Με κλούβες των ΜΑΤ προσπαθούν να ανακόψουν την έφοδο του οργισμένου λαού




Απίστευτες εικόνες στο νησί με την οργή του κόσμου να ξεχειλίζει. Χιλιάδες πολίτες ξεχύθηκαν στους δρόμους, ενώ στη διαδήλωση συμμετείχαν και κάποιοι της Χίου και της Σάμου που ήρθαν στην Μυτιλήνη για την μαζική συγκέντρωση.

Επεισόδια στην πλατεία Τελωνείου στο λιμάνι της Μυτιλήνης – Νεαροί προσπάθησαν να φθάσουν στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, όπου μίλησε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας – Δείτε φωτογραφίες



Επεισόδια σημειώθηκαν λίγο πριν από τις 22.00 στην πλατεία Τελωνείου στο λιμάνι της Μυτιλήνης, μεταξύ ομάδας νεαρών και δυνάμεων της αστυνομίας.

Οι νεαροί προσπάθησαν να φθάσουν στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, όπου είναι σε εξέλιξη η ομιλία του πρωθυπουργού, αλλά αντιμετωπίστηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες έκαναν χρήση χημικών.

Νωρίτερα, είχε σημειωθεί ένταση όταν διαδηλωτές προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να πάνε προς το σημείο όπου ήταν σε εξέλιξη η ομιλία Τσίπρα, για να επιδώσουν ψήφισμα στον Πρωθυπουργό, αλλά τους απώθησαν αστυνομικές δυνάμεις.

Οι διαδηλωτές «απάντησαν» με φωτοβολίδες.



Η πορεία άρχισε από το λιμάνι με προορισμό το κτίριο της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, όπου μιλούσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Τα βασικά αιτήματα των διαδηλωτών είναι η μείωση του συντελεστή ΦΠΑ, που αυξάνεται από τις αρχές του Ιουνίου, και η αποσυμφόρηση του νησιού από το μεταναστευτικό.

Τσίπρας: Κάποιοι καλλιέργησαν κλίμα τρομοκρατίας -Δεν φυγομάχησα



Απάντηση στις παλλαϊκές συγκεντρώσεις στη Μυτιλήνη επεδίωξε να δώσει ο πρωθυπουργός μιλώντας στο 14ο περιφερειακό συνέδριο.

«Κάποιοι εδώ και αρκετές μέρες επιδίωξαν να μην είμαι εδώ σήμερα το βράδυ. Κάποιοι επιδίωξαν να δημιουργήσουν κλίμα έντασης τρομοκρατίας» είπε ο Αλέξης Τσίπρας, ξεκινώντας την ομιλία του στο 14ο Περιφερειακό Συνέδριο που ολοκληρώνεται απόψε στην Μυτιλήνη «Κάποιοι προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν τις ειλικρινείς αγωνίες των κατοίκων του νησιού. Αλλά δεν τους κάναμε τη χάρη. Δεν φυγομαχήσαμε και δεν αποδράσαμε» τόνισε ο πρωθυπουργός. Πρόσθεσε δε πως «κάποιοι προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν πραγματικές αγωνίες των κατοίκων αυτού του ιστορικού νησιού, για να σπείρουν πόλωση και μίσος και να εξυπηρετήσουν σκοπιμότητες».






































pentapostagma.gr
Σχόλια