Η Samsung ανοίγει διεθνή κέντρα Τεχνητής Νοημοσύνης στο Ηνωμένο Βασίλειο, τον Καναδά και τη Ρωσία

Πηγή: Οι συμμετέχοντες στο Κέντρο ΑΙ της Samsung στο Κέιμπριτζ


Το τμήμα Samsung Research, o προηγμένος κόμβος Έρευνας και Ανάπτυξης της Samsung Electronics' SET (end-products) Business ανακοίνωσε σήμερα τα σχέδιά του για την ίδρυση τριών κέντρων τεχνητής νοημοσύνης στο Κέιμπριτζ, στο Ηνωμένο Βασίλειο (22 Μαΐου), στο Τορόντο, στον Καναδά (24 Μαΐου) και στη Μόσχα, στη Ρωσία (29 Μαΐου) για την ενίσχυση των δυνατοτήτων της εταιρείας στην τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ) και τη διερεύνηση των δυνατοτήτων της συγκεκριμένης τεχνολογίας με επίκεντρο τον χρήστη.


Το τμήμα Samsung Research ηγείται της πιο πρόσφατης προσπάθειας για την επέκταση παγκοσμίως των δυνατοτήτων των ερευνητικών κέντρων AI της Samsung Electronics και έχει συγκεράσει όλη την τεχνογνωσία του για τη δημιουργία νέων κέντρων ΑΙ. Το τμήμα Samsung Research επέβλεψε επίσης τη δημιουργία νέων κέντρων AI στη Σεούλ τον περασμένο Νοέμβριο και στη Silicon Valley τον Ιανουάριο. Με την προσθήκη των τριών νέων κέντρων AI, το τμήμα Samsung Research θα λειτουργεί πέντε κέντρα AI σε όλο τον κόσμο.

Επίσης, με την εξασφάλιση εξειδικευμένου προσωπικού AI σε παγκόσμια κλίμακα, το τμήμα Samsung Research σχεδιάζει να επεκτείνει τον αριθμό των ερευνητών προηγμένης τεχνητής νοημοσύνης σε συνολικά περίπου 1.000 παγκοσμίως μέχρι το 2020.

«Η Samsung έχει μακρά ιστορία προσανατολισμού στην καινοτομία και είμαστε ενθουσιασμένοι που φέρνουμε το ίδιο πνεύμα και τεχνολογική υπεροχή στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης», δήλωσε ο Hyun-suk Kim, Πρόεδρος και Διευθυντής του τμήματος Samsung Research, στην τελετή έναρξης του νέου Κέντρου AI στο Κέιμπριτζ. «Με τα νέα κέντρα AI και τη στελέχωση τους με κορυφαίους ειδικούς στον τομέα, στόχος μας είναι να αλλάξουμε τα δεδομένα στο συγκεκριμένο κλάδο».
Κορυφαία ταλέντα από τον κλάδο της ΑΙ θα βοηθήσουν στη διαχείριση των νέων Κέντρων

Το Κέντρο ΑΙ της Samsung στο Κέιμπριτζ θα το διευθύνει ο Andrew Blake, πρώην διευθυντής του εργαστηρίου της Microsoft στο Κέιμπριτζ, και πρωτοπόρος στην ανάπτυξη της θεωρίας και των αλγορίθμων που θα επιτρέψουν στους υπολογιστές να συμπεριφέρονται ως μηχανές που βλέπουν. Με τη συνεργασία διακεκριμένων εμπειρογνωμόνων στον τομέα, όπως η καθηγήτρια Maja Pantić (Imperial College), το Κέντρο ΑΙ της Samsung στο Κέιμπριτζ θα διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στην προηγμένη έρευνα AI για το τμήμα Samsung Research.



Andrew Blake, Διευθυντής του Κέντρου ΑΙ της Samsung στο Κέιμπριτζ

«Αυτό το νέο Κέντρο σηματοδοτεί τη δέσμευσή μας για την πρόοδο της τεχνητής νοημοσύνης», δήλωσε ο Andrew Blake. «Η έρευνά μας θα μας βοηθήσει να κατανοήσουμε καλύτερα την ανθρώπινη συμπεριφορά, εξερευνώντας παράλληλα περιοχές, όπως η αναγνώριση των συναισθημάτων και να επεκτείνουμε περαιτέρω τα όρια της επικοινωνίας που έχει στον κέντρο της τον χρήστη για την ανάπτυξη τεχνολογιών AI που τελικά βελτιώνουν τη ζωή των ανθρώπων».

