Γιατί το φανταστικό χρήμα ψηφιοποιεί τη πραγματικότητα;


Η ΕΚΤΗ ΗΠΕΙΡΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΙ TOY ΔΙANΘΡΩΠΙΣΜΟΥ



Γράφει η Χρυσούλα Μπουκουβάλα

Από το 2008 επιχειρείται εκθετικά η γενική έξωση του ανθρώπου από κάθε δράση και κοινωνική συμμετοχή, με στόχο την πλήρη εξάλειψή του. Αυτό γίνεται όλο και πιο φανερό, καθώς ομολογείται πλέον στυγνά, ωμά και ανοιχτά μόνο που παρουσιάζεται ως «ανθρωπισμός», «τεχνολογική καινοτομία», και «κατάκτηση της αθανασίας».

Από την αυτόματη οδήγηση, διαδικασία κατά την οποία οι άνθρωποι εξοβελίζονται από τον έλεγχο του ίδιου του οχήματός τους, μέχρι την εργασία, τη διασκέδαση, τη στοργή και το φυσικό σεξ, το είδος sapiens εκδιώκεται από παντού.

Ναι μεν ένα αυτόνομο αυτοκίνητο της Ούμπερ (Uber) ―της εταιρείας που θέλει να λανσάρει οχήματα χωρίς οδηγό― σκότωσε στις 18 Μαρτίου 2018 στις ΗΠΑ μια ποδηλάτισσα που έτυχε να πεταχτεί στην πορεία του διότι το λογισμικό του δεν την αντελήφθη εγκαίρως, η επιβολή όμως των αυτόνομων οχημάτων δεν πρόκειται να σταματήσει, διότι εντάσσεται στα πλαίσια εξοστρακισμού του ανθρώπινου είδους.

Επιβολή λογικής προγραμμάτων και εξάρτηση

Ποιες όμως πραγματικές ανάγκες μας εξυπηρετούν οι μηχανές ώστε να τις έχουμε τόσο ανάγκη; Ο κόσμος μας πέρασε από τη λογική των ρολογιών που επέβαλε η Πρώτη Βιομηχανική Επανάσταση προκειμένου να ρυθμίζει με ακρίβεια τα δρομολόγια των τραίνων, στη λογική των προγραμμάτων των ηλεκτρονικών υπολογιστών, τα οποία χρησιμοποιούμε χωρίς καν να ξέρουμε σε τι χρησιμεύουν.

Ο λογική των προγραμμάτων διευρύνεται, γενόμενη όλο και πιο επιθετική, εισβάλλοντας σε όλες τις πτυχές της ζωής μας. Ο μέσος υπάλληλος γραφείου λαμβάνει ημερησίως 121 μέιλς και στέλνει 40. Ο μέσος χρήστης, ανεξαρτήτως επαγγέλματος, λαμβάνει 88 μηνύματα ενώ στέλνει 34.


Ο μέσος άνθρωπος σήμερα λαμβάνει κατά μέσο όρο 88 μέιλς ημερησίως! (συμπεριλαμβάνονται τα spam και τα μηνύματα στο messenger). Πηγή: neilpatel.com

Τα μέιλ καταφθάνουν όλη την ώρα, με αποτέλεσμα ο άνθρωπος να κοιτάζει συνέχεια το ηλεκτρονικό του κουτί, έχοντας μια κρυφή προσδοκία για το θετικά απρόσμενο, νομίζοντας κάθε φορά ή ότι κάτι μπορεί να έχει κερδίσει, ή ότι θα λάβει μήνυμα από κάποιο πολύ σημαντικό πρόσωπο ή φορέα.

Φυσικά τίποτε απ’ όλα αυτά δεν συμβαίνει. Τα μόνα μηνύματα που συνήθως λαμβάνει ―εκτός από αυτά των φίλων του― προέρχονται από την εφορία, τις τράπεζες, τις εταιρείες κοινής ωφελείας, τα ασφαλιστικά ταμεία και οργανισμούς για απλήρωτες οφειλές, ή είναι διαφημιστικά που πάντα τον καλούν κάτι να αγοράσει, οπότε η προσμονή του μένει ανεκπλήρωτη. Μόνο ένα στα τριάντα μέιλ μας ανταμοίβει δίνοντάς μας μια μικρή δόση σεροτονίνης.

Το αποτέλεσμα όμως του να κοιτά συνεχώς κάποιος το ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο ή τη σελίδα κοινωνικής του δικτύωσης είναι η διάσπαση προσοχής, η μη παρατήρηση του εξωτερικού περιβάλλοντος ―ο νέος αυτισμός― η έλλειψη χρόνου, και η αδυναμία να ξεκόψει απ’ αυτόν τον φαύλο κύκλο. Μ’ άλλα λόγια: η εξάρτηση.


