Σκόπια: Στα βίαια επεισόδια τραυματίσθηκαν επτά αστυνομικοί και 25 άτομα συνελήφθησαν

Επτά αστυνομικοί τραυματίσθηκαν στις βίαιες διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν χθες το βράδυ μπροστά από το Κοινοβούλιο των Σκοπίων. Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας συνελήφθησαν 25 διαδηλωτές. «Το υπουργείο Εσωτερικών ενημερώνει το κοινό ότι κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης στα Σκόπια, μπροστά από το Κοινοβούλιο, κάποιοι διαδηλωτές χρησιμοποιούσαν μέσα διασποράς και βίαια έριξαν την περίφραξη, καθώς επιχείρησαν να εισέλθουν με τη βία στο Κοινοβούλιο. Προκειμένου να αποφευχθεί  η κλιμάκωση της κατάστασης και η βίαια εισβολή τους στο Κοινοβούλιο η αστυνομία ενήργησε για την απομάκρυνσή τους με διαδικασίες άμυνας ρίχνοντας δακρυγόνα», αναφέρει το υπουργείο Εσωτερικών. Στην ανακοίνωση τονίζεται  ότι το υπουργείο σέβεται το δικαίωμα για ειρηνική διαμαρτυρία, αλλά δεν θα επιτρέψει τη χρήση βίας και τη διατάραξη της δημόσιας τάξης. Το υπουργείο απευθύνει έκκληση για δημοκρατικές μορφές  έκφρασης της κοινής γνώμης. Οι διαμαρτυρόμενοι ήταν αντίθετοι με τη Συμφωνία για την επίλυση της διαμάχης για την ονομασίας της χώρας με την Ελλάδα και τη στρατηγική εταιρική σχέση που υπεγράφη χθες στους Ψαράδες, σημειώνει το δημοσίευμα. (Στοιχεία από libertas.mk) echedoros-a.gr


Επτά αστυνομικοί τραυματίσθηκαν στις βίαιες διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν χθες το βράδυ μπροστά από το Κοινοβούλιο των Σκοπίων. Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας συνελήφθησαν 25 διαδηλωτές.



«Το υπουργείο Εσωτερικών ενημερώνει το κοινό ότι κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης στα Σκόπια, μπροστά από το Κοινοβούλιο, κάποιοι διαδηλωτές χρησιμοποιούσαν μέσα διασποράς και βίαια έριξαν την περίφραξη, καθώς επιχείρησαν να εισέλθουν με τη βία στο Κοινοβούλιο.

Προκειμένου να αποφευχθεί  η κλιμάκωση της κατάστασης και η βίαια εισβολή τους στο Κοινοβούλιο η αστυνομία ενήργησε για την απομάκρυνσή τους με διαδικασίες άμυνας ρίχνοντας δακρυγόνα», αναφέρει το υπουργείο Εσωτερικών.

Στην ανακοίνωση τονίζεται  ότι το υπουργείο σέβεται το δικαίωμα για ειρηνική διαμαρτυρία, αλλά δεν θα επιτρέψει τη χρήση βίας και τη διατάραξη της δημόσιας τάξης. Το υπουργείο απευθύνει έκκληση για δημοκρατικές μορφές  έκφρασης της κοινής γνώμης.

Οι διαμαρτυρόμενοι ήταν αντίθετοι με τη Συμφωνία για την επίλυση της διαμάχης για την ονομασίας της χώρας με την Ελλάδα και τη στρατηγική εταιρική σχέση που υπεγράφη χθες στους Ψαράδες, σημειώνει το δημοσίευμα.

(Στοιχεία από libertas.mk)

echedoros-a.gr

Σχόλια