H Amazon μπαίνει στην ανάπτυξη οικιακών ρομπότ μέχρι το τέλος του έτους




Η Amazon αναφέρθηκε ότι εργάζεται επάνω στην ανάπτυξη των πρώτων οικιακών ρομπότ στην ιστορία της και ότι έχει μεγαλεπήβολα σχέδια για την εξέλιξη της εν λόγω κατηγορίας. Το νέο project της εταιρείας βρίσκεται στα σκαριά υπό την κωδική ονομασία “Vesta”. Τα σχέδια της Amazon αποκάλυψε σε δημοσίευμα η ιστοσελίδα Bloomberg.


Η ανάπτυξη του οικιακού ρομπότ βρίσκεται υπό την επίβλεψη του Gregg Zehr, υπεύθυνου του Lab126, του R&D τμήματος της εταιρείας για την ανάπτυξη hardware, στο Sunnyvale της Καλιφόρνιας.

Το Lab126 είναι υπεύθυνο για την παραγωγή πολλών προϊόντων που κυκλοφόρησαν στην αγορά από την Amazon, όπως είναι τα ηχεία Echo, το Fire TV set-top-box, τα Fire tablets και το όχι και τόσο επιτυχημένο Fire Phone. Αν και το έργο για την ανάπτυξη οικιακών ρομπότ μελετάται εδώ και χρόνια από την Amazon, ο αμερικανικός κολοσσός σκοπεύει πλέον να κινηθεί πιο επιθετικά με πρόσληψη εξειδικευμένου προσωπικού επάνω στη ρομποτική και στην τεχνολογία των αισθητήρων. Τουλάχιστον, αυτό μαρτυρά η λίστα με τις αγγελίες εργασίας που δημοσιεύει η εταιρεία.

Στόχος της Amazon είναι να ξεκινήσει να δοκιμάζει τα πρώτα ρομπότ στα σπίτια των εργαζομένων μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους και να τα βγάλει στην αγορά στις αρχές του 2019.

Ωστόσο, το παραπάνω χρονοδιάγραμμα θα μπορούσε να αλλάξει ανά πάσα στιγμή, ενώ ας λάβουμε υπόψη μας ότι στο χώρο της τεχνολογίας πολλά project «σκοτώνονται» πριν καν κυοφορήσουν ή αναβάλλονται για αργότερα. Οπότε ας κρατήσουμε μικρό καλάθι…

Για την ώρα δεν έχει γίνει σαφές τι «καθήκοντα» θα έχει το ρομπότ στο σπίτι. Η πηγή αναφέρει ότι θα πρόκειται για μία κινητή Alexa που θα συνοδεύει τους χρήστες στα διάφορα σημεία του σπιτιού τους. Τα πρωτότυπα περιλαμβάνουν προηγμένες κάμερες και ειδικό λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης, και θα μπορούν να πλοηγηθούν μόνα τους μέσα στο χώρο όπως τα αυτόνομα οχήματα.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι το νέο project της Amazon είναι κάτι εντελώς διαφορετικό από τα ρομπότ που σχεδιάζει η Amazon Robotics, θυγατρική της εταιρείας.

Έχουμε δει εταιρείες στο παρελθόν να δοκιμάζουν ανάλογα ελπιδοφόρα projects με οικιακά ρομπότ, αλλά λίγα από αυτά βγήκαν στο φως και ακόμη λιγότερα στέφθηκαν με επιτυχία. Το μόνο που μένει να δούμε είναι τι διαφορετικό έρχονται να προσφέρουν τα ρομπότ της Amazon.

[techblog.gr]
Σχόλια