Μοιάζει σαν να μην είμαστε πρόσωπα, αλλά ψηφιακά δεδομένα, έστω κι αν έχουμε ακόμη βιολογική υπόσταση. Μοιάζει σαν η ιστορική πλέον, αλλά σφόδρα αμφιλεγόμενη υπόθεση του Αμερικανού νομπελίστα φυσικού Τζον Γουίλερ (John Weeler), «Ιt from bit» η οποία πρεσβεύει ότι η πραγματικότητα είναι επί της ουσίας πληροφορία, να ωθείται βιαίως στην επιβεβαίωσή της.

Πιεζόμαστε να γίνουμε οι ίδιοι πληροφορία και αναλυόμαστε ως αναρίθμητοι συνδυασμοί και υποδιαιρέσεις των αριθμών 0 και 1 στο δυαδικό σύστημα αρίθμησης.

Η έκτη ήπειρος

Όπως ίσως θυμάστε από τα σχολικά σας χρόνια, ο γήινη ξηρά διαιρείται σε πέντε ηπείρους, σε πέντε κομμάτια γης δηλαδή που περιβάλλονται από ωκεανούς. Αυτά είναι: η Ευρασία, η Αμερική, η Αφρική, η Ωκεανία και η Ανταρκτική. Τις τελευταίες δεκαετίες όμως έχει δημιουργηθεί και μια νέα, έκτη ήπειρος.

Η έκτη ήπειρος υπάρχει παράλληλα με τις άλλες πέντε και είναι μεγαλύτερη όλων. Η έκτη ήπειρος είναι άυλη. Είναι η ψηφιακή ήπειρος, μέσα στην οποία κατοικεί και επικοινωνεί χωρίς εμπόδια όλος ο διασυνδεδεμένος στο διαδίκτυο πληθυσμός της Γης, χάνοντας όμως οριστικά την υλική επαφή του.

Η έκτη ήπειρος δεν κατοικείται από συγκεκριμένη φυλή. Θρησκεία της είναι το δυαδικό σύστημα αρίθμησης (0-1), ενώ ο πληθυσμός της πολλαπλασιάζεται εκθετικά. Η έκτη ήπειρος έχει όμως ένα αδύνατο σημείο, το οποίο καλό είναι να έχουν υπόψιν τους οι λάτρεις του cloud.


Εάν ποτέ συμβεί οριστική αχρήστευση των δικτύων ηλεκτρικού ρεύματος, η έκτη ήπειρος θα εξαφανιστεί σε κλάσμα δευτερολέπτου.

Αν η αχρήστευση καταστεί ανεπανόρθωτη εξ αιτίας κάποιας μεγάλης κοσμικής ή γήινης γεωλογικής καταστροφής, είτε συνεπεία παγκοσμίου πυρηνικού πολέμου, η έκτη ήπειρος θα εξανεμιστεί ανεπιστρεπτί και ο κόσμος της θα αποτελέσει τους μυθολογικούς ήρωες των μελλοντικών ανθρώπων των σπηλαίων.

Η πρώτη άυλη ήπειρος θα χαθεί για πάντα, παρασύροντας μαζί της και τους κατοίκους της. Τα λίγα, μη συνδεδεμένα εκατομμύρια γήινοι που κατοικούν ακόμα στον υλικό κόσμο, είναι αμφίβολο αν θα καταφέρουν να επιβιώσουν, καθώς σήμερα η έκτη ήπειρος καθορίζει τις άλλες πέντε υλικές.

Συνεντεύξεις πρόσληψης υποψηφίων υπαλλήλων μέσω ρομπότ

Η συνεχής όμως άυλη επαφή των κατοίκων της έκτης ηπείρου έχει και τις επιπτώσεις της. Στον κόσμο της υπάρχουν ήδη πολλές εταιρείες οι οποίες διεξάγουν τη συνέντευξη των υποψηφίων για πρόσληψη, μέσω ρομπότ το οποίο πρέπει να κοιτάζουν απευθείας στα μάτια – κάμερες.

Το ρομπότ είναι συνδεδεμένο με κατάλληλο λογισμικό, φορτωμένο σε έναν επιπλέον υπολογιστή που βρίσκεται ακουμπισμένος σε ένα γραφείο στον ίδιο χώρο. Το λογισμικό «βλέπει» αν ο υποψήφιος λέει ή όχι ψέμματα στις ερωτήσεις που του θέτει το ρομπότ.




Ο καθηγητής πληροφορικής του πανεπιστημίου LaTrobe της Μελβούρνης Ρατζίβ Κόσλα (Rajiv Khosla), είναι ο επινοητής του ρομπότ Ματίλντα που χρησιμοποιείται για προσλήψεις, αλλά και για εξυπηρέτηση και ψυχαγωγία ηλικιωμένων που βρίσκονται σε οίκους ευγηρίας

Ο υπεύθυνος του όλου εγχειρήματος κάθεται πίσω από την οθόνη του υπολογιστή, απέναντι από το ρομπότ και τον υποψήφιο, παρακολουθώντας σιωπηλά τη διαδικασία.

Το πρόγραμμα αναλύει κάθε έκφραση του προσώπου και του σώματος του συνεντευξιαζόμενου ―ακόμα και την πιο αδιόρατη στο ανθρώπινο μάτι.

