Να περιμένετε τεράστιες γεωπολιτικές εξελίξεις στα Βαλκάνια, με μπροστάρη την Ελλάδα

Αυτό, και να περιμένετε τεράστιες γεωπολιτικές εξελίξεις στα Βαλκάνια με μπροστάρη την Ελλάδα. Όποιος έβλεπε μόνο το Μακεδονικό και διύλιζε τον κώνωπα ήταν κοντόφθαλμος.

Έσκασε άμεσα και το Αλβανικό με επέκταση της ΑΟΖ μας στα 12 μίλια όπως ακούμε, πάρτα όλα για εμάς και συμφωνία take it or leave it γι αυτούς. Ξαφνικά όλοι μας είδαν “λατρεία.”
Θέματα άλυτα για δεκαετίες με αλυτρωτισμούς, λύνονται εντός λίγων ημερών. Ο Ερντο εκτός Βαλκανικού ρόλου και τα λέγαμε παρά τα αμύθητα κεφάλαια που έριξε.


Το δόγμα Τράμπ χτυπάει ακαριαία και παγκόσμια χωρίς διαλείμματα. Δεν συζητά, προειδοποιεί και πράττει αναλόγως. Εξυπηρετώντας τα συμφέροντα του, εξυπηρετούνται και τα δικά μας, αρκεί να πιάνεις τις επερχόμενες αλλαγές και να τοποθετείσαι σωστά.

Λίαν συντόμως και σταδιακή απεμπλοκή από Γερμανικές επιρροές. Με το βλέμμα στραμμένο τώρα στη μετεκλογική Τουρκία, θα φανεί πόσα περισσότερα θα πάρουμε αναλόγως της μετανοίας της η της καταστροφής της. Εν αναμονή….

Εν τω μεταξύ ο Μπερίσα κατηγορεί Ράμα και Μπουσάτι ότι «υπέκυψαν άνευ όρων» στην Ελλάδα για την ΑΟΖ.
“Δεν υπήρξε καμία διαπραγμάτευση, διότι η ελληνική πλευρά δεν δέχθηκε να κάνει καμία διαπραγμάτευση. Στην πρώτη συνάντηση η ελληνική πλευρά μας έθεσε ενώπιον τετελεσμένων γεγονότων και μας παρέδωσε τη συμφωνία την οποία χαρακτήρισε ως μη διαπραγματεύσιμη.
Η Ελλάδα κερδίζει τουλάχιστον 820 τετρ. χλμ θάλασσας συγκριτικά με την Αλβανία και όλη την οικονομική ζώνη που περιέχει πετρέλαια και φυσικό αέριο στο Ιόνιο, διότι επεκτείνει σε βάρος της οικονομικής μας ζώνης, τα χωρικά ύδατα από 6 στα 12 μίλια, αφήνοντας στην Αλβανία την άμμο και παίρνοντας για λόγου της τρισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου.”


Ο Iβάνοφ τα ίδια με Ζάεφ και Δημητρόφ, λέγοντας ότι παρέδωσαν στην Ελλάδα τα κεκτημένα τους. Βρε παιδιά από πότε γίναμε υπερδύναμη και δεν το ξέρω; Φυσικά, με τις αμερικανικες ευλογίες… να τα λέμε κι’ αυτά..
Να το καταλάβουμε: Οι Αμερικανοί ειναι παντού…

Στα Βαλκάνια, στα γεωπολιτικά με Τουρκία, Αλβανία, πΓΔΜ, στους ενεργειακούς διαδρόμους, στους υδρογονάνθρακες, στις λύσεις για το χρέος, στο γεγονός ότι ο Συριζα είναι κυβέρνηση καθ’οτι χωρίς το χρίσμα, ούτε καλημέρα δεν θα’λεγε, πιθανότατα προσεχώς στο Κυπριακό… βρίσκονται παντού με σχέδια μακροπρόθεσμα, που δεν αλλάζουν.

Ο Κοτζιάς μεγαλουργεί με αμερικάνικη επιστασία, λύνοντας θέματα που δεν λύνονταν ποτέ, λειτουργώντας όσο είναι δυνατόν για τα Ελληνικά συμφέροντα, παράλληλα με τα Αμερικάνικα.

Στο Αλβανικό τώρα πχ, πολύ απλά δεν υπάρχουν Τσάμηδες κι άς βραζουν τα εθνίκια τους.
Θα ρθούν σε συμφωνία με ότι τους προταθεί.

Αυτός ήταν ο λόγος που δεν ήθελαν κυβερνήσεις με γερμανικά κονέ η πιθανά εκβιάσιμες… Τα συμφέροντα τους στη περιοχή μας είναι τεράστια κι εμείς το καλό χαρτί τους, όπως λέγαμε…προς το παρόν.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΝΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας