ΗΠΑ: 10.000 δολάρια προσφέρουν οι αρχές του Βέρμοντ σε πολίτες για να μετακομίσουν στην πολιτεία τους!

Οι αρχές της πολιτείας του Βερμόντ στις Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν πως θα προσφέρουν σε κάποιους τυχερούς
Αμερικανούς πολίτες το ποσό έως και 10 χιλιάδων δολαρίων, έτσι ώστε να μετακομίσουν στην κατάφυτη περιοχή καθώς ξεμένει από... εργατικό δυναμικό.

Οι μόνες απαιτήσεις; Πρέπει να εργάζεστε με καθεστώς πλήρους απασχόλησης σε εργοδότη στον ιδιωτικό τομέα....
και να δεσμευτείτε ότι θα γίνεται μόνιμος κάτοικος του Βερμόντ.

Ο πληθυσμός της αμερικανικής αυτής πολιτείας δεν ξεπερνά τις 623.657, σύμφωνα με την τελευταία απογραφή που έγινε τον Ιούλιο του 2017, όπως αναφέρει το αμερικανικό πρακτορείο CNN.

Η πολιτεία του Βερμόντ γνωστή για τα φυσικά τοπία της, τα χειμερινά τουριστικά θέρετρα και την παραγωγή γαλακτομικών προϊόντων,έχει χάσει πολλούς εργαζόμενους. Το εργατικό δυναμικό της αμερικανικής πολιτείας επιλέγει μεγάλες βιομηχανικές πόλεις.

Αν και το Βερμόντ είναι από τους δημοφιλείς ταξιδιωτικούς προορισμούς η πολιτεία καλωσορίζει σχεδόν 13 εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο- οι τοπικές αρχές επιθυμούν να προσελκύσουν περισσότερους μόνιμους κατοίκους.

«Σήμερα έχουμε 16 χιλιάδες λιγότερους εργαζόμενους απ' ότι το 2009.Η ενίσχυση της εργατικής δύναμης είναι μία από τις προτεραιότητες των τοπικών αρχών»,όπως επισημαίνει ο κυβερνήτης του Βερμόντ,Φιλ Σκοτ.

«Τα χρήματα θα διατεθούν ως επιχορήγηση για τους νέους κατοίκους του Βερμόντ με σειρά προτεραιότητας από 1ης Ιανουαρίου του 2019. Το ποσό θα εισπραχθεί σε διάστημα δύο ετών με κάθε εργαζόμενο να λαμβάνει το ποσό των πέντε χιλιάδων δολαρίων ετησίως«,προσθέτει.

Σχόλια