Ζόραν Ζάεφ: Επενδύστε στην κάνναβη! Είναι προσοδοφόρα καλλιέργεια…







Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, αναμένει ότι η επιχείρηση αυτή θα φέρει 100 εκατομμύρια ευρώ στον κρατικό κορβανά μέχρι το τέλος του έτους

«Επενδύστε στην κάνναβη», δήλωσε ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, σύμφωνα με το σερβικό ραδιόφωνο b92.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι η καλλιέργεια του φυτού από το οποίο συγκομίζονται η μαριχουάνα και το χασίς για ιατρικούς σκοπούς είναι μια επικερδής επιχείρηση.

«Περιμένω ότι μέχρι το τέλος του έτους θα λάβουμε περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ από αυτήν την επιχείρηση στον κρατικό προϋπολογισμό, που αποτελεί περίπου το 0,1% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος της χώρας μας», ανέφερε. Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων είπε ότι η χρήση της κάνναβης για ιατρικούς σκοπούς στη χώρα είναι νόμιμη.

«Έχουμε εκδώσει οκτώ άδειες και εξετάζουμε πέντε ακόμη αιτήσεις για άδειες», ανέφερε ο Ζάεφ στη διάρκεια κοινοβουλευτικού έργου.

Ο πρωθυπουργός κλήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση βουλευτή για τον συγγενή του Τράιτσε Ζάεφ, ο οποίος έχει θερμοκήπια κάνναβης.






«Ναι έχει μια τέτοια επιχείρηση, συνεργάζεται με εταίρους από τη Σλοβενία και εξάγει υλικό, από το οποίο λαμβάνεται το λάδι, για τη Γερμανία και την Πολωνία. Η δραστηριότητα του συγγενή μου είναι συγχρονισμό με τη δική μας και με τους νόμους των χωρών με τις οποίες εργάζεται», απάντησε ο Ζάεφ.



(Στοιχεία από βουλγαρικό ‘Επίκεντρ’, echedoros-a.gr)





(Σημ. Η οικογένεια του πρωθυπουργού των Σκοπίων ασχολείται με μεγαλοκαλλιέργειες κηπευτικών σε θερμοκήπια στην Στρώμνιτσα)
Σχόλια