Το χωριό που το έχει “καταπιεί” η φύση

Το Χουτουβάν ήταν κάποτε ένα ψαροχώρι που ευημερούσε, με πληθυσμό άνω των 3.000 κατοίκων τη δεκαετία του ‘80. Ωστόσο, εξαιτίας της απομακρυσμένη και δύσκολης πρόσβασης στην περιοχή, οι κάτοικοί του άρχισαν να φεύγουν τη δεκαετία του ‘90. Το 2002, το χωριό εγκαταλείφθηκε και επισήμως και συγχωνεύθηκε σε ένα γειτονικό χωριό. Μετά από δεκαετίες εγκατάλειψης, τα άδεια σπίτια στο χωριό με θέα τον ωκεανό, έχουν καλυφθεί από πλούσια αναρριχώμενα φυτά. Ένα χωριό – φάντασμα που μετατράπηκε σε τουριστικό προορισμό Το Χουτουβάν έγινε διάσημο μεταξύ των Κινέζων το 2015, όταν μια σειρά από μαγευτικές φωτογραφίες του έρημου χωριού έγιναν viral. Αντί, όμως, να γιορτάσουν τη νέα δημοτικότητά τους, οι αξιωματούχοι του αρχιπελάγους Σενγκί ήταν πολύ προσεκτικοί με την επίδραση που είχε η ξαφνική αύξηση των τουριστών. «Οι τηλεφωνικές μας γραμμές έχουν μπλοκάρει και δεχόμαστε όλο και περισσότερους τουρίστες στο Χουτουβάν» ανέφερε ο Τσεν Μπο, αξιωματούχο του νησιού Σενγκάν, σε επίσημη δήλωση την εποχή εκείνη. «Το Χουτουβάν δεν διαθέτει τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να είναι ανοιχτό στους τουρίστες… Προτρέπουμε τους επισκέπτες να διατηρήσουν προς το παρόν την ηρεμία του». Αλλά τώρα, είναι πλέον έτοιμο για τους τουρίστες. Ή τουλάχιστον στο περίπου. Πεζοπορία στο Χουτουβάν Μετά από περισσότερα από δύο χρόνια προγραμματισμού, το Χουτουβάν – παρά το γεγονός ότι εξακολουθεί να είναι συγκριτικά εκτός δικτύου – έχει εφαρμόσει κάποια νέα μέτρα για τον έλεγχο και τη δημιουργία εσόδων από την αύξηση του τουρισμού. Μια νέα εξέδρα που προσφέρει πανοραμική θέα στο χωριό άνοιξε πέρυσι, προσφέροντας μαγευτικά πλάνα (με τιμή εισιτηρίου 3 δολάρια). Οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν πεζοπορία γύρω από το λοφώδες χωριό έναντι εισιτηρίου 8 δολαρίων, Οι πινακίδες που έχουν τοποθετηθεί έξω από τα εγκαταλελειμμένα σπίτια, προειδοποιούν τους τουρίστες για τον πιθανό κίνδυνο από την είσοδό τους στις ερειπωμένες κατασκευές. Νέα καταλύματα έχουν ξεφυτρώσει γύρω από το νησί και το 2017, το χωριό – φάντασμα απέφερε έσοδα πάνω από 100.000 δολάρια. Ένας δημοφιλής προορισμός για Σαββατοκύριακο από την Σανγκάη Το αρχιπέλαγος Σενγκί, διαθέτει πάνω από 400 νησάκια και είναι μια δημοφιλής απόδραση για Σαββατοκύριακο από την Σανγκάη. Το Σενγκσάν είναι το ανατολικότερο νησί και μαζί με το γειτονικό του Γκούκι, φημίζεται για τα θαλασσινά του και διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα ιχθυοτροφεία στην Κίνα. Η καλύτερη στιγμή πάντως για να επισκεφθείτε το χωριό είναι το καλοκαίρι – όταν η βλάστηση είναι σε πλήρη άνθιση. europost


Το Χουτουβάν ήταν κάποτε ένα ψαροχώρι που ευημερούσε, με πληθυσμό άνω των 3.000 κατοίκων τη δεκαετία του ‘80. Ωστόσο, εξαιτίας της απομακρυσμένη και δύσκολης πρόσβασης στην περιοχή, οι κάτοικοί του άρχισαν να φεύγουν τη δεκαετία του ‘90.






