Άφριν- «Μου πήραν τις 150 ελιές μου, μου πήραν τα πάντα…»




.

Κλοπές, λεηλασίες και βασανιστήρια στο Άφριν….

Το τουρκικό κράτος και οι συν αυτώ συμμορίες, συνεχίζουν στο υπό κατοχή Άφριν, να απαγάγουν πολίτες, να βασανίζουν και να κατάσχουν περιουσίες. Στην περιοχή με συστηματικό τρόπο γίνονται εγκλήματα πολέμου.

Οι επιθέσεις που άρχισε το τουρκικό κράτος στις 20 Ιανουαρίου, συνεχίζουν να έχουν ως πρώτο θύμα τους πολίτες. Ο τουρκικός στρατός μαζί με τους συμμορίτες της Ελ Νούσρα, OSO και ISIS, συνεχίζουν την καμπάνια εθνικής εκκαθάρισης στην περιοχή εκεί. Πριν από την κατάληψη της πόλης εκατοντάδες πολίτες δολοφονήθηκαν με βομβαρδισμούς και μετά από την κατάληψη, συνεχίζονται τα εγκλήματα απαγωγών, εκτελέσεων, βασανιστηρίων και λεηλασιών.

Την ώρα που αυτοί που εξαναγκάστηκαν σε μετανάστευση δίνουν αγώνα επιβίωσης σε δύσκολες συνθήκες σε Σεχμπά και Σεράβα, τα σπίτια και οι περιουσίες τους στο Άφριν, κλέβονται από το τουρκικό κράτος και μοιράζονται στις συμμορίες.

Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ: ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΚΑΙ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ

Έγινε γνωστό πως κάποιοι καταγόμενοι από το Άφριν, που έφυγαν από Σεχμπά και Σεράβα και επέστρεψαν για να ελέγξουν τις περιουσίες και τα σπίτια τους, υπέστησαν επιθέσεις. Οι περισσότεροι εξ αυτών απήχθησαν και εκτελέσθηκαν, ενώ κάποιοι υπέστησαν φριχτά βασανιστήρια.



Ο Τζεμέ Χέμσο που κατάγεται από το χωριό Μπεραντέ, λόγω των επιθέσεων του τουρκικού κράτους, είχε αναγκαστεί μαζί με την οικογένεια του να καταφύγει στην πόλη Σεχμπά. Όταν αργότερα μαζί με την οικογένεια του, επέστρεψαν στο χωριό τους, για να ελέγξουν τα σπίτια και την περιουσία τους, υπέστησαν επίθεση από τις συμμορίες.

Ο Τζεμέ Χέμσο είπε πως στο κάθε έναν που πηγαίνει οι συμμορίες του επιτίθενται με διάφορες προφάσεις και ότι από τον ίδιο του ζήτησαν όπλα και όταν δεν βρήκαν, τους βασάνισαν.

¨ΖΗΤΗΣΑΝ ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΔΕΙΡΑΝ ΜΕ ΧΟΝΤΡΑ ΞΥΛΑ¨

Ο Χέμσο ανέφερε τα εξής : Εμείς πήγαμε στο χωριό μας θέλοντας να ελέγξουμε τα σπίτια και τις εκτάσεις μας. Όταν πρωτοπήγαμε δεν μας είπαν τίποτε. Στις πρώτες 3 μέρες δεν ανακατεύτηκαν. Μετά από 3 μέρες ήρθαν στην πόρτα μου και με κάλεσαν. Μου είπαν πως είχα όπλα στο σπίτι και με κάλεσαν να τα αποκαλύψω. Εγώ τους είπα πως ¨Εγώ και η σύζυγος μου είμαστε γέροι άνθρωποι, τι όπλα ψάχνετε¨. Τότε μου είπαν ¨Να πας να φέρεις από τον Αλλάχ. Πάνε και φέρε από όπου θέλεις αλλά φέρε όπλα¨. Άρχισαν να με δέρνουν . Με χοντρά ξύλα άρχισαν να με δέρνουν. ….Με έδειραν μέχρι που βαρέθηκαν.¨

ΚΑΤΕΣΧΕΣΑΝ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΜΟΥ

Ο Χέμσο αργότερα περιγράφει ως εξής αυτά που συνέβησαν: ¨Αφού έφυγαν αυτοί και μετά, γύρω στις 02:00 το βράδυ, υπό βροχή μαζί με την γυναίκα μου και την σύζυγο μου διαφύγαμε. Την άλλη μέρα αυτοί ήρθαν ξανά αλλά εμείς είχαμε σωθεί. Το σπίτι μου ήδη άλλωστε είχε λεηλατηθεί. Δεν μου άφησαν τίποτε. Στο βουνό είχα 150 δέντρα ελιές, αλλά πάνε χάθηκαν κι αυτές. Μου πήραν το σπίτι μου πήραν τα πάντα.

anfturkce.net
Πηγή: TourkikaNea
Σχόλια