Αυξάνει τη ζήτηση για κηπευτικά το διογκωμένο ρεύμα τουριστών




Την ανάγκη για διασύνδεση τουρισμού και αγροτικής παραγωγής φαίνεται ότι έχουν αρχίσει να αντιλαμβάνονται οι Έλληνες αγρότες επενδύοντας σε καλλιεργητικές μεθόδους που μπορούν να παράξουν ποιοτικά προϊόντα σε σημαντικές ποσότητες ώστε να καλύψουν τις ανάγκες της αγοράς τους μήνες της τουριστικής αιχμής.



Ένα τέτοιο παράδειγμα αποτελεί η καλλιέργεια ντομάτας με υδροπονικά συστήματα σε διχτυοκήπια, μια επένδυση, η οποία, όπως αποκαλύπτει το Fresher που κυκλοφορεί με την Agrenda στις 21 Απριλίου, αφήνει λεφτά.

Παράλληλα, στο ίδιο τεύχος παρουσιάζονται οι επενδυτικές προσπάθειες της πολυεθνικής στο χώρο του ακτινιδίου, Zespri, με έδρα τη Νέα Ζηλανδία επιχειρεί τα πρώτα της επιχειρηματικά βήματα στη χώρα μας «τεστάροντας» την κιτρινόσαρκη ποικιλία G3. Επίσης, στις σελίδες του Fresher, θα βρείτε ρεπορτάζ για το πεπόνι, το σπαράγγι και την ντομάτα ενώ οι άνθρωποι της αγοράς μιλάνε για το «pressing» που δέχεται το επιτραπέζιο σταφύλι από την απόβαση στη Γηραιά Ήπειρο της παραγωγής του Περού.

Επιπλέον, στο Fresher Απριλίου που έρχεται μαζί με την Agrenda, υπάρχει αναλυτικό ρεπορτάζ για όλα τα επιχειρηματικά και τα επενδυτικά νέα από τον κλάδο των οπωροκηπευτικών αλλά και των αλυσίδων λιανεμπορίου αλλά και καλλιεργητικές συμβουλές μαζί με παρουσίαση όλων των σημαντικών προϊόντων λίπανσης και φυτοπροστασίας που έχει στη διάθεσή του ο Έλληνας αγρότης.
agronews.gr
Σχόλια