Μάχη μέχρις εσχάτων από Άγγλους και Ρώσους Χούλιγκανς στο Μουντιάλ στην Ρωσία ; – Πούτιν : «΄Εχουμε λάβει αυστηρότατα μέτρα»




Σε λίγες ημέρες θα ξεκινήσει μια πολύ μεγάλη γιορτή …η μεγαλύτερη μάλιστα όσον αφορά το παγκόσμιο ποδόσφαιρο στην Ρωσία το Μουντιάλ του 2018, στα γήπεδα της αχανούς αυτής χώρας και οι ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας ευρίσκονται στην κυριολεξία σε αναμμένα κάρβουνα.

Ο λόγος αφορά την παρουσία εκατοντάδων χούλιγκαν τόσο εγχώριων , οι οποίοι θεωρούνται οι πιο σκληροί του κόσμου όσο και «εισαγόμενων» ειδικά Βρετανών, και άλλων από χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ .

Μάλιστα υπάρχει σε ισχύ και μια ιδιότυπη «βεντέτα» μεταξύ Άγγλων και Ρώσων που εκκρεμεί από το τελευταίο EURO -2016 στο οποίο είχαμε ομηρικές μάχες μεταξύ των δύο αυτών εθνικών ομάδων Χούλιγκαν ( αν μπορούμε να τις κατονομάσουμε έτσι) στις οποίες ούτε και η πιο εκπαιδευμένη αστυνομία δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει με αποτελεσματικότητα.

Η κόντρα ανάμεσα σε Αγγλία και Ρωσία έχει φυσικά αντίκτυπο σε ολόκληρη την διοργάνωση του Μουντιάλ.

Η τελευταία « αναμέτρηση» στη Μασσαλία στο Euro του 2016 ανάμεσα τους έχει πυροδοτήσει σενάρια « έκτακτης ανάγκης» στις ρωσικές αρχές.

Σε εκείνο το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ρώσοι και Άγγλοι χούλιγκαν είχαν αλλάξει την όψη της πόλης της Μασσαλίας αλλά και άλλων πόλεων.



Οι συγκρούσεις των χούλιγκαν ήταν σφοδρές και κυρίως αιματηρές Πάνω από 500 άτομα τραυματίστηκαν σε όλη την διοργάνωση ενώ δύο Αγγλοι έπεσαν σε κώμα από τα χτυπήματα.

Η κόντρα Ρώσων- Άγγλων δεν είναι κάτι περιστασιακό αλλά ανάγεται και σε ιστορικο-πολιτικά κριτήρια εδώ και πολλά πολλά χρόνια.

Ένα είναι σίγουρο, ότι οι Ρώσοι φανατικοί οπαδοί εντασσόμενοι σε ομάδες εθνικο-θρησκευτικού χαρακτήρα αναμένουν τους Άγγλους να λύσουν τις διαφορές τους σε ρωσικό έδαφος , κάτι που θα προσπαθήσει να αποτρέψει η ρωσική αστυνομία που επιθυμεί να σπιλωθεί το όνομα της χώρας σε καμία περίπτωση.

Το ρωσικό ΥΠΕΞ εξέδωσε προειδοποίηση στους Βρετανούς που θα επισκεφτούν τη Ρωσία, ότι βιώσουν «αντι-βρετανικά συναισθήματα ή παρενόχληση» λόγω της υπόθεσης δολοφονίας του Σεργκέι Σκριπάλ με δηλητήριο.

Η προειδοποίηση αυτή αύξησε τους ήδη υπάρχοντες φόβους ενόψει Μουντιάλ, με την Βρετανίδα Πρωθυπουργό Τερέσα Μέι να ρίχνει στο τραπέζι ακόμη και την πιθανότητα μποϊκοτάζ του Παγκοσμίου Κυπέλλου από υπουργούς και μέλη της βασιλικής οικογένειας και να σηκώνει φημολογία ακόμα και για την εθνική Αγγλίας.

