Η Μνεία του ΠτΔ Προκόπη Παυλόπουλου για τα γλυπτά του Παρθενώνα στον Πρίγκηπα Κάρολο [ΒΙΝΤΕΟ]






«Ζήτω η Ελλάς και το Ηνωμένο Βασίλειο»

Το μήνυμα στο ελληνικά που έστειλε ο πρίγκιπας Κάρολος
Ειδική αναφορά κατά τη διάρκεια του δείπνου στο Προεδρικό Μέγαρο, έκανε, μάλιστα, και στις ελληνικές ρίζες του, εκφράζοντας τις ιδιαίτερες σχέσεις που έχει με τη χώρα μας

Με δείπνο που παραχωρήθηκε προς τιμήν του, στο Προεδρικό Μέγαρο, ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας της επίσκεψης του πρίγκιπα της Ουαλίας, Καρόλου, και της συζύγου του δουκίσσης της Κορνουάλης, Καμίλα.

Ο πρίγκιπας Κάρολος έκλεισε την ομιλία του με μήνυμα στα ελληνικά, ευχόμενος ευημερία και ευτυχία στους Έλληνες. «Ζήτω η Ελλάς και το Ηνωμένο Βασίλειο» είπε.

Ειδική αναφορά έκανε, μάλιστα, και στις ελληνικές ρίζες του, εκφράζοντας τις ιδιαίτερες σχέσεις που έχει με τη χώρα μας.

«Είμαστε όλοι Έλληνες. Οι νόμοι μας, η λογοτεχνία μας, η θρησκεία μας, όλα έχουν τις ρίζες τους στην Ελλάδα. Από την πλευρά μου, οι σχέσεις μου με την Ελλάδα έχουν ιδιαίτερη σημασία. Στο κάτω κάτω είναι η χώρα του παππού μου» τόνισε.

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας είχε αναφερθεί στην αγάπη που τρέφει για την Ελλάδα και λίγες μέρες πριν την επίσκεψή του στη χώρα μας.

Με δήλωσή του στην Καθημερινή, είχε τονίσει πως «εκτός των άλλων, η Ελλάδα είναι στο αίμα μου και ήμουν επί μακρόν γοητευμένος από τον πολιτισμό και την ιστορία της, καθώς και ιδιαίτερα τυχερός που έχω επισκεφθεί μερικά από τα πιο όμορφα και μοναδικά μέρη της».





olympia.gr
Σχόλια