Τα Επτάνησα γιορτάζουν! Η Ελευθερία ΔΕΝ χαρίζεται! Γράφει ο στρατηγός Δημήτρης Κυπριώτης








*Του Δημήτρη Κυπριώτη
Συμπληρώνονται 154 χρόνια ελεύθερης ζωής
Σήμερα γιορτάζεται η απελευθέρωση των Επτανήσων από την αγγλική κατοχή! Στις 21 Μαΐου του 1864 σήμαναν οι καμπάνες στην Κεφαλλονιά , στην Ιθάκη, στην Κέρκυρα, στη Λευκάδα, στη Ζάκυνθο στα Κύθηρα και στους Παξούς.


Ο αγώνας των Ριζοσπαστών, με επικεφαλής προσωπικότητες των γραμμάτων αλλά και από όλους τους χώρους, καρποφόρησε μετά από ποταμούς αίματος, φυλακίσεις, κάτεργα και εξορίες, ώσπου πλέον οι Άγγλοι δεν είχαν άλλη επιλογή από την παράδοση των Επτανήσων.
Το μήνυμα πάντα το ίδιο. Η Ελευθερία δεν χαρίζεται. Την κατακτάς μόνο με αγώνα, αγώνα, αγώνα. Και αφού την κερδίσεις, δεν πρέπει να αφήνεις πόρτες ανοιχτές.
Στις σημερινές συνθήκες κρίσης, παράνομων δανειακών συμβάσεων και μνημονίων, που επιβλήθηκαν στη χώρα χωρίς καμία νομιμοποιητική βάση και σε αντίθεση με την πλειοψηφία του ελληνικού λαού, που εξαπατήθηκε από ανάξιους πολιτικούς ηγέτες, υπάρχει μία και μόνο διέξοδος και αυτή βρίσκεται στα χέρια του ίδιου του λαού μας.
Στα χέρια αυτού του προδομένου κόσμου, που αφού δοκίμασε και διαπίστωσε ότι καμία εναλλακτική πολιτική πρόταση και εξουσία που του προσέφερε το σύστημα, δεν μπόρεσε να σταθεί αντάξια κοντά του, δεν του μένει τίποτα άλλο, από το να παλέψει σκληρά και αποφασιστικά, για να μπορέσει να ανατρέψει αυτό το καθεστώς που του έχει επιβληθεί.
Και ο μόνος τρόπος που μπορεί να αποδώσει και να φέρει αποτέλεσμα, είναι ο δρόμος που δείχνει και η σημερινή ήμερα μνήμης για την Ελευθερία των Επτανήσων, ο δρόμος της οργάνωσης και του αγώνα, που θα φέρει στη διακυβέρνηση της χώρας μια Πατριωτική Δημοκρατική κυβέρνηση, αντάξια των προσδοκιών του.
*Ο Δημήτρης Κυπριώτης είναι στρατηγός ε.α. και Γενικός Γραμματέας του Ε.ΠΑ.Μ.
Πηγή
Σχόλια