Δεν φταίμε εμείς, φταίνε οι άλλοι (συριζαίοι)


.


Διαβάσαμε πως η Unicef διακόπτει τη συνεργασία της με την Ελλάδα λόγω οικονομικών παρατυπιών που διαπιστώθηκαν έπειτα από ελέγχους που διενήργησε η διεθνής εταιρεία.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση:

«Η UNICEF διακόπτει την συμφωνία της με την υπάρχουσα Εθνική Επιτροπή της στην Ελλάδα εξαιτίας των ανησυχιών που προέκυψαν από πρόσφατο έλεγχο από ανεξάρτητο φορέα. Η UNICEF κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στην Εθνική Επιτροπή δεν μπορούν να επιτευχθούν και για αυτό το λόγο προέβη σε ανάλογες κινήσεις.

Η UNICEF βρίσκεται κοντά στους Έλληνες πολίτες για σχεδόν 70 χρόνια. Τα προγράμματα μας στην Ελλάδα ήταν από τα πρώτα προγράμματα που δημιούργησε η UNICEF από την ίδρυσή της το 1946. Με τα χρόνια οι Έλληνες έγιναν ένθερμοι και γενναιόδωροι υποστηρικτές του Οργανισμού μας. Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε τη μακροχρόνια σχέση μας με την Ελλάδα και θα προχωρήσουμε σε συμφωνία με ένα νέο φορέα έτσι ώστε να μπορέσουμε να ενεργοποιήσουμε συνεργασίες και υποστήριξη για το έργο μας σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η σημαντική δράση της UNICEF με παιδιά μετανάστες και πρόσφυγες στην Ελλάδα θα συνεχιστεί, ως μέρος του πλάνου ανταπόκρισης στο προσφυγικό και το μεταναστευτικό, το οποίο υποστηρίζεται από το Περιφερειακό Γραφείο Ευρώπης και Κεντρικής Ασίας, σε συνεργασία με την Κυβέρνηση της Ελλάδας και άλλους εταίρους της κοινωνίας των πολιτών.»



.

Η Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF που ιδρύθηκε το 1977 , και διοικείται από εννεαμελές Εκτελεστικό Συμβούλιο:


Πρόεδρος: Σοφία Τζιτζίκου
Αντιπρόεδρος: Γρηγόρης Φελώνης
Ταμίας: Θάνος Ορφανός
Μέλη: Δάφνη Βεργίδη, Ευγενία Κατούφα, Καλλιόπη Μάλφα, Νίκος Σκεντέρης, Βασίλης Χρονόπουλος, Θεόδωρος Χρονόπουλος.

Επιτροπή Υποψηφιοτήτων Ε.Σ.
Πρόεδρος: Βασίλης Λουζιώτης, Μέλη: Λιλίκα Βασιλάκου, Γιώγια Σιώκου.

Η θέση όλων των μελών του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής UNICEF, συμπεριλαμβανομένης της Προέδρου, είναι εθελοντική και άμισθη.

* Η Σοφία Τζιτζίκου είναι φαρμακοποιός, υπεύθυνη στο Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Αλληλεγγύης Αθήνας(Κ.Ι.Φ.Α.), μέλος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων του ΣΥΡΙΖΑ, μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου για την Υγεία, αντιπρόεδρος της UNICEF Ελλάδας.

.

Τα μέλη του προηγούμενου Εκτελεστικού Συμβουλίου της UNICEF :

Πρόεδρος: Λάμπρος Κανελλόπουλος
Αντιπρόεδρος: Σοφία Τζιτζίκου
Μέλη: Δημήτρης Βεζυράκης, Γιώργος Κατρούγκαλος, Βασίλης Λουζιώτης, Καλλιόπη Μάλφα, Θάνος Ορφανός, Νίκος Σκεντέρης, Γρηγόρης Φελώνης

.

σημ. Μέλιας: Με λίγα λόγια «άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς..»

Εικόνα από: unicef

Μέλια. για το ιστολόγιο Αβέρωφ
Σχόλια