Η "Ετήσια Έκθεση για την Παγκόσμια Ανταγωνιστικότητα 2018" κυκλοφόρησε! Η Ελλάδα βρίσκεται ακόμη σε χαμηλή θέση



Η ελληνική οικονομία αποκτά σταδιακά και οι μεταρρυθμίσεις σταδιακά αποφέρουν αποτελέσματα, αλλά η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων εξακολουθεί να είναι χαμηλή στον κόσμο. Πριν από λίγες ημέρες, το IMD στην Ελβετία ανακοίνωσε την Παγκόσμια Έκθεση Ανταγωνιστικότητας του 2018. Η Ελλάδα κατέλαβε την 57η θέση μεταξύ όλων των συμμετεχουσών χωρών και περιφερειών, η οποία ήταν επίπεδη σε σύγκριση με πέρυσι.

Από τότε που ξέσπασε η οικονομική κρίση, η ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας έχει κυμανθεί. Συγκεκριμένα, ο δείκτης οικονομικής απόδοσης της Ελλάδας κατέλαβε την 61η θέση · όσον αφορά την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης, η Ελλάδα κατέλαβε επίσης την 61η θέση · στον δείκτη εταιρικής αποδοτικότητας η Ελλάδα αυξήθηκε από την 59η στην 57η. Όσον αφορά τους δείκτες υποδομής, η Ελλάδα υποχώρησε από τον 39ο στον 40ο.

Οι πέντε πιο ανταγωνιστικές οικονομίες στον κόσμο είναι σύμφωνες με το προηγούμενο έτος, αλλά η σειρά έχει αλλάξει. Οι Ηνωμένες Πολιτείες επέστρεψαν στην κορυφή, ακολουθώντας το Χονγκ Κονγκ, τη Σιγκαπούρη, τις Κάτω Χώρες και την Ελβετία Οι Ηνωμένες Πολιτείες αυξήθηκαν τρεις φορές υψηλότερα από πέρυσι, ενώ το Χονγκ Κονγκ έπεσε μία θέση και η Σιγκαπούρη κατατάσσεται στην τρίτη θέση. Ο λόγος για τον οποίο οι Ηνωμένες Πολιτείες επέστρεψαν στο αποκορύφωμά τους έγκειται στην οικονομική τους απόδοση (1η θέση) και στην υποδομή τους (1η θέση). Η κυβερνητική αποδοτικότητα και η εταιρική αποδοτικότητα του Χονγκ Κονγκ είναι η πρώτη.

πιο ανταγωνιστικές οικονομίες του 2018 κόσμο στο top 10 ήταν αντίστοιχα: οι Ηνωμένες Πολιτείες, το Χονγκ Κονγκ, τη Σιγκαπούρη, την Ολλανδία, την Ελβετία, τη Δανία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τη Νορβηγία, τη Σουηδία, τον Καναδά.

Επιπλέον, ηπειρωτική Κίνα το τρέχον έτος, ένα σημαντικό άλμα πέντε κατάταξη, την παγκόσμια ανταγωνιστικότητα κατάταξης αυξήθηκε σε 13, το τρίτο Ασίας-Ειρηνικού, την πρώτη φορά πέρα ​​από την Ταϊβάν. Διευθυντής του Παγκόσμιου Κέντρου Ανταγωνιστικότητας του IMD ανάλυση Arturo Brisbane, την ηπειρωτική κινεζικές επενδύσεις σε ενσώματα και άυλα υποδομών, τη βελτίωση της νόμους και κανονισμούς, είναι η κύρια αιτία της αύξησης στη γενική κατάταξη.


Με τα χρόνια, σύμφωνα με μια σειρά δεικτών, η ταξινόμηση IMD έχει γίνει ένα βαρόμετρο της οικονομικής τροχιάς των χωρών. Ανταγωνισμός πίσω από τις βαθμολογίες IMD βασίζονται σε μια ποικιλία από διαφορετικούς τομείς, όπως η εγχώρια οικονομία, το διεθνές εμπόριο, τις διεθνείς επενδύσεις, την απασχόληση, τις τιμές, δημοσιονομική, φορολογική πολιτική, θεσμικό πλαίσιο, η νομοθεσία των επιχειρήσεων, των κοινωνικών υποδομών, την παραγωγικότητα και την αποτελεσματικότητα της απόδοσης, της εργασίας Αγορά, χρηματοδότηση, πρακτικές διαχείρισης, στάσεις και αξίες, υποδομές, τεχνολογική υποδομή, επιστημονική υποδομή, υγεία και περιβάλλον και εκπαίδευση.

china.greekreporter.com | foulscode.com
Σχόλια