Πόποβιτς: Συνεργασία μεταξύ Σερβίας και Ισραήλ στις νέες τεχνολογίες



Το Ισραήλ θα θέσει στη διάθεσή του τη σύγχρονη τεχνολογία δορυφορικών εικόνων στη Σερβία, η οποία θα χρησιμοποιηθεί στη χώρα μας για τη γεωργία και τη διαχείριση των υδάτων, καθώς και τις τελευταίες τεχνολογίες, όπως τα "Internet Things", δήλωσε ο Υπουργός Καινοτομίας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης Νέναν Πόποβιτς .

Ο Πόποβιτς και ο Akunis συζήτησαν για περαιτέρω συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών σε τομείς όπως οι κοσμικές τεχνολογίες και η καινοτομία.

"Οι τεχνολογίες αυτές εισέρχονται στη Σερβία σε ένα νέο, λεπτό και ψηφιακό μέλλον", δήλωσε ο Πόποβιτς σε μια δήλωση για τον Tanjug.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η συνάντηση συμφώνησε επίσης για τη συνεργασία μεταξύ της Σερβίας και του Ισραήλ στον τομέα των νεοσύστατων κοινοτήτων και των ινστιτούτων επιστημονικής έρευνας.

Αναμένει από τον Akunis να επισκεφθεί τη Σερβία μέχρι το τέλος του έτους, προκειμένου να εξοικειωθεί με όλες τις καινοτόμες δυνατότητες που διαθέτει.

Ο Πόποβιτς συμμετέχει στη Διεθνή Διάσκεψη για την Επιστήμη και την Τεχνολογία στο Ισραήλ, η οποία στοχεύει να εξοικειώσει άλλες χώρες με τεχνολογικά και επιστημονικά επιτεύγματα του Ισραήλ και να ανταλλάξει εμπειρίες χωρών σχετικά με την καινοτομία.

Εκτός από τη Σερβία, στο συνέδριο συμμετέχουν υπουργοί από τη σφαίρα της επιστήμης και της καινοτομίας από περισσότερες από 25 χώρες, με επικεφαλής ισραηλινούς επιστήμονες και εκπροσώπους του διπλωματικού σώματος.

(Στοιχεία από rts.rs)

Σχόλια