Θεσσαλονίκη: Αλβανοί βουλευτές συναντήθηκαν με ψηφοφόρους της διασποράς

Ο Ταουλάντ Μπάλλα στη συνάντηση των Αλβανών μεταναστών στο Grand Hotel Palace, στη Θεσσαλονίκη Συνάντηση Αλβανών βουλευτών του Σοσιαλιστικού Κόμματος (PS) πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του PS, Ταουλάντ Μπάλλα, οι βουλευτές Ούλσι Μάνια, Γούργκις Σούρμπια και ο Γραμματέας της Διασποράς Στεφάν Τσίπα. Οι Αλβανοί πολιτικοί απάντησαν στις ερωτήσεις των Αλβανών υπηκόων που ζουν στη Βόρεια Ελλάδα για ζητήματα που τους αφορούν τόσο στην Αλβανία όσο και στην Ελλάδα.




Ο Ταουλάντ Μπάλλα στη συνάντηση των Αλβανών μεταναστών στο Grand Hotel Palace, στη Θεσσαλονίκη



Συνάντηση Αλβανών βουλευτών του Σοσιαλιστικού Κόμματος (PS) πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του PS, Ταουλάντ Μπάλλα, οι βουλευτές Ούλσι Μάνια, Γούργκις Σούρμπια και ο Γραμματέας της Διασποράς Στεφάν Τσίπα.





Οι Αλβανοί πολιτικοί απάντησαν στις ερωτήσεις των Αλβανών υπηκόων που ζουν στη Βόρεια Ελλάδα για ζητήματα που τους αφορούν τόσο στην Αλβανία όσο και στην Ελλάδα.





Ο Μπάλλα αναφέρθηκε στα επιτεύγματα της αλβανικής πλευράς όσον αναφορά τους μετανάστες, όπως η κατάργηση της σφραγίδας ‘apostil’, που απαλλάσσει τους Αλβανούς από το ποσό των 30-32 ευρώ που κάθε ένας έπρεπε να καταβάλει, τη συμμετοχή τους στην εκλογική διαδικασία στην Αλβανία από τον τόπο που ζουν και εργάζονται (Ελλάδα), που βρίσκεται στο πλαίσιο της Εκλογικής Μεταρρύθμισης του κυβερνώντος σοσιαλιστικού κόμματος, καθώς και στην αμοιβαία αναγνώριση της άδειας οδήγησης στις δύο χώρες.




«Αντίπαλός μας δεν είναι ο Λουλζίμ Μπάσα (Δημοκρατικό Κόμμα), ούτε η Μόνικα Κρουεμάδι (Κίνημα Σοσιαλιστικό για Ενσωμάτωση), με αυτούς είμαστε μαζί εδώ και 100 χρόνια, αλλά, ο μεγαλύτερος αντίπαλός μας είναι οι διεφθαρμένοι αξιωματούχοι της κρατικής διοίκησης, οι οποίοι έχουν εμποδίσει την ανάπτυξη των πολιτών επί 27 χρόνια», είπε ο Μπάλλα.




Οι υπόλοιποι ομιλητές αναφέρθηκαν στην εκλογική μεταρρύθμιση στην Αλβανία που θα δώσει δικαίωμα ψήφου και στους μετανάστες.


(Στοιχεία από gazetatema.net, echedoros-a.gr)
Σχόλια