Το «μαγειρείο» της ΕΛΣΤΑΤ έκανε και πάλι το θαύμα του




Το Γραφείο Τύπου του Ε.ΠΑ.Μ. εξέδωσε την εξής ανακοίνωση για το Πρωτογενές πλεόνασμα 2017:

Το «μαγειρείο» της ΕΛΣΤΑΤ έκανε και πάλι το θαύμα του και μας σερβίρει τη νέα του σπεσιαλιτέ, το πρωτογενές πλεόνασμα του 2017, το οποίο ανέρχεται στο 4,2% του ΑΕΠ! Μεγάλη επιτυχία για την κυβέρνηση, που σπεύδει να πανηγυρίσει, καθώς είναι υπερδιπλάσιο του στόχου (1,75%) και «αποδεικνύει» ότι και ο στόχος για το 2018 (3,5%) είναι εφικτός. Ενθουσιασμένη η κυβέρνηση, ικανοποιημένη και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενθαρρυντικές δηλώσεις και συχαρίκια από τον κ. Μοσκοβισί…


Και ο απλός πολίτης; Αναρωτιέται για ποιο λόγο καλείται να πληρώνει όλο και περισσότερους φόρους και εισφορές, για ποιο λόγο ενώ ματώνει για να τα πληρώσει όλα αυτά έχει όλο και λιγότερες, ποσοτικά και ποιοτικά, παροχές, πού πηγαίνουν αυτά τα χρήματα, γιατί εξανεμίζεται το ισχνό του εισόδημα και βρίσκεται διαρκώς σε έναν αέναο κυκεώνα ολοένα αυξανόμενης υπερχρέωσης, που δεν τον αφήνει να πάρει ανάσα.

Να, λοιπόν πού πηγαίνουν αυτά τα χρήματα. Στο πρωτογενές πλεόνασμα, το οποίο επιτυγχάνεται με περικοπές των δημοσίων δαπανών, εξαφάνιση του (όποιου) κοινωνικού κράτους πρόνοιας και υπερφορολόγηση των πολιτών. Στο πρωτογενές πλεόνασμα, που βγαίνει από τη δική μας την τσέπη, με τον ιδρώτα και το αίμα μας, για να πάει για την αποπληρωμή του χρέους, το οποίο αντί να μειωθεί, έστω και λίγο με αυτές τις «επιτυχίες» μας, αντιθέτως αυξήθηκε σε σχέση με το 2016 κατά 2,4 δις.

Το επιδόρπιο που μας ετοίμασαν οι… μάστερ σεφ, ΕΛΣΤΑΤ, Ευρωπαϊκή Επιτροπή και Eurostat, δεν είναι άλλο από την περιβόητη ανάπτυξη, την οποία πλέον δεν την περιμένουμε, αφού ήδη έχει έρθει και είναι της τάξης του 1,4%. Μην ψάχνετε όμως να τη δείτε στην πραγματική οικονομία, πρόκειται για ένα σπάνιο είδος ανάπτυξης, το οποίο ευδοκιμεί μόνο στα χαρτιά και τα νούμερα των «σοφών» που ξέρουν να κάνουν τους «ειδικούς» υπολογισμούς. Όλοι οι υπόλοιποι… κοινοί θνητοί, για άλλη μια φορά, «θα φάμε, θα πιούμε και νηστικοί θα κοιμηθούμε»!




24 Απριλίου 2018

Το Γραφείο Τύπου του Ε.ΠΑ.Μ.
Σχόλια