«Τον Μάιο ελεύθεροι οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί»...



Το 18μηνο για τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς παρέρχεται μέσα στον Μάιο και τότε θα αφεθούν ελεύθεροι τόνισε στο...
Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ληφθούν μέτρα για την φύλαξή τους. Ωστόσο, σημείωσε ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει κίνδυνος για κάποιον, όπως συνέβη με τις απαγωγές των φερόμενων ως στελέχη του δικτύου Γκιουλέν στο Κόσοβο, προσθέτοντας ότι ανησυχούν αυτοί "οι οποίοι παρέδωσαν τον Οτσαλάν".

Σε ό,τι αφορά στη διάταξη για τους προς έκδοση καταδικασθέντες, είπε ότι δεν παρατείνεται η κράτηση πέρα από το 18μηνο, αλλά δεν δίνονται οι γνωστές ολιγοήμερες άδειες σε καταδικασθέντες από ελληνικό ποινικό δικαστήριο, εάν έχει ζητηθεί και αποφασιστεί η έκδοσή τους.

Για την υπόθεση του Βασίλη Δημάκη , είπε ότι δεν εμπλέκεται το υπουργείο στο θέμα, προσθέτοντας ότι υπάρχει ο σωφρονιστικός κώδικας, ενώ χαρακτήρισε πρωτοφανές το γεγονός ότι υπέβαλε αίτηση θεραπείας στο συμβούλιο φυλακής για απόφαση που είχε λάβει το συμβούλιο σε πρώτο βαθμό και σε δεύτερο βαθμό το συμβούλιο πλημμελειοδικών.

Με αφορμή την αναμενόμενη απόφαση του ΣτΕ για τον ΕΦΚΑ και την ανάρτηση Πολάκη στο Facbook ότι "'Εξεστέλιωσε το ΣτΕ... στο τέλος θα βγαλουν αντισυνταγματική την κυβέρνηση" ο κ. Κοντονής είπε ότι ο κάθε υπουργός έχει δικαίωμα να κρίνει τις αποφάσεις.


left.gr
Σχόλια