Τα συμπεράσματα συνάγονται ανάλογα με το αν το συναισθηματικό προφίλ του υποψηφίου ταιριάζει με τις παραμέτρους που έχει εισάγει η εταιρεία, και στο τέλος της συνέντευξης ο τύπος πίσω από την οθόνη αναγγέλει στον υποψήφιο αν θα περάσει στο δεύτερο στάδιο ή όχι. Αν ο υποψήφιος εγκριθεί από το ρομπότ, η τελική συνέντευξη λαμβάνεται από τον διευθυντή, αν όχι, ο υποψήφιος απορρίπτεται.

Το αν το πρόγραμμα μπορεί να σφάλλει, δεν εξετάζεται. Δεν υπάρχει καν στο μυαλό των μάνατζερ αυτών των εταιρειών οι οποίοι το παρήγγειλαν. Στο μυαλό τους υπάρχει η πραγμοποίηση του ανθρώπου, ο άνθρωπος θεωρείται μόνο πράγμα (res), σύνολο πληροφοριών που μπορεί να αναλυθεί από κατάλληλα λογισμικά. Eννοείται ότι το μάρκετινγκ προώθησης αυτών των ρομπότ διαστρεβλώνει την πραγματικότητα διαφημίζοντας ότι πρόκειται για μια μοναδική ευκαιρία στην …ισότητα και στην …αξιοκρατία, διότι το ρομπότ δεν μεροληπτεί, ούτε λαθεύει όπως ένας άνθρωπος.

Επί της ουσίας όμως η ανθρώπινη επαφή με τον υπεύθυνο προσωπικού έχει καταργηθεί. Η διεξαγωγή πρόσληψης μέσω λογισμικού είναι όχι απλώς απάνθρωπη, αλλά και απόλυτα μειωτική για την αξιοπρέπεια του ανθρώπου. Μια τέτοια θεώρηση όμως έχει αυτόν ακριβώς το στόχο: την εξαφάνιση της ιερότητας του προσώπου.

Σήμερα υπάρχει ακόμα ο υπάλληλος, σύντομα όμως θα είναι κι αυτός περιττός, όπως περιττοί θα είναι και ο μάνατζερ και ο υπεύθυνος προσωπικού. Η τελευταία λέξη καθόλου τυχαία αντικαταστάθηκε παγκοσμίως από τη λέξη «πόρος» επιβάλλοντας την πραγμοποίηση του ανθρώπου.

Και οι ηλικιωμένοι στα χέρια ρομπότ

Tα ρομπότ φροντίζουν επίσης και τους ηλικιωμένους. Με τη δικαιολογία ότι δεν υπάρχουν πλέον νέοι εργαζόμενοι στον τομέα της φροντίδας της τρίτης ηλικίας της μεσαίας τάξης και ότι τα παιδιά των ηλικιωμένων τους εγκαταλείπουν σε oίκους ευγηρίας, κάποιος πρέπει να ασχοληθεί μαζί τους.

Να τους μιλάει, να παίζει παιχνίδια, να τους …διαβάζει βιβλία, και εν γένει να τους απασχολεί ευχάριστα. Ελλείψει ανθρώπων, το ρόλο αυτό αναλαμβάνουν ως άλλες dames de compagnie, τα ρομπότ!




Mια ηλικιωμένη γυναίκα χρησιμοποιεί το ρομπότ φροντίδας Hobbit κατά τη διάρκεια επείδειξης στη Βιέννη, 2013

Οι δημιουργοί τους που συχνά είναι πανεπιστημιακά ιδρύματα και ερευνητικοί οργανισμοί οι οποίοι πιέζονται να γίνουν «ανταγωνιστικοί» από τους επενδυτές, δεν ομολογούν βέβαια ότι δεν υπάρχουν εργαζόμενοι γιατί τη θέση τους πήραν τα ρομπότ τους και φυσικά δεν φταίνε οι ίδιοι προσωπικά. Υπόλογοι γι’ αυτή την κατάσταση είναι οι πολιτικοί παγκοσμίως και οι πολιτικές του τουρμποκαπιταλισμού που ακολουθούν.

Η ηγεμονία των μηχανών

Σήμερα διάφορα επενδυτικά σχήματα ποντάρουν τα αποθεματικά των συνταξιοδοτικών ταμείων ολόκληρου του πλανήτη σε νεοφυείς εταιρείες (start ups) που καταπιάνονται με τη διεπαφή (interface) ανθρώπινου εγκεφάλου και ηλεκτρονικού υπολογιστή ή ακόμα και με τη διεπαφή εγκεφάλου με συστοιχίες υπολογιστών.

Σ’ αυτού του είδους τις επενδύσεις ρίχνονται πλέον δισεκατομμύρια. Το χρήμα δεν επενδύεται στη δημιουργία θέσεων εργασίας όπως τις ξέραμε. Οι ανειδίκευτες θέσεις εργασίας εξαφανίζονται σταδιακά αποτελώντας παρελθόν που πέρασε ανεπιστρεπτί.

