Η Μαρία Ζαχάροβα κατηγορεί το Ισραήλ για την επίθεση στη Συρία





«Η επίθεση του Ισραήλ στην αεροπορική βάση Τίγιας κατά των συριακών κυβερνητικών στρατευμάτων συνέπεσε με την εντατικοποίηση των τρομοκρατών στην περιοχή αυτή», δήλωσε η εκπρόσωπος του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης στη Μόσχα, όπως γράφει ισραηλινό δημοσίευμα.


«Αξίζει να σημειωθεί ότι επίθεση στη στρατιωτική βάση της Συρίας, εμπλέκεται άμεσα με την επιχείρηση των κυβερνητικών στρατευμάτων κατά ομάδων του ‘ισλαμικού κράτους’ στα ανατολικά της Συρίας και συνέπεσε με την εντατικοποίηση των τρομοκρατών στην περιοχή», είπε η Ζαχάροβα.

Στις 9 Απριλίου, δύο αεροσκάφη F-15 της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας περνώντας από τον εναέριο χώρο του Λιβάνου, έπληξαν τη συριακή αεροπορική βάση.


Τρεις από τους οκτώ κατευθυνόμενους πυραύλους πέτυχαν τους στόχους τους. Δεν υπήρξαν θύματα μεταξύ των Ρώσων στρατιωτικών συμβούλων που βρίσκονται στη Συρία. Σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο Fars από την επίθεση σκοτώθηκαν περισσότεροι από 12 άνθρωποι και μεταξύ αυτών ήταν τέσσερις Ιρανοί στρατιώτες.






(Στοιχεία από cursorinfo.co.il, rns.online, echedoros-a.gr)
Σχόλια