Ξεκίνησαν τα "όργανα" για τις μετεκλογικές συνεργασίες.





Εδώ και κάποιες μέρες το πολιτικό σκηνικό της χώρας έχει γίνει εκρηκτικό.
Οι δηλώσεις του Τσίπρα για την λεγόμενη έξοδο από τα Μνημόνια, έχουν φέρει σε δύσκολη θέση αρκετούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι λίγα τα στελέχη της κυβέρνησης τα οποία πιστεύουν ότι η «καθαρή» έξοδος από τα Μνημόνια τον Αύγουστο, δεν θα είναι και τόσο καθαρή.
Με λίγα λόγια πλέον τον πρωθυπουργό δεν τον πιστεύουν ούτε οι ίδιοι οι βουλευτές του. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν «μίσησαν» ξαφνικά τον Αλέξη Τσίπρα.
Τι συμβαίνει στην πραγματικότητα
Κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης, μεταξύ αυτών και ο Φίλης, φοβούνται ότι η καθαρή έξοδος από τα Μνημόνια, θα μετατραπεί σε καθαρή εκλογική αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ.
Το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα δεν πρόκειται να απορροφήσει τους κραδασμούς που θα φέρει η αποτυχία της εξόδου της χώρας από το πρόγραμμα τον Αύγουστο. Ακόμα και στην περίπτωση που βγούμε όντως από το πρόγραμμα, τα μέτρα που έχουν ήδη ψηφιστεί για το 2019 είναι κατατρεπτικά για τους μισθωτούς αλλά και για τους συνταξιούχους.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, δημοσκοπικά πέφτει με ταχύτητα και αυτό το βλέπουν τα στελέχη του. O ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται πίσω από την ΝΔ με διαφορά 13 μονάδων.

Την ώρα λοιπόν που τα πράγματα δείχνουν να πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο για τον Αλέξη Τσίπρα και το κόμμα του, η ΝΔ ανεβαίνει αλλά όχι όσο θα περίμενε κανείς. Όλα δείχνουν ότι θα πάμε σε εκλογές γιατί η ΝΔ ήδη έχει αρχίσει να συζητάει για τις μετεκλογικές συνεργασίες που θα κάνει.
Τι δήλωσε η βουλευτής της ΝΔ, Όλγα Κεφαλογιάννη σε συνέντευξή της στην Εφημερίδα των Συντακτών:
Η ΝΔ, ακόμα κι' αν στην επόμενη Βουλή εξασφαλίσει την αυτοδυναμία, θα επιδιώξει τις ευρύτερες δυνατές συναινέσεις και σε αυτή την προοπτική περιλαμβάνεται και το Κίνημα Αλλαγής, αναφέρει η Όλγα Κεφαλογιάννη.
Η βουλευτής και τομεάρχης Πολιτισμού της ΝΔ σημειώνει ότι «τόσο η κυβερνητική συνεργασία της περιόδου 2012-2015 αλλά και οι, σε αρκετές περιπτώσεις, παρεμφερείς θέσεις έναντι των επιλογών της κυβέρνησης Τσίπρα δείχνουν ότι τα δύο κόμματα δεν αρνήθηκαν να συνεννοηθούν όταν η εθνική ανάγκη το επέβαλλε».
Για το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα για τον Δήμο Αθηναίων, απαντά ότι «είναι υποχρέωσή μου, απέναντι στους Αθηναίους που με ψήφισαν, να δουλεύω και να σκέφτομαι για την πόλη μου». Προσθέτει, ωστόσο, ότι «η συζήτηση για τις αυτοδιοικητικές εκλογές είναι για μένα αυτή τη στιγμή εκτός χρόνου».
Όπως διαβάσατε και παραπάνω, είναι πολύ πιθανό να γίνουν προκηρυχτούν πρόωρες εκλογές. Βέβαια πολλές φορές στο παρελθόν οι πολιτικοί μας έδωσαν την εντύπωση ότι θα γίνουν πρόωρες εκλογές αλλά τελικά δεν έγιναν.
Σχόλια