Think of the possibilities! - Ονειρέψου τις προεκτάσεις!




Think of the possibilities! Dream of the possibilities..
Σκέψου τις δυνατότητες! Ονειρέψου τις προεκτάσεις και τη σημασία τους.




" Controlling robots with your mind could be the wave of the future. A University of Florida research team has developed a drone controlled by brain waves. The engineering doctoral students use a helmet-like device to record electrical signals coming from your brain. The device analyzes the data and then allows you to control the drone’s movements with your thoughts. The researchers say they want to use this technology to help others. "

" Ο έλεγχος των ρομπότ με το μυαλό σας θα μπορούσε να είναι το κύμα του μέλλοντος. Μια ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου της Φλώριδας έχει αναπτύξει ένα drone που ελέγχεται από εγκεφαλικά κύματα. Οι φοιτητές Μηχανικής στο διδακτορικό χρησιμοποιούν μια συσκευή που μοιάζει με κράνος για την καταγραφή ηλεκτρικών σημάτων που προέρχονται από τον εγκέφαλό σας. Η συσκευή αναλύει τα δεδομένα και στη συνέχεια σας επιτρέπει να ελέγχετε τις κινήσεις του drone με τις σκέψεις σας. Οι ερευνητές λένε ότι θέλουν να χρησιμοποιήσουν αυτή την τεχνολογία για να βοηθήσουν τους άλλους ανθρώπους"

Απορία. Υπάρχουν και άλλοι, εκτός από εμένα, που θεωρούν συγκλονιστική αυτή την είδηση, όσον αφορά τις απίστευτες και πολύπλευρες δυνατότητες που διαγράφονται για το άμεσο μέλλον; Και συγχρόνως πολύ παράξενο το γεγονός ότι τέτοιου είδους ειδήσεις θάβονται από τα media -τουλάχιστον εδώ στην Ελλάδα αυτό είναι σίγουρο, με τα τόσα λαμπρά επιστημονικά μυαλά που μεταναστεύουν και διαπρέπουν στο εξωτερικό- και προβάλλονται κατά κόρον οι πριγκιπικοί γάμοι στο Ηνωμένο Βασίλειο και η νέα εντυπωσιακή επίδειξη κάποιου γνωστού οίκου μόδας;
Σχόλια