«Η Τουρκία δεν θα διστάσει να ασκήσει τα δικαιώματά της απέναντι σε προκλήσεις στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο»





Νέο ρεσιτάλ από την Τουρκία, η οποία τολμά να μιλά για σεβασμό διεθνών συνθηκών και να απειλεί την Ελλάδα και την Κύπρο.


Τι αναφέρεται μεταξύ άλλων στο ανακοινωθέν της τουρκικής προεδρίας:
«Η Τουρκία βρίσκεται πάντα στην πλευρά της ειρήνης και της σταθερότητας, των Ηνωμένων Εθνών και ιδιαίτερα των διεθνών συνθηκών και αποφάσεων, λόγω των διμερών συνθηκών… Η Τουρκία σέβεται τα συμφέροντα όλων των χωρών, αλλά είναι αποφασισμένη να προστατέψει τα δικαιώματά της και τα συμφέροντά της όταν αυτό χρειάζεται… Αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, η Τουρκία δεν θα διστάσει να ασκήσει τα δικαιώματά της που απορρέουν από διεθνείς συνθήκες».

Τι μετέδωσε το τουρκικό TRT:

Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας συνεδρίασε υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Μετά την συνεδρίαση που διήρκησε πάνω από τρεις ώρες εκδόθηκε τελικό ανακοινωθέν.

Στο ανακοινωθέν τονίστηκε ότι η Τουρκία δεν θα διστάσει να ασκήσει τα δικαιώματά της απέναντι σε προκλήσεις στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Υπογραμμίστηκε ότι οι χώρες που στηρίζουν τις τρομοκρατικές οργανώσεις οφείλουν να συμπεριφέρονται σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. Αναφέρθηκε πως εξετάστηκαν οι εξελίξεις που πλήττουν την ιερότητα και το καθεστώς της Ιερουσαλήμ και σημειώθηκε το παρακάτω:
«Η Τουρκία θα συνεχίσει να υπερασπίζεται σε κάθε επίπεδο την παλαιστινιακή υπόθεση».

tccb.gov.tr | olympia.gr
Σχόλια