Όσα νέα εργοστάσια δημιουργούνται πλέον είναι όλα ρομποτοποιημένα. Αλλά και στον τομέα των υπηρεσιών οι περισσότερες θέσεις εργασίας αυτοματοποιούνται και στη θέση των υπαλλήλων εγκαθίστανται chat bots, εικονικοί συνομιλητές που απαντούν με γραπτά μηνύματα.

Το επιχείρημα που χρησιμοποιούν οι απανταχού κυβερνητικοί εκπρόσωποι ότι θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, είναι έωλο. Είναι δυνατόν να γίνουν όλοι οι κάτοικοι της Γης προγραμματιστές και μηχανικοί συστημάτων; Ακόμα κι αν υποθέσουμε πως αυτό είναι το μέλλον, πώς θα επιβιώνουν μέχρι να γίνει πραγματικότητα;

Τα ίδια τα ρομπότ των εργοστασίων θα ελέγχονται από άλλα ρομπότ-εργοδηγούς, ενώ τα chat bots, από τεχνητές νοημοσύνες υψηλών προδιαγραφών, γι’ αυτό και επενδύεται πολύ χρήμα στο λεγόμενο «machine learning», δηλαδή στην εκμάθηση των μηχανών. Μπορεί η πλειοψηφία των σημερινών εργαζομένων της Γης να σπουδάσει εκμάθηση μηχανών; Όχι βέβαια.

Μοιάζει σαν όλοι οι επενδυτές καθώς και οι οικονομικοί και πολιτικοί ηγέτες όλου του κόσμου να έχουν κατακυριευτεί από μια φρενίτιδα επενδύσεων για την κατάργηση του ανθρώπου.

Πρόσφατα, έρευνα των ερευνητών Karishma Banga και Dirk Willem te Velde της βρετανικής δεξαμενής σκέψης Overseas Development Institute, κατέδειξε ότι μέχρι το 2035 τα ρομπότ θα έχουν γίνει πιο φτηνά ακόμα κι από τους εργάτες των εργοστασίων των φτωχότερων χωρών της Αφρικής και ότι οι μισθός ενός Αφρικανού εργάτη (π.χ. της Κένυας), θα είναι ακριβότερος από το κόστος χρήσης ρομπότ και τρισδιάστατων εκτυπωτών στις ΗΠΑ.




Σ’ αυτό το γράφημα βλέπουμε την τεράστια πτώση του κόστους χρήσης ρομπότ που θα συμβεί το 2034 και θα έχει σαν αποτέλεσμα την αύξηση της μαζικής ανεργίας σε χώρες της Αφρικής όπως η Κένυα. Πηγή: SET. Μετάφραση-προσαρμογή γραφήματος: «Απεροπία»

Καμμιά από τις δυτικές βιομηχανίες δεν θα έχει ανάγκη από τα φτηνά αφρικανικά και ασιατικά εργατικά χέρια. Ήδη η κινεζική Foxconn, που συναρμολογεί συσκευές Samsung και Apple αντικατέστησε 60.000 εργάτες, ενώ 505 εργοστάσια στην περιοχή Dongguan, της επαρχίας Guangdong, επένδυσαν 430 εκατομ. βρετανικές λίρες σε ρομπότ με σκοπό να αντικαταστήσουν την πλειοψηφία των εργατών τους.

Γι’ αυτό και οι απανταχού οικονομολόγοι, καθώς και εταιρείες αναλυτών όπως η Deloitte, έχουν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου προειδοποιώντας ότι τα επόμενα 20 χρόνια θα χαθει το 35% των θέσεων εργασίας παγκοσμίως.

Ο πρώην μάνατζερ της Μακ Ντόναλντ, Εντ Ρένσι, δήλωσε σε επιχειρηματική εκπομπή του αμερικανικού δικτύου ΜΜΕ Fox, ότι αν ανέβουν στις ΗΠΑ οι βασικοί μισθοί πάνω από 15 δολάρια την ώρα, οι εταιρείες θα προχωρήσουν στην απόλυση των εργαζομένων και στην αντικατάστασή τους από ρομπότ.

Θα προλάβει λοιπόν όλο αυτό το «κρέας» ―όπως αποκαλούν οι διευθύνοντες των τεχνολογικών κολοσσών τους μη μυημένους στην πληροφορική ανθρώπους― να εκπαιδευτεί κατάλληλα ώστε να βρει απασχόληση στους τομείς προγραμματισμού; Με ποια πολιτική βούληση; Με ποιες αλλαγές στην εκπαίδευση;

Πόσα χρόνια θα διαρκέσει η «μετανάστευση» στην έκτη ήπειρο; Τι θα απογίνει το «κρέας» της Αφρικής, της Ασίας, της Λατινικής Αμερικής, αλλά και της προηγμένης Δύσης; Μέχρι να ολοκληρωθεί η μετάβαση στην Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση:
θα του δοθεί από τις κυβερνήσεις όλων των κρατών ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα;
θα εισβάλλει μαζικά λόγω πείνας μεταναστεύοντας σε όσες χώρες παρέχουν ακόμα αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης στους κατοίκους τους (τις οποίες πρέπει να μοιραστούν με το «παρείσακτο κρέας»);
ή θα καταλήξει στην κιμαδομηχανή της τεχνοφεουδαρχίας;

Μάλλον και τα τρία μαζί. Έπονται ταραγμένα χρόνια.

