήματα, επιστρέψτε στη Raqqa και τουλάχιστον θάψτε τα νεκρά σώματα που βρίσκονται ακόμα ανάμεσα στα ερείπια μετά την επίθεση στις οικιστικές γειτονιές – και διερευνήστε αυτές τις επιθέσεις», δήλωσε ο Ρώσος ηγέτης σε μια «μαχητική» συνέντευξη που παραχώρησε στη Megyn Kelly του NBC. Ο Πούτιν ανέφερε επίσης ότι η μάχη για τη Μοσούλη του Ιράκ, με τη συμμετοχή των αμερικανικών δυνάμεων, άφησε την πόλη να «εξαντληθεί στο έδαφος».

Η συνέντευξη άναψε όταν η συζήτησε στράφηκε γύρω από τη Συρία και τις υποτιθέμενες χημικές επιθέσεις, για τις οποίες η Δύση κατηγορεί τη συριακή κυβέρνηση. Αυτές οι αξιώσεις απορρίφθηκαν ως «ψεύτικες ειδήσεις» από το Ρώσο ηγέτη. Ο Πούτιν τόνισε ότι η Δαμασκός κατέστρεψε το απόθεμά της σε χημικά όπλα εδώ και πολύ καιρό και οι μαχητές στόχευαν «να προσομοιώσουν χημικές επιθέσεις» οι οποίες στη συνέχεια αποδόθηκαν στο συριακό στρατό.

«Όλες οι απόπειρες που έγιναν επανειλημμένα στο πρόσφατο παρελθόν και όλες οι κατηγορίες χρησιμοποιήθηκαν για να εδραιώσουν την προσπάθεια ανατροπής του Ασαντ» δήλωσε ο Πούτιν στη δημοσιογράφο.

Η συνέντευξη ασχολήθηκε επίσης με το ζήτημα των εκλογών των ΗΠΑ. Το κλίμα πάντως ανάμεσα στην Κέλλυ και τον Πούτιν ήταν ιδιαίτερα ηλεκτρισμένο.


pentapostagma
Σχόλια