Ένα βήμα πριν το Κράτος μπουκάρει στα σπίτια μας: Ποιοι μπαίνουν πρώτοι στο μάτι της εφορίας





Ένα βήμα πριν το Κράτος μπουκάρει στα σπίτια μας: Ποιοι μπαίνουν πρώτοι στο μάτι της εφορίας

του Κίμωνα Χαραλάμπους

Όπως είχαμε εκτιμήσει, την ιδέα των εισπρακτικών εταιρειών να «σκανάρουν» τα προσωπικά προφίλ στα social media, όσων χρωστούν (θυμηθείτε ΕΔΩ), «αντιγράφει» πλέον και το Κράτος.

Ο διοικητής της ΑΑΔΕ, προανήγγειλε ότι οι έλεγχοι μέσω του διαδικτύου πρόκειται να επεκταθούν και να ενταθούν.

Στο στόχαστρο της εφορίας μπαίνουν όσοι χρησιμοποιούν τα social media για προώθηση προϊόντων, αλλά επίσης κάνουν επίδειξη πλούτου στις φωτογραφίες που ανεβάζουν σε Facebook, Instagram και Twitter, ενώ συγχρόνως οι φορολογικές τους δηλώσεις δεν μπορούν να το υποστηρίξουν. Όσοι δεν έχουν λογαριασμό στο ιντερνέτ, ενδέχεται να δεχθούν επισκέψεις από το Κράτος στα σπίτια τους.

Όσων λοιπόν τα εισοδήματα είναι λιγότερα από αυτά που επιδεικνύουν, άσχετα αν είχαν κρατήσει λεφτά στην άκρη και παίρνουν και από αυτά, θα «μαγγώνονται» μέσω facebook.

Ο λόγος; Η ακατάσχετη μανία να επιδεικνύουμε την προσωπική μας ζωή μέσω διαδικτύου.




Σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος» , η Ανεξάρτητη (Ανεξέλεγκτη) Αρχή Δημοσίων Εσόδων έχει αρχίσει να καταγράφει πρακτικές που χρησιμοποιούνται μέσω της σύγχρονης τεχνολογίας, οι οποίες σύντομα θα τεθούν στο μικροσκόπιο του φορολογικού ελέγχου. Αρμόδιες πηγές τονίζουν ότι αυξάνεται ραγδαία η διακίνηση περιεχομένου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το οποίο κατά κανόνα αποτελεί «κεκαλυμμένη επιχειρηματική δραστηριότητα».

Ο διοικητής της ΑΑΔΕ, προανήγγειλε ότι οι έλεγχοι μέσω του διαδικτύου πρόκειται να επεκταθούν και να ενταθούν. Οι έλεγχοι σύμφωνα με τις πληροφορίες του Έθνους αφορούν, μεταξύ άλλων, τον εντοπισμό χρηστών που διάγουν πολυτελή βίο, ενώ οι φορολογικές τους δηλώσεις είναι "φτωχές".

Πρόκειται για μία πρακτική ελέγχου που χρησιμοποιείται στο εξωτερικό!

Η παγκόσμια διαπλοκή πρώτα σε βάζει να βγάζεις την ζωή σου στην φόρα, εκμεταλλευόμενη την ανάγκη αναγνώρισης των ανθρώπων στον μάταιο τούτο κόσμο, όπου στο τέλος φεύγεις κι τίποτα δεν παίρνεις μαζί σου, και μετά αξιοποιεί τις όποιες πληροφορίες για εσένα κατά το δοκούν.

Σε όσους εντοπιστούν να έχουν "πολυτελή" διαδικτυακή παρουσία και πενιχρή φορολογική δήλωση, θα εκδίδεται εντολή φορολογικού ελέγχου για τον προσδιορισμό του εισοδήματός τους με βάση τις έμμεσες τεχνικές. Αυτές οι τεχνικές λαμβάνουν υπόψη δαπάνες με κάρτες για κάλυψη ταξιδιωτικών εξόδων, αγορών ρούχων, πληρωμές ΔΕΚΟ κτλ.
el.gr

Σχόλια