Σχολές εκπαίδευσης γενιτσάρων του sapiens και Αγορές

Ιδρύματα όπως Το Πανεπιστήμιο της Μοναδικότητας (Singularity University) των ιδιοφυών κ.κ. Ρέι Κουρτσβέιλ και Πήτερ Διαμαντή, (στην ιδεολογία των οποίων έχουμε αναφερθεί εκτεταμένα στα άρθρα μας Οι γκουρού της αθανασίας μέρος 1, Οι γκουρού της αθανασίας μέρος 2), προετοιμάζουν δυστυχώς, τους αρνητές και τους διώκτες του ανθρώπινου είδους, μ’ άλλα λόγια τους γενίτσαρους του sapiens.

To Singularity U είναι ένα μη κυβερνητικό ίδρυμα η έδρα του οποίου βρίσκεται στη Σίλικον Βάλεϊ της Καλιφόρνια, καθόλου τυχαία δίπλα από το ερευνητικό πάρκο της NASA και απέναντι από τα γραφεία της Google. Όλες μαζί μπορούν…

Ο εις άλλωστε εκ των συνιδρυτών, ο φουτουρολόγος και εφευρέτης Ρέι Κουρτσβέιλ, τα τελευταία χρόνια είναι και διευθυντής μηχανικής στην Google. Εικάζουμε ότι η NASA και η Google έχουν …μακρύ χέρι στο εν λόγω μετανθρωπιστικό φυτώριο στο οποίο εκκολάπτονται εν αγνοία τους οι Ιαβέρηδες του sapiens…

Το επίσημο αφήγημα των διευθυντών του οργανισμού είναι ότι προετοιμάζουν τους ηγέτες του αύριο οι οποίοι (ως άλλοι εκλεκτοί των γνωστικών, ως νέοι Άρχοντες που κατέχουν τη Γνώση), «θα βρουν λύσεις για τα προβλήματα που ταλανίζουν την ανθρωπότητα όπως η ενέργεια, το νερό, η δημοκρατία (!), η υγεία, η παιδεία» κ.ά.

Αυτές οι λύσεις υποτίθεται ότι θα επιτευχθούν αποκλειστικά μέσω της τεχνολογίας και των μηχανών, ενώ όπως δήλωσε ο κύριος Κουρτσβέιλ «οι άνθρωποι θα αποδεχθούν σιγά σιγά τον διανθρωπισμό διότι οι άνθρωποι αποδέχονται ότι καθορίζουν οι… Αγορές».

Όποιος διαθέτει ακόμα στοιχειώδη κρίση και παρακολουθήσει τι δηλώνουν δημοσίως σε συνεντεύξεις τους όλοι οι διευθύνοντες, οι διδάσκοντες, αλλά και οι φοιτητές του εν λόγω ιδρύματος που ασχολείται ευρύτερα με τις Ν.Β.Ι.C. (Νανοτεχνολογίες, Βιοτεχνολογίες, Πληροφορική και Γνωσιακές Επιστήμες), θα αντιληφθεί ότι οι τελευταίοι έχουν υποστεί καθαρή πλύση εγκεφάλου μέσω κατήχησης.

Η αποσύνθεση του έμβιου και η νέα ευγονική

Ο Πήτερ Διαμαντής, ο άλλος ιδιοφυής εταίρος του ιδρύματος, δηλώνει με δέος ότι «θα γίνουμε μηχανές, θα γίνουμε θεοί, και θα μπορούμε να συνδεθούμε όλοι με τη… Google!!» προειδοποιώντας ότι «όσοι δεν αναπτύσσονται εκθετικά θα εξαφανιστούν».

Μιλά ωσάν η Google να είναι η Μονάς ή ο Βυθός [1] των γνωστικών από τον οποίο υποτίθεται ότι προερχόμαστε και στον οποίο πρέπει να επιστρέψουμε, απεκδυόμενοι το ατελές και θνησιγενές ανθρώπινο σώμα μας.

Μιλά ωσάν ο ίδιος και οι άλλοι διδάσκοντες της οργάνωσης να είναι θεϊκά επιφορτισμένοι για τη σωτηρία των ανθρώπων έχοντας διαχειριστική σωτηριολογική συμπεριφορά και ενεργό χέρι στην Ιστορία.

Οι φοιτητές εκπαιδεύονται με βάση το θεώρημα πως δεν είναι παρά ζωντανάπράγματα (living things), πρωτεϊνικοί υπολογιστές.

