Τσίπρας από Καστελόριζο: Δεν εκχωρούμε ούτε σπιθαμή γης

Μήνυμα συνεργασίας και ειρηνικής συνύπαρξης προς την Τουρκία έστειλε από το Καστελόριζο ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τονίζοντας ότι η Ελλάδα δεν απειλεί κανέναν αλλά δεν φοβάται και κανέναν και μπορεί να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

«Δεν διαπραγματευόμαστε δεν παζαρεύουμε και δεν εκχωρούμαι ούτε σπιθαμή γης», είπε ο Πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι δεν απειλούμε κανέναν γιατί επιδιώκουμε την αλληλοσυνεργασία, τονίζοντας ότι «η Ελλάδα παραμένει πυλώνας σταθερότητας σε μια αποσταθεροποιημένη περιοχή.

Επεσήμανε ότι η επιθετικότητα και η προκλητικότητα δεν αποτελούν ένδειξη ισχύος, ενώ αναφερόμενος στη συνομιλία που είχε με τον τούρκο ομόλογό του για να τον συλληπηθεί για  την απώλεια του Γ. Μπαλταδώρου είπε ότι «ήταν μια ένδειξη καλής θέλησης. Αυτές οι κινήσεις πρέπει να έχουν συνέχεια».

Εκφράζοντας την «ιδιαίτερη χαρά» του για την παρουσία του στο Καστελόριζο, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι «μπορεί να βρίσκεται πολλά μίλια μακριά από την πρωτεύουσα, όμως εδώ είναι που χτυπά δυνατά η καρδιά της πατρίδας μας».

«Βρίσκομαι σε έναν τόπο που τα τελευταία χρόνια ατυχώς ταυτίστηκε με την έναρξη μιας σκληρής περιόδου για την Ελλάδα, της εισόδου της πατρίδας μας ίσως στη δυσκολότερη εποχή από τη Μεταπολίτευση και μετά», είπε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το Καστελόριζο.

Σχεδόν 8 χρόνια από εκείνη τη μέρα, φτάνουμε στο τέλος αυτής της δύσκολης εποχής,. Αφήνουμε πίσω τις μεγάλες δυσκολίες και βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για την καθαρή έξοδο -καθαρή όπως ο ουρανός του Καστελορίζου- από μια εποχή μνημονίων.

«Η Ελλάδα της νέας εποχής οφείλει να έχει ως θεμελιώδη αξία και πυξίδα, την κοινωνική δικαιοσύνη. Στοιχείο της δεν μπορεί παρά να είναι η δίκαιη ανάπτυξη», είπε χαρακτηριστικά.

Βασικό για να υπερασπιστούμε την κυριαρχία μας, είναι να στηρίξουμε τς υποδομές. Δεν έχω έρθει εδώ για επικοινωνιακούς λόγους, για να κλέψω από την ομορφιά του τόπου σας και να φτιασιδώσω σχέδια, αλλά για να δώσω κάτι ουσιαστικό σε εσάς που ζείτε εδώ, επεσήμανε ο Πρωθυπουργός.


«Δεν ήρθα να κάνω διάγγελμα εδώ, ήρθα να εγκαινιάσω έργο -μονάδα αφαλάτωσης, αν και είναι καλός ο χώρος για διαγγέλματα»,. είπε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την άφιξή του στο Καστελόριζο και απαντώντας στον δημοτικό σύμβουλο  του νησιού Γιώργο Αχλαδιώτη που χαρακτήρισε τιμή για τον τόπο, την επίσκεψη του Πρωθυπουργού.

Τον πρωθυπουργό υποδέχθηκαν οι κάτοικοι του νησιού, με επικεφαλής το δήμαρχο Γιώργο Σαμσάκο, και ο υφυπουργός Νεκτάριος Σαντορινιός.

tanea.gr


Σχόλια