Πλουσιότερη κατά 53 εκατ. ευρώ έγινε η Νέα Υόρκη από το Ocean’s 8

Στην Ελλάδα μπορεί να γυρίζουμε την πλάτη στην προσέλκυση κινηματογραφικών παραγωγών από το εξωτερικό αλλά αυτό
σίγουρα δεν ισχύει στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού όπου οι αμερικανικές πόλεις επιδιώκουν να φιλοξενούν γυρίσματα. Και όχι άδικα, αφού η δραστηριότητα αυτή επιφέρει εκατομμύρια έσοδα εκεί όπου κάθε φορά στήνονται τα υπαίθρια πλατό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η περίπτωση της Νέας Υόρκης όπου έγινε φόντο στην νέα ταινία «Ocean’s 8» με το αζημίωτο.
Όπως ανακοίνωσαν οι αξιωματούχοι της πόλης, η παραγωγή της Warner Bros και της Village Roadshow Pictures, έφερε περισσότερα από 63 εκατομμύρια δολάρια (53,47 εκατομμύρια ευρώ) στην οικονομία της περιοχής. Το καστ της ταινίας πέρασε περισσότερες από 60 μέρες εκεί γυρίζοντας σκηνές υπό την σκηνοθετική επίβλεψη του Γκάρι Ρος.
Σύμφωνα με το σενάριο οι πρωταγωνίστριες Σάντρα Μπούλοκ, Κέιτ Μπλάνσετ, Αν Χάθαγουεϊ, Μίντι Κάλινγκ, Σάρα Πόλσον, Ριάνα, Έλενα Μπόνχαμ Κάρτερ και Awkwafina επισκέφτηκαν για γυρίσματα το Μητροπολιτικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, το Σέντραλ Παρκ, το Marcy Armory του Μπρούκλιν, το Veselka Café στο Ιστ Βίλατζ, το Myrtle Avenue στο Ρίτσμοντ Χιλ, την 5η Λεωφόρο και την 79η Οδό και την 3η Λεωφόρο και την 52η Οδό στο Μανχάταν.
Το «Ocean’s 8» άφησε 31 εκατομμύρια δολάρια (26,31 εκατομμύρια ευρώ) στην πόλη για σκηνικά και εκμισθώσεις χώρων εξυπηρετώντας τις ανάγκες της ταινίας. Από αυτά, τα 22 εκατομμύρια δολάρια (18,67 εκατομμύρια ευρώ) αφορούν στο ενοίκιο σπιτιών και στην αγορά εξοπλισμού για τα σκηνικά, τη διακόσμησή τους, την παραγωγή και άλλες προμήθειες.
Περισσότερα από 2,4 εκατομμύρια δολάρια (2,03 εκατομμύρια ευρώ) χρειάστηκε να πληρώσει η παραγωγή για τη συντήρηση των κοστουμιών σε τοπικό καθαριστήρια, εργαστήρια ραπτικής και βεστιάρια. Επίσης, 1,4 εκατομμύρια δολάρια (1,18 εκατομμύρια ευρώ) ξοδεύτηκαν για την στέγαση των συνεργείων της παραγωγής και των πρωταγωνιστών παράλληλα με 1,1 εκατομμύρια δολάρια (930 χιλιάδες ευρώ) σε τοπικά catering και καταστήματα τροφίμων. Τέλος, δαπανήθηκαν 290.000 δολάρια (246 χιλιάδες ευρώ) στις μετακινήσεις, συμπεριλαμβανόμενων των ενοικιάσεων φορτηγών και αυτοκινήτων.
«Η υποστήριξη της περιφέρειας της Νέας Υόρκης στο “Ocean’s 8» έφερε 63 εκατομμύρια δολάρια ως οικονομικό αντίκτυπο και χιλιάδες προσλήψεις», ανέφερε ο Χάουαρντ Ζέμσκι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Empire State Development. «Αυτή η ταινία με γυναίκες πρωταγωνίστριες προβάλλει μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά σημεία της Νέας Υόρκης και χρησιμοποίησε τις μικρές επιχειρήσεις, τους τοπικούς εμπόρους και το ταλαντούχο εργατικό δυναμικό της. Και όλα αυτά τα έκανε δυνατά, το πρόγραμμα επιστροφής φόρου για κινηματογραφικές παραγωγές της πολιτείας της Νέας Υόρκης», σημείωσε ο αξιωματούχος.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα που ανέφερε ο Ζέμσκι, αξιοποιεί κάθε χρόνο περισσότερα από 420 εκατομμύρια δολάρια (356 εκατομμύρια ευρώ) από παραγωγές, επιστρέφοντας τους το 30% για τις ανάγκες του κόστους των γυρισμάτων και του post-production.

tanea.gr

Σχόλια