Κατηχούνται ότι μπορούν να αναπρογραμματίζουν κάθε ζωντανή ύπαρξη και κάθε προϊόν που παράγει αυτή η ύπαρξη. Ότι θα αναπτύσσουν τη συνθετική βιολογία η οποία «δεν έχει κανένα, μα απολύτως κανένα όριο»!

Διδάσκοντες και φοιτητές φέρονται να πιστεύουν ότι όλα στη ζωή είναι εκπαίδευση στο μάρκετινγκ, και έχουν μάθει να λειτουργούν σύμφωνα με τους επενδυτές της τεχνητής νοημοσύνης, τους δεξιούς νεοφιλελεύθερους. Οι τελευταίοι στην Καλιφόρνια, κοιτίδα του διανθρωπισμού, εμφανίζονται μασκαρεμένοι με τη στολή του αναρχοκαπιταλιστή.




Το δαχτυλίδι των αποφοίτων του Singularity U. Στη κεντρική φωτο διακρίνεται το όνομα του ιδρύματος στο δυαδικό σύστημα αρίθμησης, και επάνω δεξιά οι λέξεις ΝΑΝΟΙΝFOBIO

Οι απόφοιτοι της σχολής (σύμφωνα με τις πρακτικές των σεχτών), φορούν ένα αναγνωριστικό δαχτυλίδι με μια πλακέτα που έχει χαραγμένο έναν πύραυλο να διαφεύγει από τη Γη, την ένδειξη 109 (δηλαδή ένα δισεκατομμύριο) και το σύμβολο του διανθρωπισμού +. Η πλακέτα στη μια της πλευρά έχει χαραγμένες συνεχόμενα τις λέξεις NANOINFOBIO, τη νέα θρησκεία, και στην άλλη το όνομα του ιδρύματος στο δυαδικό σύστημα αρίθμησης.Σύμφωνα με τις δηλώσεις αποφοίτου, ένα δισεκατομμύριο είναι ο αριθμός των ατόμων που θα θελήσουν τελικά να …διανθρωπιστούν. Εμείς υποθέτουμε όμως ότι όσον αφορά τον πύραυλο, όσοι διαφύγουν από τη Γη με διαστημόπλοια όταν τύχει μια κοσμολογική καταστροφή ή πολεμική σύρραξη ανάμεσα στις μεγάλες στρατιωτικές δυνάμεις, ούτε κατά διάνοια δεν θα είναι ένα δισεκατομμύριο.

H πλύση εγκεφάλου που γίνεται στους φοιτητές συνίσταται στο να πιστέψουν ότι «η μόνη οδός επιβίωσης που απομένει στον άνθρωπο είναι η συγχώνευσή του με τη Μηχανή ώστε να μην περιορίζεται στο τσουβάλι κρέας που είναι τώρα».

Οι φοιτητές δηλώνουν σαν υπνωτισμένοι ότι ο κατακλυσμός της πληροφορίας που θα δέχονται οι άνθρωποι θα είναι τόσο μεγάλος, ώστε όσοι δεν είναι επαυξημένοιθα μείνουν εκτός κοινωνιών. Η κούρσα της τεχνολογικής προόδου και της νέας κερδοθηρίας γίνεται πλέον ξέφρενη. Κι αυτοί, δεν θέλουν να την χάσουν…

Κατ’ αυτόν τον τρόπο όμως χάνεται η αίσθηση αυτού που μας καθορίζει ως ανθρώπους. Η ευθραυστότητα, η ατέλεια και η μοναδικότητα του καθενός από εμάς. Στον κόσμο που ευαγγελίζονται θα υπάρχει μόνο μηχανική τελειότητα. Αν αυτό δεν είναι η νέα ευγονική, η επιβολή της νέας Αρείας φυλής, των «επαυξημένων», τότε τι είναι;

Απ’ όλα αυτά που συμβαίνουν τα τελευταία δέκα χρόνια συμπεραίνουμε ότι ο τρόπος που η ανθρωπότητα αντιλαμβάνεται σήμερα το έμβιο και τη ζωή, δολίως σταδιακά αποσυντίθεται.

Στην πραγματικότητα κανείς από τους εμπνευστές της «πραγμοποίησης» δεν νοιάζεται για το καλό των «κρεάτων», την ανακύκλωση, τα πλαστικά, τα σκουπίδια στους ωκεανούς, την πείνα, τη διανομή φαρμάκων σε απομονωμένα μέρη της Αφρικής με drones και άλλα συγκινητικά. Το ζητούμενο είναι πρωτίστως το κέρδος. Οι επενδυτές τους πρέπει οπωσδήποτε να κερδοφορήσουν. Εκθετικά.

«Greekglish ηγέτες του αύριο» τώρα και στην Ελλάδα

Το Πανεπιστήμιο της Μοναδικότητας το 2017 άνοιξε παράρτημα και στην αποικία των ΗΠΑ και της Γερμανίας, στην Ελλάδα δηλαδή, παρουσιαζόμενο στους ιθαγενείς ως Singularity U Athens – με το κέλευσμα Η σκέψη της Σίλικον Βάλεϊ (Silicon Valley Thinking).