Το Κέντρο ΑΙ της Samsung στο Τορόντο θα το διευθύνει ο Dr. Larry Heck, Senior Vice President τoυ τμήματος Samsung Research της Αμερικής (SRA) και εμπειρογνώμονας σε τεχνολογίες εικονικών προσωπικών βοηθών, καθώς και επικεφαλής του Κέντρου SRA AI. Το Κέντρο AI στο Τορόντο θα ενισχύσει τις ερευνητικές του προσπάθειες σε βασικές τεχνολογίες AI σε στρατηγική συνεργασία με μεγάλα πανεπιστήμια του Καναδά.

Το Κέντρο ΑΙ της Samsung στη Μόσχα αναμένεται να αξιοποιήσει την εμπειρία της Ρωσίας στα μαθηματικά, τη φυσική και άλλες θεμελιώδεις επιστήμες. Σχεδιάζει να συμπεριλάβει κορυφαίο εξειδικευμένο προσωπικό, όπως ο καθηγητής Dmitry Vetrov (Ανώτατη Σχολή Οικονομικών Επιστημών) και ο καθηγητής Victor Lempitsky (Ινστιτούτο Επιστήμης και Τεχνολογίας του Skolkovo), για να ηγηθούν της έρευνάς του σε αλγορίθμους ΑΙ.



Hyun-suk Kim, Πρόεδρος και Διευθυντής της Samsung Research στην τελετή έναρξης του νέου Κέντρου AI στο Κέιμπριτζ
Βασικές αρχές που διέπουν το όραμα AI της Samsung

Στο όραμά της για την AI, η Samsung εστιάζει σε πέντε βασικές πτυχές που διέπουν την ερευνητική της δραστηριότητα. Αυτές αφορούν σε μια τεχνητή νοημοσύνη που: είναι «επικεντρωμένη στο χρήστη» και ταυτόχρονα αντιλαμβάνεται την εξατομίκευση μέσα από ένα πολυτροπικό περιβάλλον χρήσης, «μαθαίνει διαρκώς», μέσα από τη συνεχόμενη αυτοδιδασκαλία από τα δεδομένα, βρίσκεται «πάντα εκεί» ως μια υπηρεσία που υπάρχει στο περιβάλλον, είναι «πάντα χρήσιμη», με ελαχιστοποίηση της παρέμβασης του χρήστη και απόκριση σε αιτήματα, και είναι «πάντα ασφαλής», διασφαλίζοντας την ασφάλεια και την ιδιωτικότητα του χρήστη. Καθώς εργάζονται γύρω από αυτά τα σημεία ενδιαφέροντος, τα νέα Κέντρα AI θα αξιοποιούν το προηγμένο ερευνητικό περιβάλλον σε συνδυασμό με τα δυνατά σημεία των ερευνητών της κάθε περιοχής για να οδηγήσουν τις δυνατότητες της AI της Samsung σε νέα ύψη.

Μέσα από συνεχείς πρωτοβουλίες η Samsung συνεργάζεται με διακεκριμένους επιστήμονες AI για την προετοιμασία της δημιουργίας ερευνητικών βάσεων σε ένα εύρος πεδίων εξειδίκευσης. Η εταιρεία θα συνεχίσει να διευρύνει τα πεδία εξειδίκευσης και τεχνολογίας σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της, ιδιαίτερης σημασίας, ανατολικής περιφέρειας των ΗΠΑ.

Μέσα στα επόμενα χρόνια, οι συσκευές Internet of Things (IoT) με ενσωματωμένη AI θα παράγουν ένα μεγάλο εύρος δεδομένων που θα μπορεί να παρέχει συναρπαστικά ευρήματα σχετικά με τη ζωή των χρηστών, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να επωφελούνται από ευφυείς υπηρεσίες που έχουν βελτιστοποιηθεί με βάση τις δικές τους προσωπικές προτιμήσεις και συμπεριφορές. Ο τρόπος με τον οποίο οι συσκευές με δυνατότητες AI προσφέρουν στους καταναλωτές τις βέλτιστες επιλογές θα είναι βασικός παράγοντας για την επιτυχία της τεχνολογίας AI στο κοντινό μέλλον. Προκειμένου να προσφέρει ένα οικοσύστημα με επίκεντρο το χρήστη, η Samsung στοχεύει στη δημιουργία μιας πλατφόρμας AI κάτω από μια κοινή αρχιτεκτονική, που όχι μόνο θα κλιμακωθεί γρήγορα, αλλά θα παρέχει επίσης την πιο βαθιά κατανόηση του πλαισίου χρήσης και συμπεριφορών, καθιστώντας την AI πιο ουσιαστική και χρήσιμη.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το τμήμα Samsung Research και τα παγκόσμια Κέντρα AI, παρακαλείσθε να επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του τμήματος Samsung Research στη διεύθυνση http://research.samsung.com
Σχόλια