Παραλία Σαρακήνικο – Ένα σεληνιακό τοπίο στη Μήλο




Στο βόρειο τμήμα του νησιού της Μήλου, βρίσκεται μία εντυπωσιακή παραλία που οι Σαρακηνοί πειρατές χρησιμοποιούσαν σαν ορμητήριο, εξ’ ου και η ονομασία Σαρακήνικο.
Η παραλία βέβαια ξεχωρίζει λόγω της γεωλογικής της ιδιομορφίας. Η ηφαιστειακή δραστηριότητα πριν από εκατομμύρια χρόνια και η διάβρωση από την θάλασσα και τους βοριάδες έχουν σμιλέψει τα βράχια με τρόπο μοναδικό και θυμίζουν φωτογραφίες από την σελήνη. Απουσιάζει κάθε ίχνος βλάστησης και το μάτι του επισκέπτη μπορεί να δει μόνο κατάλευκα βράχια να ακουμπάνε τα καταγάλανα και πεντακάθαρα νερά.
Στους βράχους υπάρχουν απολιθώματα, ενώ αν κάποιος κοιτάξει προσεκτικά μπορεί να εντοπίσει τις σκαλισμένες δέστρες που οι Σαρακηνοί πειρατές δένανε τα πλοία τους ή τις μικρές σκαλιστές σπηλιές που χρησίμευαν σαν κρησφύγετα.







Δεν χωράει αμφιβολία πως το ονειρικό αυτό μέρος μαγεύει με την μοναδική ομορφιά του. Η θέα των κατάλευκων ηφαιστειακών βράχων να μπερδεύεται με τα κρυστάλλινα νερά της Μήλου δημιουργεί ένα κονσέρτο χρωμάτων και αισθήσεων που σε μαγνητίζει.
Επιμέλεια: Άγγελος Γ
Σχόλια