Νέα πτώση στις μετοχές της πολεμικής βιομηχανίας...

Από τη συμφωνία Κιμ - Τραμπ...

Μετά τη συνάντηση του Κιμ Γιονγκ Ουν και
του Ντόναλντ Τραμπ στη Σιγκαπούρη, οι μετοχές της πολεμικής βιομηχανίας σημείωσαν...
σημαντική πτώση.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι θα σταματήσουν οι κοινές πολεμικές ασκήσεις ΗΠΑ – Ν.Κορέας, γεγονός που θα μπορούσε να περιορίσει σημαντικά τις δαπάνες των ΗΠΑ όπως είπε, και ότι ενδιαφέρεται να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από τη Ν.Κορέα.

Παρόλο που ισχυρές βιομηχανίες όπως η Raytheon είχαν εκτιμήσει ότι η ζήτηση θα παραμείνει μεγάλη ακόμα και μετά τη συνάντηση Κιμ-Τραμπ, η πτώση των μετοχών ξεκίνησε από την Τρίτη: Οι μετοχές της Raytheon έπεσαν κατά 2,8%, οι μετοχές της Lockheed Martin κατά 1,3%, της Northrop Grumman κατά 1,5%, της General Dynamics κατά 1,6% και της Boeing μόλις 0,1%.

Οι μετοχές των μεγαλύτερων βιομηχανιών όπλων είχαν σημειώσει επίσης τεράστια πτώση μετά τη βελτίωση των σχέσεων Βόρειας και Νότιας Κορέας και τη συνάντηση των δύο ηγετών, Κιμ Γιονγκ Ουν και Μουν Τζε-ιν, στο τέλος Απριλίου. Οι πέντε μεγαλύτερες πολεμικές βιομηχανίες των ΗΠΑ είχαν χάσει τότε αξία συνολικά 10,2 δις δολαρίων μέσα σε μία μέρα.

Αντιστρόφως όμως, οι μετοχές της πολεμικής βιομηχανίας είχαν ανέβει, όταν οι ΗΠΑ αποσύρθηκαν από τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράκ, στις αρχές Μαΐου. Τότε, αμέσως μετά την ανακοίνωση του Ντόναλντ Τραμπ, οι μετοχές των βασικότερων εταιρειών που προμηθεύουν τις ΗΠΑ με πολεμικό εξοπλισμό καθώς και εταιρείες αργού πετρελαίου σημείωσαν αύξηση...

info-war.gr

Σχόλια