Οικιακό «πακέτο» φωτοβολταϊκών και μπαταρίας από τη Nissan

Μετά την είσοδό της στην αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων, η Nissan στρέφει το βλέμμα της στις κατοικίες. Έτσι, αφότου η εταιρεία παρουσίασε πρόσφατα το ανασχεδιασμένο ηλεκτροκίνητο μοντέλο Leaf, και ενώ συνεχίζει την προώθηση της μπαταρίας xStorage, τώρα θέλει να συνδυάσει αυτές τις δύο λύσεις.


Με αυτό τον τρόπο «γεννήθηκε» το Nissan Energy Solar, μία ολοκληρωμένη λύση για την οικιακή παραγωγή ρεύματος, μέσω της ηλιακής ενέργειας. Σε σχέση με την αντίστοιχη λύση που έχει αναπτύξει η Tesla, μία διαφορά της πρότασης της Nissan είναι ότι σε πρώτη φάση θα διατίθεται μόνο στη Βρετανία, όπου οι βροχοπτώσεις, η ομίχλη και γενικά ο άστατος καιρός είναι ο κανόνας.

Η Nissan υποστηρίζει ότι τα πάνελ της είναι σχεδιασμένα ώστε να λειτουργούν σε αντίξοες καιρικές συνθήκες, αποθηκεύοντας την ενέργεια σε ανακυκλωμένες μπαταρίες Leaf. Η αποθηκευμένη ενέργεια μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην οικία ή για την τροφοδοσία του ηλεκτρικού βαν e-NV200 και του Leaf. Ήδη περισσότερα από 800.000 νοικοκυριά στη Βρετανία χρησιμοποιούν ηλιακή ενέργεια και, συνεπώς, υπάρχει έδαφος για διεύρυνση της αγοράς. Θετικές προοπτικές για τη λύση της Nissan δημιουργεί επίσης η στροφή των οδηγών στην ηλεκτροκίνηση

Πέραν τη μερική απεξάρτηση από τους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας, η Nissan διατείνεται ότι το Energy Solar θα μειώσει κατά 66% το κόστος ηλεκτροδότησης – στην περίπτωση που ένας καταναλωτής επιλέξει την παραλλαγή του συστήματος με τα έξο φωτοβολταϊκά πάνελ, η οποία κοστίζει περίπου 5.200 δολάρια.

insomnia.gr

Σχόλια