MSNBC: Θετικά σε χημικές ουσίες τα δείγματα...






...που ελήφθησαν από θύματα της επίθεσης στη Συρία...


Αμερικανοί αξιωματούχοι συνέλεξαν δείγματα αίματος και ούρων από θύματα της καταγγελλόμενης επίθεσης με χημικά στη Ντούμα της Συρίας το...
περασμένο Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με το MSNBC.
Όπως μετέδωσε σήμερα το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο, τα δείγματα βγήκαν θετικά σε χημικές ουσίες, ιδίως σε χλώριο και ορισμένα σε έναν νευροτοξικό παράγοντα.
Στο μεταξύ, ο Οργανισμός για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων επιβεβαίωσε ότι εμπειρογνώμονες οδεύουν προς τη Συρία και θα ξεκινήσουν το Σάββατο έρευνες σχετικά με τη χρήση χημικών όπλων στην περιοχή της πόλης Ντούμα. Ο ΟΑΧΟ αποφάσισε να στείλει τους ειδικούς αυτήν την εβδομάδα για να ερευνήσουν τις καταγγελίες για την επίθεση με χημικά όπλα. Το αίτημα αυτό είχαν υποβάλει τόσο η συριακή όσο και η ρωσική κυβέρνηση.
Η κρατική τηλεόραση της Συρίας μετέδωσε ότι η Δαμασκός θα θεωρήσει υπεύθυνη τη Δύση για οποιαδήποτε παρεμπόδιση του έργου των εμπειρογνωμόνων στη χώρα. Λίγο νωρίτερα, διπλωματικές και στρατιωτικές πηγές ανέφεραν ότι οι ειδικοί του ΟΑΧΟ έφτασαν στη Βηρυτό και επρόκειτο να αναχωρήσουν άμεσα για τη Δαμασκό.

nonews-news
Σχόλια