Η πολιτική δυστυχώς με τον ένα ή άλλο τρόπο έχει παρεισφρήσει στις ομάδες των Χούλιγκαν και μαζί με τον κακώς εννοούμενο εθνικισμό έχει δημιουργήσει ένα σκηνικό που μυρίζει στην κυριολεξία « μπαρούτι».

Μεγάλο ρόλο σε αυτό διαδραματίζουν τα κοινωνικά δίκτυα μέσω των οποίων κανονίζονται ραντεβού « θανάτου», ενώ εκεί μέσα έχουμε ανακοινώσεις με « συγκεκαλυμμένο τρόπο», αλλά και «στρατολόγηση» νέων στελεχών των οργανώσεων αυτών, διότι αυτό είναι οι Χούλιγκαν πλέον..οργανώσεις έτοιμες για όλα .

Πριν από έναν χρόνο, είδε το φως της δημοσιότητας ντοκιμαντέρ του BBC Two, το οποίο προκάλεσε πολλές συζητήσεις και αντιδράσεις.

Ο τότε εκπρόσωπος της ερευνητικής επιτροπής ρωσικής ομοσπονδίας, Β. Μάρκιν, σχολίασε ότι πρόκειται για «προϊόν φαντασίας, με την πιθανή χρησιμοποίηση προβοκατόρων, ακόμα και ηθοποιών». Ήταν ο ίδιος που αναφερόμενος στο σχόλιο του εισαγγελέα για το ότι «ήταν εκπαιδευμένοι για μάχη», απάντησε:

«Ένας κανονικός άντρας, όπως πρέπει να είναι, τους προκαλεί έκπληξη. Είναι συνηθισμένοι να βλέπουν τους δικούς τους μόνο στα γκέι παρέιντ».

Ο ανταποκριτής που ταξίδεψε στη Μόσχα βρέθηκε στο ντέρμπι της Σπαρτάκ με την ΤΣΣΚΑ και… άκουσε και συμβουλές.

«Δωρεάν συμβουλή για όσους ταξιδέψουν. Μάθετε την ιστορία, κάθε 100 χρόνια είμαστε σε πόλεμο. Είμαστε γεννημένοι πολεμιστές, είναι στο αίμα μας. Αν έρθετε σε αυτή τη χώρα με σπαθί, θα πεθάνετε από σπαθί», του διαμήνυσε Ρώσος οπαδός .

Όσον αφορά τους Ρώσους Χούλιγκαν στην Γαλλία αυτοί : «Ήταν ειδικές στρατιωτικές δυνάμεις ποδοσφαιρικών χούλιγκαν που στάλθηκαν από τον Βλαντιμίρ Πούτιν για να κατακτήσουν την Ευρώπη», αναφέρει άλλη πηγή.

Οι Ρώσοι εκπαιδεύουν ακόμα και γυναίκες σε συνθήκες μάχης. Το βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα μέσω ιστοσελίδας οπαδών, δείχνει δύο ομάδες γυναικών να συγκρούονται στο χιονισμένο δάσος μέχρι τελικής πτώσης ενώ οι άντρες παρακολουθούν και ορίζουν τους κανόνες.

Ελπίζουμε όμως όλα αυτά να μείνουν στα λόγια και να πρυτανεύσει η λογική και να υπερισχύσουν οι « σκληρές» ρωσικές αστυνομικές αρχές που δεν καταλαβαινόμουν από τέτοιους Χούλιγκαν.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν φέρεται να έχει δεσμευτεί στη FIFA ότι η Ρωσία θα λάβει αυστηρά μέτρα ώστε να αντιμετωπιστούν οι χούλιγκαν στη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Μακάρι να γίνει έτσι, αλλιώς θα δούμε ένα επεισόδιο από τα «προσεχώς» και θα αφορά ολόκληρη την Ευρώπη που βιώνει πρωτόγνωρες κρίσεις , οικονομικού, θρησκευτικού, πολιτικού και οτιδήποτε άλλου χαρακτήρα.











pentapostagma.gr
Σχόλια