Μοναδική εμπειρία διακοπών σε 10 δεντρόσπιτα στην Ελλάδα!





Κι όμως, υπάρχουν και στην Ελλάδα! Μικρά ξύλινα σπιτάκια, σκαρφαλωμένα πάνω σε δέντρα, άλλα μικρότερα, άλλα μεγαλύτερα, υπόσχονται διακοπές ηρεμίας μέσα στη φύση.




Το Tornos News εντόπισε 10 τέτοια δεντρόσπιτα που νοικιάζονται μέσω της πλατφόρμας Airbnb σε διάφορα σημεία στην Ελλάδα. Δείτε τα...


Δεντρόσπιτο στην Άνω Κορακιάνα, Κέρκυρας











Μέσα σε ένα μεγάλο κτήμα γεμάτο με δέντρα, στους πρόποδες των λόφων της Άνω Κορακιάνας Κέρκυρας, το δεντρόσπιτο της Τζώρτζια είναι ιδανικό για όσους αναζητούν ένα ήσυχο μέρος για να χαλαρώσουν μακριά από τα τουριστικά σημεία του νησιού. Το φυσικό περιβάλλον, η ηρεμία και η θέα από το μπαλκόνι του συμπεριλαμβάνονται στα προτερήματά του.
Το δεντρόσπιτο έχει ένα διπλό κρεββάτι, μπάνιο και κουζινάκι.








Στο κτήμα υπάρχει και στάβλος με άλογα για ιππασία ενώ μπροστά στο δεντρόσπιτο υπάρχει μποστάνι από το οποίο οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τα φρέσκα ζαρζαβατικά. Επίσης διοργανώνονται εκδηλώσεις και γάμοι στην αίθουσα και το εκκλησάκι που διαθέτει το κτήμα.
Οι πιο κοντινές παραλίες, μόλις 5 χλμ μακριά, είναι το Μπαρμπάτι, το Ύψος και η Δασσιά ενώ η πόλη της Κέρκυρας απέχει 15 χιλιόμετρα. Δεν υπάρχει σύνδεση με τη συγκοινωνία του νησιού, οπότε είναι απαραίτητο αυτοκίνητο ή μηχανάκι.
Απαγορεύεται το κάπνισμα, τα κατοικίδια ζώα ενώ το σπιτάκι δεν είναι αφαλές για παδιά έως 12 ετών.



Η τιμή ενοικίασης είναι 64 ευρώ ανά διανυκτέρευση.



Δεντρόσπιτο Καλύβα, Ζάκυνθος








Ένα μικρούλι δεντρόσπιτο, με όλες τις βασικές παροχές, σε ένα περιβάλλον απόλυτης ησυχίας, μόλις 1,5 χιλιόμετρο από την πόλη της Ζακύνθου. Διαθέτει ντουζιέρα και κουζίνα (κάτω από το δέντρο), ηλεκτρικό ρεύμα για φωτισμό και ψυγειάκι, δωρεάν Wi-Fi και κουνουπιέρα στο κρεββάτι. Κατά τα άλλα, θυμίζει πολύ κατασκήνωση στη φύση, όμως είναι ακατάλληλο για παιδιά έως 12 ετών και κατοικίδια ζώα καθώς η πρόσβαση στο σπιτάκι γίνεται μέσω ξύλινης σκάλας. Όσοι έμειναν εκεί, έχουν γράψει πολύ θετικά σχόλια για τους οικοδεσπότες, τον Δημήτρη και τη Τζούλια.



Η τιμή ενοικίασης είναι 27 ευρώ ανά διανυκτέρευση.



Kotsifas Estate Treehouse, Τσιχλέικα Αμαλιάδας








Σε μια φάρμα με ελαιόδεντρα και μποστάνια με βιολογικά προϊόντα, ένα υπέροχο ξύλινο δεντρόσπιτο είναι κρυμμένο ανάμεσα στις πευκοβελόνες. Οι οικοδεσπότες προσφέρουν πλούσιο πρωινό στο κρεββάτι αλλά και πλήρη γεύματα μαζί με βιολογικό κρασί, που περιλαμβάνονται στη τιμή. Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν δωρέαν μαθήματα yoga ή μασάζ.



Το δεντρόσπιτο διαθέτει ένα διπλό κρεββάτι, σαλονάκι με καναπέ που μετατρέπεται σε κρεββάτι, μπάνιο, ψυγείο, μπαλκόνι και τραπεζαρία στη φύση.
Η πόλη της Αμαλιάδας απέχει 5 χιλιόμετρα ενώ οι αμμώδεις παραλίες της περιοχής είναι ιδανικές για μπάνιο όλη την ημέρα.



Οι οικοδεσπότες δηλώνουν πάντα πρόθυμοι να υποδεχτούν τους επισκέπτες στο κυρίως σπίτι για καλή παρέα με οινογευσίες και άλλες εκπλήξεις ενώ υπάρχει πάντα η επιλογή της απομόνωσης στο δεντρόσπιτο, για ηρεμία συντροφιά με τους ήχους της φύσης.



Μέσα στο σπίτι απαγορεύεται το κάπνισμα.




Η τιμή ενοικίασης είναι 199 ευρώ ανά διανυκτέρευση.






Δείτε τη συνέχεια του αφιερώματος εδώ: www.tornosnews.gr

Σχόλια