Χειροπέδες σε δήμαρχο και αντιδήμαρχο Κέρκυρας...





...για το ζήτημα των απορριμάτων...

Στη σύλληψη του δημάρχου Κέρκυρας, Κώστα Νικολούζου και του αντιδημάρχου, καθαριότητας, Σπύρου Ασπιώτη, προχώρησε το πρωί της Κυριακής η αστυνομία, με εντολή εισαγγελέα. Ο λόγος, πως...
παρουσία τους και με εντολή τους στο Τεμπλόνι, τα απορριμματοφόρα επιχείρησαν να εναποθέσουν σκουπίδια στο κλειστό δεύτερο κύτταρο της εγκατάστασης, προκαλώντας την έντονη αντίδραση των κατοίκων που προχώρησαν σε μήνυση.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εκπρόσωποι των κατοίκων επικοινώνησαν με την Εισαγγελία προκειμένου να καταγγείλουν ότι παρανόμως η Υπηρεσία Καθαριότητας επιχειρεί να ρίξει σκουπίδια σε χώρο που δεν επιτρέπεται, αφού τα κύτταρα έχουν κλείσει και έχουν μπει σε διαδικασία αποκατάστασης, με αποτέλεσμα να δοθεί εντολή στις αστυνομικές δυνάμεις η προσαγωγή των δύο αυτοδιοικητικών παραγόντων στο κτίριο της Αστυνομίας.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτή την ώρα σχηματίζεται δικογραφία, ενώ δεν έχει ακόμα ξεκαθαριστεί το αν πρόκειται για προσαγωγή σε επίπεδο διερεύνησης υπόθεσης ή έγιναν συλλήψεις με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Εκτός από τους αυτοδιοικητικούς παράγοντες, έχει προσαχθεί και ένας κάτοικος, σύμφωνα με πληροφορίες, για λεκτική επίθεση.

Στο πλευρό Νικολούζου και Ασπιώτη έχουν σπεύσει οι δημοτικοί σύμβοουλοι με δικηγορική ιδιότητα Γ. Καρύδης, Ν. Ράλλης και Κ. Ασπιώτης καθώς και ο δικηγόρος του Δήμου κ. Δεσεγγρίνης.

corfupress.com
Σχόλια