Η πιο εξωπραγματική παραλία της Ελλάδας: Θυμίζει σκηνικό του πλανήτη Άρη






Παραλία σαν κι αυτή δεν θα ξαναβρείς πουθενά. Οι ξένοι έχουν να το λένε πως η επίσκεψή τους...
εκεί ήταν μία από τις καλύτερες εξορμήσεις που έκαναν ποτέ σε ελληνικό νησί.




Αν έχεις βρεθεί στη Σαντορίνη ξέρεις καλά περί τίνος πρόκειται. Ακόμα κι αν η Βλυχάδα δεν ανήκει στις δημοφιλέστερες παραλίες του νησιού, φημίζεται για την ξεχωριστή ομορφιά της και αποτελεί σημείο – κλειδί για τους φυσιολάτρεις.













Το σεληνιακό της τοπίο έχει χιλιοδιαφημιστεί στα διεθνή Μέσα, ωστόσο υπάρχουν Έλληνες που αγνοούν την ύπαρξή της. Η Βλυχάδα βρίσκεται στη νότια πλευρά του νησιού, στα ανατολικά του αρχαιολογικού χώρου του Ακρωτηρίου, 20 περίπου λεπτά από τα Φηρά. Αλλά η μικρή αυτή ταλαιπωρία αξίζει και με το παραπάνω!

Η εικόνα της παραλίας με τους ηφαιστειακούς σχηματισμούς είναι τόσο μοναδική που θυμίζει τοπίο βγαλμένο από ταινία επιστημονικής φαντασίας, με τους πελώριους βράχους να κλέβουν την παράσταση και να δίνουν την εντύπωση πως… μεταφέρθηκες στον πλανήτη Άρη.





Όσο για τα νερά; Καθαρά και δροσερά, δικαιολογούν την απόφαση όσων απαρνούνται τις πιο γνωστές παραλίες της Σαντορίνης για να κολυμπήσουν σε αυτό το τόσο ιδιαίτερο γεωλογικό πάρκο.





Οργανωμένη μεν, ακατέργαστη δε (κι όμως, γίνεται!) θεωρείται από τις πιο ήσυχες του νησιού και ενδείκνυται για χαλάρωση. Οι ξαπλώστρες της χρεώνονταν μέχρι το καλοκαίρι του 2017 10 ευρώ το σετ, με το beach bar της να χαρακτηρίζεται από τις χαμηλές για νησί τιμές του.
Πηγή
Σχόλια