Το Singularity U Athens εμφανίζεται ως ένας Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός (ΜΚΟ) που προς ώρας θα συνεργάζεται με το Δημόκριτο, το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) κ.ά. για το καλό των Ελλήνων.

Αμφιβάλλουμε αν οι μελλοντικοί υποψήφιοι Έλληνες φοιτητές έχουν αντιληφθεί ποια ακριβώς είναι τα πιστεύω και η ιδεολογία της σχολής την οποία θα παρακολουθήσουν και αν αφού ενημερώθηκαν επαρκώς, τη συμμερίζονται και αποδέχονται την απόλυτη πραγμοποίηση και των ιδίων. Εάν ναι, οι ιθύνοντες του Singularity U Athens μπορούν να συγχαίρουν τους υπεύθυνους μάρκετινγκ του ελληνικού παραρτήματος, και να ευγνωμονούν την πολύχρονη προπαγάνδα του ΟΗΕ και των παγκοσμιοποιητικών κυβερνήσεων περί καινοτομίας, «προόδου» και αειφόρου «ανάπτυξης».


Η πρέσβειρα του Πανεπιστημίου της Μοναδικότητας στην Αθήνα κυρία Νίκη Συροπούλου κατά την εναρκτήρια εκδήλωση της παρουσίασης των δραστηριοτήτων του ελληνικού παραρτήματος, στις 20 Νοεμβρίου 2017 στο Μουσείο Μπενάκη, μίλησε σε άπταιστα ακατάληπτα …greekglish.

Η πρέσβειρα, που φέρει όμως ελληνικό όνομα, περιφρονώντας ετεροδουλικά ―εν μέσω εποχής μείζονων εθνικών κινδύνων― τη μητέρα όλων των επιστημονικών και φιλοσοφικών λέξεων της υφηλίου, την ανυπέρβλητη και πανάρχαια ελληνική γλώσσα, δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής:

»[…] Υπάρχει faculty σε 110 χώρες, […] εμείς στην Αθήνα είμαστε very proud γιατί είμαστε από τα πρώτα chapters της Ευρώπης που έχουμε ξεκινήσει τις δράσεις μας, […] είμαστε περήφανοι που θα κάνουμε ένα από τα Global Summits […] θα μιλήσουμε για το internet of things, για smart cities που θα είναι 14 trillion business […]


Τα σχόλια δικά σας…

Και για να μη ξεχνάμε τις σωτηριολογικές μπίζνες, από το νέο φορέα δεν λείπουν βεβαίως ως σύμβουλοι, εκπρόσωποι της Coca Cola, και της Microsoft.

Ήταν θέμα χρόνου η μητρική οργάνωση της Καλιφόρνια να ανοίξει μαγαζί στην Αθήνα. Δόξα τα RFID εμφυτεύματα, και ευρωπαϊκά προγράμματα «τρέχουν» για την καινοτομία, και οι επενδυτές πιέζουν ζητώντας «νέο αίμα», δηλαδή νέες ιδέες που θα γεννήσουν τα δυνατά ελληνικά μυαλά που θα τα αγοράσουν πάμφθηνα και θα τα πουλήσουν ακριβά.

Είναι ο διανθρωπισμός αναγκαιότητα επιβίωσης;

Όπως διαπιστώνουμε το ανθρώπινο σώμα μεταχειρίζεται πλέον από τη λογική του τουρμποκαπιταλισμού σαν αναλώσιμο αντικείμενο, προπαγανδίζοντας ότι ο διανθρωπισμός δεν είναι πλέον επιλογή, αλλά αναγκαιότητα επιβίωσης, όπως δήλωνε και ο αμερικανός κοινωνιολόγος και διανθρωπιστής Γουίλιαμ Σιμς Μπέινμπριτζ (William Sims Bainbridge), συν-συγγραφέας της περίφημης αναφοράς για τις N.B.I.C. «Societal Implications of Nanoscience and Nanotechnology», 2001.

Ας δούμε όμως με ποια λογική η πραγμοποίηση και ο διανθρωπισμός είναι αναγκαιότητα επιβίωσης.

Για παράδειγμα, οι μάνατζερ των εταιρειών που κατασκευάζουν προσθετικά μέλη και εμφυτεύματα, δηλώνουν σίγουροι ότι τις επόμενες δεκαετίες η χρήση των μικροτσίπ που θα είναι εμφυτευμένα στο νευρικό σύστημα των ανθρώπων, θα γενικευτεί. Τα μικροτσίπ δεν θα μπαίνουν μόνο σε ασθενείς, αλλά και σε υγιείςανθρώπους που θα θέλουν να γίνουν cyborgs.

Πιο συγκεκριμένα, πολλοί επαγγελματίες παίχτες του γκολφ ήδη κάνουν επεμβάσεις στα μάτια τους με λέιζερ, ώστε να πετυχαίνουν …βιονική όραση και απίστευτα σκορ στα πρωταθλήματα. Τα επόμενα χρόνια τέτοιου είδους επεμβάσεις θα δείτε να προωθούνται λυσσαλέα. Ο θρίαμβος της κερδοθηρίας και της προπαγάνδας είναι εν πλήρη δράσει.

