Μαύρα σύννεφα στην υπέροχη Αγιάσο…





.

Κείμενο του ιστολόγιου 20/5/2017

Ένα από τα πιο όμορφα μέρη της Ελλάδας είναι και η Αγιάσος στην Λέσβο. Μοναδικοί τεχνίτες του ξύλου, καλοσυνάτοι άνθρωποι, με την δική τους υπέροχη ντοπιολαλιά, μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο συνθέτουν μια πραγματικά σπάνια ομορφιά. Που έχει στην μέση της ως ευλογία την Παναγιά της Αγιάσου.

Δυστυχώς όμως τα τελευταία χρόνια υπέστη και αυτή τις συνέπειες της πολιτικής ανοιχτών συνόρων του ΣΥΡΙΖΑ. Στην Αγιάσο εδώ και χρόνια ερχόταν Απρίλη και Μάιο τουρίστες υψηλών εισοδημάτων και έμεναν στην αναπαλαιωμένη μονάδα που διατηρεί εκεί η μητρόπολη με σκοπό να περιδιαβούν την υπέροχη φύση και να δούνε από κοντά τις ξακουστές ορχιδέες μέσα στο δάσος.

Στην αρχή η πτώση το 2016 δεν ήταν τόσο μεγάλη. Επαγγελματίας που δουλεύει στον τουρισμό μας είπε: ¨Κάθε χρόνο και χειρότερα. Από τότε που άρχισε αυτό με τους μετανάστες… Παλιά ερχόταν πτήσεις τσάρτερ από Δανία, τώρα σταμάτησαν πια και πάνε στο Ιόνιο. Παλιά είχα και 3 υπαλλήλους, ενώ τώρα κανέναν, δουλεύουμε 15 ώρες την μέρα εγώ και η σύζυγος μου. Οι τουρίστες που ερχόταν εδώ ήταν άνθρωποι με χρήματα, όχι σαν αυτούς που βλέπουμε αλλού.. Τώρα όμως… Μάλιστα άκουσα και για γνωστή ξενοδοχειακή μονάδα στην δυτική Μυτιλήνη πως υπάρχει το ενδεχόμενο φέτος να είναι η τελευταία χρονιά που δουλεύει¨.

Και ναι μεν π.χ. σε Αγιάσο και Μόλυβο δεν βλέπεις λαθρομετανάστες, αλλά το θέμα είναι πως όταν ο άλλος σε BBC και CNN ανοίγει και βλέπει ¨Lesvos-refuges¨ , εσύ σαν νησί έχεις τελειώσει τουριστικά. Τόσο απλά και ξάστερα.



Είναι προφανές πως η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ κατέστρεψε τουριστικά το νησί. Όποιος δεν το βλέπει μάλλον κάποιο συμφέρον έχει. Άλλος δουλεύει σε ΜΚΟ, άλλος νοικιάζει σπίτια σε ΜΚΟδες, άλλος ΔΙΟΡΙΖΕΙ κομματικούς φίλους σε ΜΚΟ…

ΝΔ δεν υπήρξαμε ποτέ , αλλά όπως μας είπε φίλος μας από το λιμενικό, ¨Μέχρι το 2015, πολιτική ήταν η αποτροπή εισόδου των λαθρό, μετά έγινε η διάσωση τους¨.

Οπότε….

Πηγή:TourkikaNea
Σχόλια