22 σκληρές αλήθειες για την ύπαρξη που θα ταρακουνήσουν το μυαλό σας



Η ζωή είναι ένα ταξίδι από την αθωότητα στην εμπειρία και το μονοπάτι δεν είναι και τόσο ομαλό. Υπάρχουν αμέτρητα εμπόδια και μόλις ξεπεράσετε ένα, θα εμφανιστεί κάποιο άλλο.

Είναι γνωστό πως η ζωή είναι σκληρή, αλλά μερικές φορές χάνουμε το κίνητρο μας για να παλέψουμε. Αντί να κολυμπήσουμε τα παρατάμε και τελικά πνιγόμαστε. Σταματήστε εκεί.

Αντί να χρονοτριβείτε και να σχεδιάζετε για κάτι καλύτερο, αναλάβετε τη ζωή σας. Μόλις αποδεχτείτε αυτές τις σκληρές αλήθειες, η προσέγγιση σας στη ζωή θα αλλάξει.
Στο τέλος θα πεθάνετε

Όταν είδα το «Τελευταία έξοδος: Ρίτα Χέιγουορθ», ο διάλογος «Ασχολήσου με το να ζεις, ή ασχολήσου με το να πεθάνεις» ήταν η στιγμή της αποκάλυψης μου. Ο Θάνατος είναι η απόλυτη αλήθεια. Ανεξάρτητα από το πόσο προσπαθείτε να κάνετε την ζωή τέλεια, θα τελειώσει, και δεν υπάρχει τρόπος απόδρασης από αυτό.

Επί τη ευκαιρία, αν δεν έχετε δει την ταινία Τελευταία έξοδος: Ρίτα Χέιγουορθ, τώρα είναι η τέλεια στιγμή. Για μένα είναι η καλύτερη ταινία.
Όλοι όσοι ξέρετε θα πεθάνουν

Δεν μπορείτε να αφήσετε τον φόβο της απώλειας να πνίξει τους ανθρώπους, αλλά ούτε μπορείτε να τους θεωρείτε και δεδομένους. Όλα τα άτομα που γνωρίζετε θα πεθάνουν, όπως κι εσείς.
Ο πλούτος δεν είναι ευτυχία

Τα καλύτερα πράγματα είναι πραγματικά δωρεάν. Ο υλικός πλούτος είναι καλός για την άμεση ικανοποίηση, αλλά η αγνή ευδαιμονία έρχεται από μέσα μας. Και αν κυνηγάτε τα χρήματα και μόνο αυτά, θυμηθείτε με… ξοδεύετε τον πιο πολύτιμο χρόνο σας που τελικά θα τελειώσει (δείτε το #1)
Η αναζήτηση της ευτυχίας σας κάνει να την χάσετε

Ψάχνατε την αγαπημένη σας μπλούζα πριν από ένα γεγονός μόνο για να την βρείτε αφού τελειώσει; Εφαρμόστε το αυτό στη ζωή σας. Η ευτυχία είναι μια πεταλούδα που δε θα έπρεπε να κυνηγάτε. Θα κάτσει στην παλάμη σας όταν δεν θα κοιτάτε.
Ξοδέψτε χρόνο όχι χρήματα

Ο χρόνος είναι το μεγαλύτερο νόμισμα. Προσπαθήστε να περάσετε χρόνο με τους αγαπημένους σας, είναι σημαντικό πάντα να χαμογελάτε, να συμμετέχετε σε ουσιαστικές συζητήσεις και δραστηριότητες. Όχι μόνο να σκέφτεστε πως ο χρόνος είναι το μόνο που έχετε, αλλά να το γνωρίζετε. Ο χρόνος είναι το μοναδικό πράγμα που περνά.
Δεν μπορείτε να τους ευχαριστήσετε όλους

Σταματήστε να το κάνετε αμέσως καθώς αποστραγγίζει όση ενέργεια έχει μείνει μέσα σας.
Αποδεχτείτε τα συναισθήματα σας

Είστε μόνο ένας άνθρωπος και είναι εντάξει το να έχετε συναισθήματα. Το να αρνείστε πως δεν έχετε δε θα σας βοηθήσει να τα ξεφορτωθείτε.
Μόλις φύγετε, θα φύγετε

Δεν αφήνουν όλοι πίσω τους κάτι αξιομνημόνευτο ή κάτι που αγγίζει την ζωή πολλών. Μην σας απασχολεί το να αφήσετε κληρονομιά.
Να είστε υπεύθυνοι

Σταματήστε να το παίζετε θύμα και αποφασίστε το πεπρωμένο σας. Αναλάβετε τις πράξεις σας αντί να κατηγορείτε την τύχη σας.
Σταματήστε να προσπαθείτε να είστε τέλειοι

