Αερομαχία ανάμεσα F-35 και Su-35 – Τι θα συμβεί; (Βίντεο)




Το μαχητικό της Lockheed Martin F-35 θα πρέπει να αποφύγει να εμπλακεί σε μια κλειστή αερομαχία με το ρωσικό Su-35 και μάλιστα αυτή η δήλωση έρχεται ως μια ανάλυση γεγονότων όπως δηλώνει το ρωσικό sputnik στην ιστοσελίδα του σε σχετικό άρθρο.

Αν και όπως η ίδια η ιστοσελίδα αναφέρει έχει «πλάκα» να συγκρίνεις μαχητικά μεταξύ τους ειδικά όταν αυτά φέρουν τον ίδιο αριθμητικό κωδικό στο όνομά τους εντούτοις τα πάντα είναι πιθανά στο σύγχρονο και ρευστό αεροπορικό περιβάλλον ειδικά κάτω από το πρίσμα έντονων ηλεκτρονικών παρεμβολών που μπορεί ακόμα και να ακυρώσει τα χαρακτηριστικά stealth ή όταν κινούνται στο φάσμα του οπτικού άξονα χωρίς να υπολογίζει κάποιος τις νεότερες τεχνικές εξελίξεις αποκάλυψης στόχων χαμηλής παρατηρισιμότητας.

Έτσι το γεγονός παραμένει, ποιος θα είναι ο νικητής μεταξύ ενός σμήνους 4 F-35s όταν βρεθεί αντιμέτωπο με 4 Su-35 στη μάχη;

Η απάντηση στο ερώτημα «Su-35 vs F-35: Ποιος κερδίζει;» έχει ως απάντηση ότι τα αμερικάνικα μαχητικά θα καλέσουν ως αεροπορική υποστήριξη τα F-22 Raptors και τα εκσυγχρονισμένα F-15Cs την ίδια στιγμή που τα F-35 θα προσπαθούν να πλήξουν στόχους εδάφους.

Αν και το Su-35 είναι μια βαριά αναβαθμισμένη έκδοση των από το 1977 εμφανιζόμενων Su-27 Flanker και δεν αποτελεί το λεγόμενο μαχητικό 5ης γενιάς όμως κάθε τι πάνω στο ρωσικό μαχητικό είναι καινούργιο. Κινητήρες, όπλα, ηλεκτρονικά, συστήματα ενώ μπορεί να αναπτύξει ταχύτητες 2,25μαχ σε μεγάλο ύψος και 1,13 μαχ στο επίπεδο της θάλασσας την ίδια στιγμή που το F-35 θα φτάνει την μέγιστη ταχύτητα με πλήρη μετάκαυση στα 1,6μαχ.

Σε αντίθεση με τα F-22 που πετάνε σε υψηλές υπερηχητικές ταχύτητες στα 50 χιλιάδες πόδια και μπορούν να επιλέξουν αν θα εμπλακούν ή όχι στη μάχη τα F-35 αν εντοπιστούν τότε ίσως αναγκαστεί να πολεμήσει με αρνητικούς παράγοντες για το ίδιο.



Τα F-35 δεν έχουν την ευελιξία ούτε των F-16/-18 ούτε μεταφέρουν τόσα όπλα αέρος-αέρος όπως τα F-22 ενώ το κύριο όπλο τους οι AIM-120 είναι επιρρεπείς στις παρεμβολές ενώ σε διαμόρφωση stealth το F-35 δεν θα μεταφέρει και τους AIM-9X ώστε να κάνει χρήση του σκοπευτικού πεί κράνους.

Το αποτέλεσμα είναι ότι αν αναγκαστεί να εμπλακεί σε ένα dogfight τότε θα έχει πραγματικά πρόβλημα. Δηλαδή πρέπει να αποφύγει την κλειστή αερομαχία ο πιλότος ενός F-35 με κάθε κόστος.

Δηλαδή μόνο η διαμόρφωση stealth μπορεί να το σώσει στον αεροπορικό αγώνα, με τις τεχνολογίες αντιμετώπισης σε Κίνα και Ρωσία να τρέχουν και να ρωτάνε για πόσο ακόμα.


Σχόλια