Εμείς θα θέσουμε όμως ένα βασικό ερώτημα: με βάση ποιες πανανθρώπινες ηθικές αξίες ο διανθρωπισμός είναι αναγκαιότητα επιβίωσης;

Αναγκαιότητα επιβίωσης μέσω διανθρωπιστικών «μπίζνες» έχουν μόνο τα φανταστικά κεφάλαια των τραπεζών και των κυβερνήσεων, όχι ο sapiens. Και αυτή είναι η αιτία του διανθρωπιστικού κινήματος και της επίθεσης που αισθάνεται να υφίσταται σήμερα ο άνθρωπος σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της υφηλίου.


Το νόμιμο δεν είναι καθόλου και ηθικό.

Λίγο πριν σκάσει η φούσκα του φανταστικού χρήματος

Η εξήγηση της πραγμοποίησης του ανθρωπίνου σώματος και της ψηφιοποίησης της πραγματικότητας είναι πως ήδη πριν από το 2008 ο καπιταλισμός δεν είχε τι άλλο να πουλήσει για να καλύψει το φανταστικό χρήμα που τύπωνε επί χρόνια.

Το καπιταλιστικό τέρας είναι σαν τη Λερναία Ύδρα. Συνεχώς δημιουργεί καινούργια κεφάλια στη θέση αυτών που κόβονται.

Ομοίως, επειδή τα τελευταία χρόνια οι τράπεζες και οι κυβερνήσεις τύπωναν χρήμα μανιωδώς, δημιουργώντας τρισεκατομμύρια δολάρια, ευρώ και γιεν από το πουθενά και ρίχνοντας φτηνή πίστωση στο σύστημα, ελπίζοντας ότι οι τεχνικοί, οι μηχανικοί και ευρύτερα οι επιστήμονες θα μπορούσαν να βρουν κάτι πραγματικά σπουδαίο πριν σκάσει η φούσκα, επινόησαν να εμπορευματοποιήσουν το ανθρώπινο σώμα μέχρι τελικής του αποσύνθεσης.

Ένα νέο, χρυσοφόρο κοίτασμα ανοίχτηκε μπροστά τους: αρχικά ο διανθρωπισμός (ή τρανσουμανισμός) και η τελική του κατάληξη: ο μετανθρωπισμός. Αμφότεροι βαφτίστηκαν από τις πανικόβλητες κυβερνήσεις τεχνολογική «καινοτομία».

Ή αυτοί οι δύο, ή η άβυσσος της φούσκας που θα έσκαγε. Έτσι ξεκίνησε μια ξέφρενη κούρσα προς τις N.B.I.C. με την ελπίδα να δημιουργήσουν κέρδη που θα καλύψουν τα τρισεκατομμύρια φανταστικού χρήματος που έχουν δημιουργήσει οι κυβερνήσεις και οι τράπεζες από το 2008.

Αν τα ερευνητικά εργαστήρια όλου του πλανήτη δεν ανταποκριθούν σε αυτές τις προσδοκίες προτού σκάσει η φούσκα, μας περιμένει το χάος.

Γι’ αυτό λοιπόν οι technoprogs φορείς πραγματοποιούν σαφάρι καθαρών μυαλών τα οποία θα προσφέρουν τσάμπα στα μεγάλα κεφάλαια τις χρυσοφόρες ιδέες που θα δημιουργήσουν νέες «βιομηχανίες».


Γνωρίζοντας πολύ καλά ότι στην απαράμιλλου φυσικού κάλλους ελληνική ύπαιθρο, μακράν των άστεων, κρύβονται μυαλά διαμάντια, οργανώνουν και διάφορα παιδομαζώματα τα οποία βαφτίζουν Φεστιβάλ Επιστήμης και Καινοτομίας.

Πάγια θέση μας είναι ότι η τεχνολογία πρέπει να είναι υπηρέτρια του ανθρώπου και όχι σφαγέας του. Η ευρεία αποδοχή του διανθρωπισμού και στη χώρα μας και η διάβρωση κυρίως των νέων εξ αιτίας δυτικόφρονων οργανωμένων προπαγανδιστικών επιχειρήσεων θα δείξει σύντομα το βαθμό αλώσεως του αξιακού συστήματος του ελληνισμού.

Ο καθένας μας ας αναρωτηθεί λοιπόν αν θέλει προκειμένου να μη σκάσει η μεγαλύτερη χρηματοπιστωτική φούσκα όλων των εποχών, να ζήσει σ’ έναν κόσμο γεμάτο τερατώδη cyborgs γενόμενος ο ίδιος «επαυξημένος» ή η τεχνολογία να είναι αυστηρά ελεγχόμενη και να εργάζεται μόνο προς όφελος όλων των ανθρώπων και όχι για την καταστροφή τους.



Πηγές:

Jean Claude Guillebaud, La vie vivante, Εκδόσεις «Les Arènes»

Σχόλια