Κανείς δεν είναι τέλειος, οπότε γιατί προσπαθείτε τόσο πολύ; Θα πρέπει να καταργήσετε αυτή τη ρομαντική ιδέα. Μην ξοδεύετε την ζωή σας προσπαθώντας να ζήσετε με τέτοια ιδανικά και αποδεχτείτε τον εαυτό σας ολοκληρωτικά.
Μην χαραμίζετε το ταλέντο σας

Είναι το ξεχωριστό δώρο του Θεού και δεν πρέπει να χαραμίζεται με κάθε κόστος. Πάντα να κάνετε ότι καλύτερο μπορείτε.
Ζήστε το τώρα

«Σκεφτόμαστε τα γεγονότα που συνέβησαν στο παρελθόν, αυτά που μπορεί να συμβούν στο μέλλον και συνεχίζουμε να ανησυχούμε επειδή φανταζόμαστε πως υπάρχει κάποιος κίνδυνος.» Αυτή η πρόταση καταγράφει τις ανθρώπινες δυσκολίες όσο καλύτερα γίνεται. Ζήστε στο παρόν σχεδιάζοντας το μέλλον ή σκεφτείτε το παρελθόν και σκοτώστε την ευτυχία σας.
Κανείς δεν νοιάζεται για το πόσο δύσκολη είναι η ζωή σας

Ναι δεν είστε μόνοι επειδή η ζωή είναι δύσκολη για όλους. Σταματήστε να σκέφτεστε πως τα προβλήματα σας είναι σημαντικότερα και να κλαίτε γι αυτά. Θα εκνευρίσετε τους άλλους με αυτόν τον τρόπο και βασικά, ελάχιστοι άνθρωποι θα νοιαστούν πραγματικά για τα προβλήματα σας, αλλά δεν θα θέλουν να ακούν γι αυτά όλη την ώρα.
Μοιραστείτε την γνώση σας

Η γνώση μεγαλώνει ενώ μοιράζεται. Μάθετε καινούργια πράγματα και απευθυνθείτε και σε άλλους.
Επενδύστε στον εαυτό σας

Όπως και ο Dr. Seuss είπε, «κανείς δεν είναι πιο ‘εσύ’ από εσένα», να είστε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας. Εστιάστε στο να περιποιείστε τον εαυτό σας μια στο τόσο.
Όταν όλα πάνε χάλια, μην αντιδράσετε

Όταν κάτι δεν πάει καλά, μην αρχίσετε τις κατηγορίες. Όλα σχετίζονται με την αντίληψη. Προσπαθήστε να βρείτε την φωτεινότερη πλευρά σε κάθε κατάσταση και εστιάστε σε αυτή.
Σταματήστε να ονειρεύεστε και δουλέψτε

Είναι εύκολο να δραπετεύσετε στον κόσμο των ονείρων. Τα όνειρα δεν αρκούν για να πετύχετε τους στόχους σας, η επιμονή και η πρακτική είναι το κλειδί. Μην κάθεστε και ελπίζετε πως τα πράγματα μαγικά θα διαμορφωθούν.
Ο χρόνος είναι πιο πολύτιμος από τα χρήματα

24 ώρες είναι αρκετές για να κάνετε ανάλογα σχέδια εκτός και αν δεν είστε συγκεντρωμένοι. Στην εμμονή μας με τα χρήματα , ξεχνάμε να χρησιμοποιήσουμε τον χρόνο, τον μεγαλύτερο πόρο μας.
Να είστε ευγνώμονες

Δεν μπορείτε να πετύχετε τα πάντα οπότε μάθετε να είστε ικανοποιημένοι. Εκτιμήστε τα μικρά πράγματα στη ζωή αντί να κλαίτε γι αυτά που δεν έχετε.
Προσφέρετε χρόνο

«Θεραπεύστε τον κόσμο, κάντε τον ένα καλύτερο μέρος». Είναι δυνατό να τα προσφέρετε χρόνο στην κοινωνία. Μόνο τα χρήματα δεν έχουν αξία στην διαμόρφωση της κοινωνίας.
Μην χάσετε τον εαυτό σας

Στο χαοτικό ταξίδι της ζωής, είναι εύκολο να παρασυρθείτε μακριά. Να θυμάστε ποιοι είστε και ποτέ μην τα παρατήσετε.
Δεν θα πάρετε μαζί σας τα χρήματα όταν πεθάνετε

Ο θάνατος δεν κάνει διακρίσεις για το αν η ζωή σας είναι χάλια ή αν κερδίζετε όλο και περισσότερα. Αν ξεχάσατε να ζείτε έχετε χαραμίσει το ένα δώρο που σας έκανε ο Θεός. Αφιερώστε χρόνο στα πράγματα που έχουν σημασία.

Μάγεια Τ.

awakengr.com
Σχόλια