Το 2002, το χωριό εγκαταλείφθηκε και επισήμως και συγχωνεύθηκε σε ένα γειτονικό χωριό.



Μετά από δεκαετίες εγκατάλειψης, τα άδεια σπίτια στο χωριό με θέα τον ωκεανό, έχουν καλυφθεί από πλούσια αναρριχώμενα φυτά.



Ένα χωριό – φάντασμα που μετατράπηκε σε τουριστικό προορισμό
Το Χουτουβάν έγινε διάσημο μεταξύ των Κινέζων το 2015, όταν μια σειρά από μαγευτικές φωτογραφίες του έρημου χωριού έγιναν viral.



Αντί, όμως, να γιορτάσουν τη νέα δημοτικότητά τους, οι αξιωματούχοι του αρχιπελάγους Σενγκί ήταν πολύ προσεκτικοί με την επίδραση που είχε η ξαφνική αύξηση των τουριστών.


«Οι τηλεφωνικές μας γραμμές έχουν μπλοκάρει και δεχόμαστε όλο και περισσότερους




τουρίστες στο Χουτουβάν» ανέφερε ο Τσεν Μπο, αξιωματούχο του νησιού Σενγκάν, σε επίσημη δήλωση την εποχή εκείνη. «Το Χουτουβάν δεν διαθέτει τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να είναι ανοιχτό στους τουρίστες… Προτρέπουμε τους επισκέπτες να διατηρήσουν προς το παρόν την ηρεμία του».

Αλλά τώρα, είναι πλέον έτοιμο για τους τουρίστες. Ή τουλάχιστον στο περίπου.
Πεζοπορία στο Χουτουβάν
Μετά από περισσότερα από δύο χρόνια προγραμματισμού, το Χουτουβάν – παρά το γεγονός ότι εξακολουθεί να είναι συγκριτικά εκτός δικτύου – έχει εφαρμόσει κάποια νέα μέτρα για τον έλεγχο και τη δημιουργία εσόδων από την αύξηση του τουρισμού.
Μια νέα εξέδρα που προσφέρει πανοραμική θέα στο χωριό άνοιξε πέρυσι, προσφέροντας μαγευτικά πλάνα (με τιμή εισιτηρίου 3 δολάρια).




Οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν πεζοπορία γύρω από το λοφώδες χωριό έναντι εισιτηρίου 8 δολαρίων, Οι πινακίδες που έχουν τοποθετηθεί έξω από τα εγκαταλελειμμένα σπίτια, προειδοποιούν τους τουρίστες για τον πιθανό κίνδυνο από την είσοδό τους στις ερειπωμένες κατασκευές.
Νέα καταλύματα έχουν ξεφυτρώσει γύρω από το νησί και το 2017, το χωριό – φάντασμα απέφερε έσοδα πάνω από 100.000 δολάρια.



Ένας δημοφιλής προορισμός για Σαββατοκύριακο από την Σανγκάη
Το αρχιπέλαγος Σενγκί, διαθέτει πάνω από 400 νησάκια και είναι μια δημοφιλής απόδραση για Σαββατοκύριακο από την Σανγκάη.



Το Σενγκσάν είναι το ανατολικότερο νησί και μαζί με το γειτονικό του Γκούκι, φημίζεται για τα θαλασσινά του και διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα ιχθυοτροφεία στην Κίνα.
Η καλύτερη στιγμή πάντως για να επισκεφθείτε το χωριό είναι το καλοκαίρι – όταν η βλάστηση είναι σε πλήρη άνθιση.


europost
Σχόλια