Αλουμίνιο, αντιτρομοκρατικό, ειρηνικό άτομο και ΟΜΚ: Η Ρωσία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα συμφώνησαν για τη συνεργασία



Η Ρωσία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα συμφώνησαν να συντονίσουν τις προσπάθειες να καταστεί η Μέση Ανατολή μια ζώνη ελεύθερη από όπλα μαζικής καταστροφής.
Σύμφωνα με Tass, η δήλωση υπεγράφη μετά τις συνομιλίες, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και διάδοχος του θρόνου του Αμπού Ντάμπι Mohammed bin Zayed Al Nahyan.
Το έγγραφο αναφέρει ότι η Ρωσική Ομοσπονδία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θα συμβάλλει ενεργά στη διαδικασία του αφοπλισμού σε διεθνές και περιφερειακό επίπεδο.
Επιπλέον, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να καταπολεμήσουν από κοινού τη διεθνή τρομοκρατία και τον εξτρεμισμό, συμπεριλαμβανομένων στον κυβερνοχώρο - ανταλλαγή πληροφοριών, εμπειρίας, και συμβάλλοντας στην κατάρτιση του προσωπικού.
Μόσχα και το Αμπού Ντάμπι τόνισε τη σημασία της συνεργασίας στον τομέα της επιβολής του νόμου, ιδίως για την αντιμετώπιση της νομιμοποίησης εσόδων που λαμβάνεται με ανέντιμο τρόπο, η καταπολέμηση του λαθρεμπορίου ναρκωτικών και του οργανωμένου εγκλήματος.
Οι δύο χώρες σχεδιάζουν να αυξήσουν την προμήθεια γεωργικών προϊόντων και των τροφίμων στην οικονομία του άλλου, καθώς και να αναπτύξουν αμοιβαία τις επενδύσεις στο συγκρότημα αγρο-βιομηχανικό.
Δεν θα αφήσει χωρίς προσοχή και βιομηχανικό τομέα. Η Ρωσία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα σκοπεύουν να συνεχίσουν το συντονισμό για την κατάσταση στην παγκόσμια αγορά αλουμινίου, συνεργάζονται στον τομέα του πετρελαίου και του φυσικού αερίου για την παγκόσμια σταθερότητα της αγοράς υδρογονανθράκων και να συνεργαστεί στενότερα με την κατασκευή πυρηνικών αντιδραστήρων.

vesti.ru
Σχόλια