«Πόλεμο» και κατά της Κίνας εξαγγέλει ο Ν.Τραμπ: Φόροι 50 δισ. δολάρια στα κινεζικά προϊόντα ελέω... US dollar

Bαρύτατους φόρους στα κινεζικά προϊόντα, ύψους 50 δισ. δολαρίων θα επιβάλει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανοίγοντας ένα ακόμα μέτωπο μετά από αυτό με την ΕΕ που σημαίνει ένα πράγμα και μόνο:


Οι ΗΠΑ επιχειρούν να σώσουν το δολάριο από μια επερχόμενη δολαριακή κρίση επιχειρώντας να «παγώσουν» τις εμπορικές συναλλαγές για να σταματήσει το «τύπωμα» του παγκόσμιου αποθεματικού νομίσματος το οποίο έχει εκτινάξει το αμερικανικό χρέος πέραν των 21 τρισ. δολαρίων δημιουργώντας μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση για όλους.

Αυτά τα περί τόνωσης της εσωτερικής ζήτησης είναι φυσικά για το «θεαθήναι» καθώς οι Αμερικανοί χάνουν και από τις δικές τους εξαγωγές οι οποίες δέχονται οικονομικά αντίποινα από ΕΕ, Κίνα, Καναδά, Μεξικό και από όλο τον πλανήτη γενικότερα. Συνεπώς το κέρδος είναι ανύπαρκτο και άλλη είναι η αιτία...

Τους δασμούς ανακοίνωσε στέλεχος της κυβέρνησής του την Πέμπτη, ενώ το Πεκίνο προειδοποίησε ότι είναι έτοιμο να ανταποδώσει εάν η Ουάσινγκτον επιλέξει να κλιμακώσει τις διμερείς εμπορικές εντάσεις.

Αυτό σημαίνει ολοκληρωτικός πόλεμος κατά πάντων και όποιος επιβιώσει.

Ο Τραμπ πρόκειται να αποκαλύψει σήμερα τον αναθεωρημένο κατάλογο με τα εισαγόμενα κινεζικά προϊόντα στα οποία θα επιβληθούν δασμοί, συνολικής αξίας περίπου 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο κατάλογος θα περιέχει 800 κατηγορίες προϊόντων, από 1.300 που συμπεριλάμβανε ο προηγούμενος, σύμφωνα με ένα δεύτερο στέλεχος της κυβέρνησης και μια πηγή προσκείμενη στην αμερικανική βιομηχανία ενήμερη για το περιεχόμενό του.

Ο Τραμπ δεν πιστεύει ότι η επιρροή του Πεκίνου στη Βόρεια Κορέα είναι επαρκής λόγος για να χαλαρώσει την πίεση που ασκεί στην Κίνα στις συνομιλίες των δύο κρατών για το εμπόριο, αφού η κυβέρνησή του έχει εξασφαλίσει πλέον απευθείας επικοινωνία με την Πιονγκγιάνγκ, εξήγησε η πρώτη κυβερνητική πηγή.

Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν τάχθηκε εναντίον της επιβολής των δασμών σε μια συνάντηση στον Λευκό Οίκο αλλά η άποψή του δεν αναμενόταν να επικρατήσει τελικά, σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο.

Ο Ουάνγκ Γι, ο επικεφαλής της κινεζικής διπλωματίας, διεμήνυσε ενώ είχε τον αμερικανό ΥΠΕΞ Μάικ Πομπέο πλάι του ότι η Κίνα είναι έτοιμη να ανταποδώσει εάν ο Τραμπ επιβάλλει πράγματι νέους δασμούς.

Ο Ουάνγκ τόνισε σε δημοσιογράφους ότι ως προς το εμπόριο, υπάρχουν δύο επιλογές. «Η πρώτη είναι η συνεργασία και το αμοιβαίο όφελος. Η άλλη επιλογή είναι η σύγκρουση και η αμοιβαία ζημία. Η Κίνα επιλέγει την πρώτη. Ελπίζουμε ότι η πλευρά των ΗΠΑ θα κάνει την ίδια, σοφή επιλογή. Φυσικά, έχουμε επίσης προετοιμαστεί να αντιδράσουμε (εάν η Ουάσινγκτον κάνει) τη δεύτερη επιλογή».

Ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ Ουίλμπουρ Ρος μετά τη συνάντησή του με κινέζους αξιωματούχους στο Πεκίνο μετέφερε στον Λευκό Οίκο την κινεζική πρόταση να αγοραστούν επιπλέον αμερικανικά προϊόντα ύψους 70 δισεκ. δολαρίων από την Κίνα για να μειωθεί το αμερικανικό έλλειμμα στο ισοζύγιο των διμερών τρεχουσών εμπορικών συναλλαγών. Η πρόταση δεν έγινε αποδεκτή από τον Τραμπ, διευκρίνισαν πηγές ενημερωμένες σχετικά.

Ο Ουάνγκ υπενθύμισε πως οι δύο χώρες έχουν συμφωνήσει να χρησιμοποιήσουν «εποικοδομητικούς τρόπους» για να διευθετούν τις διαφωνίες τους.

Ο Πομπέο δήλωσε ότι το έλλειμμα των ΗΠΑ στο ισοζύγιο των τρεχουσών εμπορικών συναλλαγών με την Κίνα παραμένει πολύ υψηλό, αλλά πρόσθεσε πως είχαν καλές συνομιλίες με τον Ουάνγκ. Υπογράμμισε «πόσο σημαντικό είναι για τον πρόεδρο Τραμπ να διορθωθεί αυτή η κατάσταση ώστε το εμπόριο να γίνει πιο ισορροπημένο, αμοιβαίο και δίκαιο, ώστε να δοθεί η ευκαιρία οι αμερικανοί εργαζόμενοι να αντιμετωπίζονται πιο δίκαια», είπε.

Ο Πομπέο συναντήθηκε με τον κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ αργότερα και του ευχήθηκε για τα γενέθλιά του (σ.σ. σήμερα).

Ο Σι είπε στον Πομπέο ότι ελπίζει η αμερικανική κυβέρνηση να χειριστεί «προσεκτικά» και με τον «προσήκοντα τρόπο» τα ευαίσθητα ζητήματα για να αποφευχθούν «διαταραχές» στις σινοαμερικανικές σχέσεις, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το κινεζικό ΥΠΕΞ.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προειδοποίησε ότι οι νέοι δασμοί του Τραμπ ενδέχεται να υπονομεύσουν το διεθνές εμπορικό σύστημα, να οδηγήσουν σε αντίμετρα και τελικά να πλήξουν την αμερικανική οικονομία.

Είναι ασαφές το πότε ο αμερικανός πρόεδρος θα ενεργοποιήσει τους δασμούς, εάν όντως επιλέξει να τους επιβάλλει. Πολλές πηγές στη βιομηχανία αναμένουν η αναγγελία τους να γίνει ήδη από σήμερα.

Ας σημειώσουμε κάποια πράγματα για το δολάριο.

Εδώ και αρκετό καιρό υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι κάτι συμβαίνει με το αμερικανικό δολάριο το οποίο και αποτελεί το αποθεματικό νόμισμα του πλανήτη. Επί του πρακτέου ο πλανήτης έχει «γεμίσει» από αυτό και πλέον δεν μπορεί να διατηρήσει για πολύ την αξία του.

Το pronews.gr έχει από την αρχή προειδοποιήσει ότι το δολάριο όπως χρησιμοποιείται από τους Αμερικανούς δημιουργεί «φούσκες». «Φούσκες» οι οποίες όταν σκάνε «ρουφάνε» τα πάντα σαν «μαύρες τρύπες».

Οι Αμερικανοί χρησιμοποιούν το δολάριο ως επιθετικό όπλο για δύο λόγους:

Πρώτον για να περνάνε καλά αυτοί, χρησιμοποιώντας το ως ανεξάντλητο μέσο πλούτου και δεύτερον για να μην περνάνε καλά οι υπόλοιποι και ιδίως όσοι αποτελούν απειλή για την παγκόσμια ηγεμονία τους.

Μέσω του δολαρίου ελέγχουν τις αγορές, επιβάλουν κυρώσεις σε όποιον θέλουν, προκαλούν οικονομικούς «στραγγαλισμούς» δηλαδή με λίγα λόγια χρησιμοποιούν μια «σημαδεμένη» τράπουλα και όλα στο τέλος τους ανήκουν.

Ακόμα και η άλλοτε Σοβιετική Ένωση σε δολάρια συναλλάσσονταν.

Τώρα όμως Ρωσία και Κίνα έχουν ξεκινήσει μια μεγάλη προσπάθεια αποδολαριοποίησης με σκοπό να την επιβάλουν σε όλο τον πλανήτη και να επαναφέρουν τον κανόνα του χρυσού ο οποίος αν μη τι άλλο, τηρεί τους κανόνες της Λογικής.

