Αμερικανός Αναλυτής περιγράφει τις έξι πιο εντυπωσιακές πτυχές του Su-57 της Ρωσίας


Ο αμερικανός αμυντικός δημοσιογράφος Tyler Rogoway έδειξε έξι σημεία σχετικά με την «παρεξηγημένη» Σου-57 της Ρωσίας που μπορεί να μην γνωρίζουν οι άνθρωποι.

"Σε κάποιο βαθμό το T-50 / Su-57 είναι ένα παρεξηγημένο αεροσκάφος", έγραψε ο Rogoway τη Δευτέρα.

Πρώτον, το αεροπλάνο έχει πλευρικά τοποθετημένα ενεργά ηλεκτρονικά σαρωμένα συστοιχίες ραντάρ Χ ζώνης, ενώ παρόμοια επίπεδα διαθέτουν αυτό το πρόσθετο στη μύτη του. Το ραντάρ ενισχύει την επίγνωση της κατάστασης του μαχητή Su-57, επιτρέποντάς του να εκτελεί εξειδικευμένους εναέριους ελιγμούς όπως «ακτινοβολία» "καλύτερα από σχεδόν άλλους μαχητές γύρω", σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύθηκε στη ζώνη του πολέμου τη Δευτέρα.

Το αεροσκάφος διαθέτει επίσης εξελιγμένους αισθητήρες υπέρυθρης αναζήτησης και αισθητήρες στίβου 101KS 'πάνω από τη μύτη για να επιτρέψει στον πιλότο να ανιχνεύσει καλύτερα και να ασχοληθεί με εχθρικά αεροσκάφη.

Το Su-57 έχει "πυργίσκους που πυρπολήσαν τις δέσμες ακτίνων λέιζερ σε έναν εισερχόμενο πυραύλο που τον έβγαλε για να το τυφλώσει και να τον πετάξει μακριά", πρόσθεσε η Ζώνη Πολέμου.

Όπως και οι ρώσοι προκάτοχοι των αεροσκαφών της, το Su-57 είναι κατάλληλο για απογείωση και προσγείωση από τραχιά αεροδρόμια.

Οι μηχανές στο επίπεδο είναι ικανές να διεισδύσουν σε 3D. Παρουσιάζοντας τον φορέα ώθησης με λειτουργικούς κινητήρες έχει αποδειχθεί δύσκολο για τους κινέζους μηχανικούς, οι οποίοι δεν έχουν περάσει τους ιταλικούς κινητήρες με ώθηση σε J-20.



Τέλος, ο εσωτερικός πυροβόλος όπλων φαίνεται να συγκρατεί μεταξύ τεσσάρων και έξι πυραύλων αέρα μεσαίου βεληνεκούς ή ίσως μικρότερου αριθμού βομβών με οδηγό μεγαλύτερης ωφέλειας. Αλλά αυτό δεν μπορεί να είναι η μόνη τοποθεσία για εσωτερική αποθήκευση όπλων. "Ίσως ένας εξειδικευμένος πυραύλος με προφίλ μικρότερης διαμέτρου προορίζεται για αυτούς τους κόλπους κάποια στιγμή στο μέλλον", γράφει ο Rogoway για τους ενδεχόμενους πυραύλους επιπλέον εσωτερικούς όρμους κοντά στις ρίζες των πτερύγων.
sputniknews.com | FoulsCode.com


Σχόλια