Δείτε την Βόρεια Κορέα να καταστρέφει πεδίο πυρηνικών δοκιμών (βίντεο) – Με κομμένη την ανάσα ο πλανήτης παρακολουθεί τη νέα σύγκρουση με τις ΗΠΑ




Η παγκόσμια κοινή γνώμη παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τη σύγκρουση που υπάρχει και πάλι τις τελευταίες ώρες μεταξύ ΗΠΑ και Βόρειας Κορέας, μετά την ακύρωση της συνάντησης μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και του Κιμ Γιονγκ Ουν, καθώς είναι πολύ πιθανό να επανέλθουν οι «πυρηνικές» απειλές και η κατάσταση να χειροτερεύσει στην Κορεατική Χερσόνησο.

Μετά λοιπόν το βίντεο και τις φωτογραφίες από τη στιγμή της καταστροφής του πεδίου πυρηνικών δοκιμών στο πεδίο Πούνγκι-ρι, ένα σύμπλεγμα από τούνελ κάτω από το όρος Μάνταπ στο βορειο-ανατολικό τμήμα της χώρας, που έδωσε στη δημοσιότητα η Βόρεια Κορέα φαίνεται πώς η δύο πλευρές έχουν επιδοθεί σε ένα παιχνίδι ποιος θα χρεωθεί την ακύρωση της πολυαναμενόμενης συνάντησης με την εκτόξευση απειλών.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας διεμήνυσε πώς η χώρα του παραμένει ανοιχτή στον διάλογο με τις ΗΠΑ, απαντώντας προφανώς στις κατηγορίες των ΗΠΑ πώς η Πιονγκγιανγκ είναι αυτή που ευθύνεται για το γεγονός ότι κόπηκε η γραμμή επικοινωνίας με την Ουάσιγκτον.









«Αντιμετωπίσαμε με μεγάλο σεβασμό τις προσπάθειες του Προέδρου Τραμπ, που δεν είχαν προηγούμενο από οποιονδήποτε άλλον Αμερικανό Πρόεδρο, για να γίνει μια ιστορική Σύνοδος Κορυφής Βόρειας Κορέας-ΗΠΑ», τόνισε ο Βορειοκορεάτης υφυπουργός Εξωτερικών Κιμ Κιέ Γκουάν, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων, KCNA.

«Επαναλαμβάνουμε προς τις ΗΠΑ την αποφασιστικότητά μας να συναντηθούμε πρόσωπο με πρόσωπο, ανά πάσα στιγμή και με οποιοδήποτε τρόπο, για να επιλύσουμε το πρόβλημα», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Η ξαφνική ανακοίνωση (του Τραμπ) περί ακύρωσης της συνόδου είναι απροσδόκητη για εμάς και μπορούμε να τη χαρακτηρίσουμε εξαιρετικά λυπηρή», συμπλήρωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας.



Από την πλευρά του ανώτερος αξιωματούχος της αμερικανικής προεδρίας, που μίλησε σε δημοσιογράφους υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, τόνισε ότι ο Τραμπ αποφάσισε να ακυρώσει την προγραμματισμένη σύνοδο αφού η Πιονγκιάγνκ αθέτησε μια σειρά υποσχέσεων και διέκοψε την απευθείας επικοινωνία με τις ΗΠΑ.

Παράλληλα ο αξιωματούχος επικαλέστηκε μια ανακοίνωση της Βόρειας Κορέας που εκδόθηκε νωρίτερα σήμερα, με την οποία προειδοποιούσε ότι είναι έτοιμη για μια πυρηνική αναμέτρηση με την Ουάσινγκτον.

«Αυτή η περίεργη έλλειψη κρίσης, σε συνδυασμό με αθετημένες υποσχέσεις κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων και η διακοπή της απευθείας επικοινωνίας με τις ΗΠΑ, υποδεικνύουν μια βαθιά έλλειψη καλής πίστης», τόνισε ο αξιωματούχος. «Υπάρχει μια σειρά αθετημένων υποσχέσεων που οδήγησε τις ΗΠΑ να σταματήσουν».

pentapostagma.gr
Σχόλια