Στον ίδιο δρόμο οδηγείται και η Τουρκία καθώς ο Ρ.Τ.Ερντογάν συνειδητοποίησε ότι δεν πρόκειται ποτέ να είναι... ελεύθερος όσο εξαρτάται από το δολάριο (βλέπε σχετικό δημοσίευμα εδώ και εδώ)

Ότι υπάρχει με αυτό πληρώνουμε. Με το δολάριο η ύπαρξη του χρήματος έγινε ένα είδος... ανέκδοτου.

Πρόσφατα το pronews.gr επανήλθε στο θέμα καθώς υπάρχουν βάσιμες προβλέψεις ότι κάτι άσχημο έρχεται. Ίσως τελικά οι Αμερικανοί να ήθελαν μια νέα κρίση με το Ιράν καθώς ανέβηκαν οι τιμές του πετρελαίου και μαζί με αυτές η ανάγκη για αύξηση της κυκλοφορίας του δολαρίου.

Το δολάριο εξαρτάται πάρα πολύ από την κυκλοφορία.

Οι πρόσφατες δηλώσεις Λαγκάρντ προκαλούν ρίγος: Η διευθύντρια του ΔΝΤ προβλέπει μια «ολοκαίνουρια» παγκόσμια οικονομική κρίση η οποία θα έχει σαν αποτέλεσμα το σάρωμα της παγκόσμιας οικονομίας όπως την ξέρουμε.

Ήδη προειδοποιεί ότι όλες οι χώρες πρέπει να πάρουν μέτρα, ιδιαίτερα οι ΗΠΑ οι οποίες και έχουν «γεμίσει» τον πλανήτη με το αμερικανικό δολάριο το οποίο και τυπώνουν αφειδώς.

Για να γίνει κατανοητό στους αναγνώστες ότι το pronews.gr εδώ και πολλά χρόνια έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου για μια επερχόμενη δολαριακή κρίση σας παρουσιάζουμε την «προφητική» δήλωση του Ν.Τραμπ ένα χρόνο πριν γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ και την έκανε στην εκπομπή του Fox News’ “On the Record with Greta Van Susteren.”

Χαρακτηριστικά είπε οτι οι ΗΠΑ δεν αποτελούν πλέον μια πλούσια χώρα.

"Έχουμε ένα χρέος 16 τρισ.δολαρίων και μόλις φτάσει (που θα φτάσει) τα 21-22 τρισ.δολάρια θα αναγκαστουμε εκ των πραγμάτων να το αναδιαρθρώσουμε"

"Η πραγματική ανεργία στη χώρα είναι της τάξης του 15-16% και κάποιοι πιστεύουν ότι είναι 21%! Αυτή τη στιγμή η χώρα δεν πάει καλά και ο όρος ύφεση είναι απλά μια ωραία λέξη για να το περιγράψει"

Σημειώνεται ότι το χρέος των ΗΠΑ αποτελεί το 1/4 του πλανητικού χρέους και έχει ξεφύγει τελείως από οποιοδήποτε ανθρώπινο όριο. Πιθανότατα να χρωστάνε και στους Κλίγκον του...Σταρ Τρεκ. Αυτά επειδή πολλά εγχώρια ειδησεογραφικά παίζουν με την νοημοσύνη μας.

Το ζήτημα είναι ότι το χρέος των ΗΠΑ ήδη έχει φτάσει επί προεδρίας Τραμπ τα 21 τρισ.δολάρια!

Τελικά όπως φαίνεται αυτό δεν το βλέπουμε μόνο στο pronews.gr αλλά το βλέπουν και στην Saxo Bank

Ο John J. Hardy είναι Επικεφαλής Στρατηγικής Συναλλάγματος στη Saxo Bank και τα λέει τα πράγματα όπως είναι. Το δολάριο όπως χρησιμοποιείται αυτή την στιγμή, αποτελεί κίνδυνο για την παγκόσμια οικονομία.

Tι σημαίνουν όλα αυτά; Η αποδολαριοποίηση του πλανήτη θα ενταθεί. Ο μόνος τρόπος για να μην εξαρτάται κανείς απο τι ΗΠΑ είναι να μην χρησιμοποιεί κανείς το νόμισμά τους για εξωτερικές συναλλαγές

pronews.gr

Σχόλια