Μηνύματα σε Ιταλία από το Eurogroup...






Aν και το θέμα της Ελλάδας ήταν το κυρίαρχο στην ατζέντα του Eurorgroup, οι δηλώσεις των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών κατά την άφιξή τους στις Βρυξέλλες εστίαζαν περισσότερο στις...
ιταλικές εξελίξεις.

Σκληρές ήταν οι δηλώσεις του Σλοβάκου υπουργού Οικονομικών, Πέτερ Κάζιμιρ, που κάλεσε τη Ρώμη να μην καταστήσει την Ευρωζώνη όμηρο των προεκλογικών υποσχέσεων του Κινήματος Πέντε Αστέρων και της Λέγκας. «Αν αποφασίσουν ότι είναι σε αποστολή αυτοκτονίας και θέλουν να πηδήξουν, ας σκεφτούν ότι είναι και άλλοι στο πλοίο» τόνισε.

Σε παρόμοιο μήκος κύματος και ο υπουργός Οικονομικών της Μάλτας, Έντουαρντ Σικλούνα, ο οποίος προειδοποίησε πως η Ιταλία μπορεί να εξελιχθεί σε μία νέα Ελλάδα, πυροδοτώντας μία νέα κρίση χρέους.

«Αν πρόκειται για ζήτημα δαπανών και δανεισμού, τότε δυστυχώς θα είναι μία επανάληψη της Ελλάδας» δήλωσε προσερχόμενος στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών.

Λιγότερο επιθετικός ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μπρουνό Λεμέρ, υπογράμμισε τη σπουδαιότητα της Ιταλίας για την Ευρωζώνη, ενώ σημείωσε πως οι πρώτες δηλώσεις του νέου πρωθυπουργού της χώρας «είναι θετικές». Παράλληλα υπογράμμισε ότι το Παρίσι είναι αποφασισμένο να παρουσιάσει ένα κοινό σχέδιο για τη μεταρρύθμιση της Ευρωζώνης με τη Γερμανία.

Από την πλευρά του και ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί, τόνισε ότι σέβεται απολύτως τη δημοκρατική νομιμοποίηση της νέας κυβέρνησης στην Ιταλία και τις δημοκρατικές διαδικασίες στη χώρα, ενώ θύμισε ότι «το θέμα του Eurogroup είναι η Ελλάδα και όχι η Ιταλία»...

tvxs.gr
Σχόλια