Εκατοντάδες χιλιάδες γαϊδούρια κλέβονται και σφαγιάζονται στην Αφρική, για να τροφοδοτήσουν την αγορά της Κίνας, με το σκεύασμα ejiao της παραδοσιακής κινεζικής ιατρικής


Εκατοντάδες χιλιάδες γαϊδούρια σφάζονται και γδέρνονται στην Αφρική για να τροφοδοτήσουν τη ζήτηση της Κίνας για φάρμακα «αντι-γήρανσης»Η γνωστή ως ζελατίνη «ejiao», στην κινεζική ιατρική είναι φτιαγμένη, από το βράσιμο δέρματος γαϊδουριού.
Η ζελατίνη χαρακτηρίζεται ως προϊόν ευεξίας που έχει αντιγηραντικές ιδιότητες
Το παραδοσιακό κινέζικο φάρμακο «ejiao» έχει χρησιμοποιηθεί από Κινέζους για περισσότερα από 2.500 χρόνια.
(για μακροβιότητα, απώλεια βάρους, για άτομα με αναιμία, αναπνευστικά προβλήματα, βήχα, δερματικές παθήσεις και για περισσότερη ενέργεια....Μερικοί ισχυρίζονται ότι έχει αντιγηραντικές ιδιότητες και μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη του καρκίνου και στη βελτίωση της λίμπιντο.
Χρησιμοποιείται επίσης ως συστατικό σε κρέμες προσώπου, επιδόρπια και αλκοόλ.

 

ο Fu Yanlin, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Κινέζικης Ιατρικής του Πεκίνου, λέει ότι συχνά συνταγογραφεί ejiao στους 100 ασθενείς που βλέπει κάθε εβδομάδα για ουρολογικές, καρδιαγγειακές, γυναικολογικές και άλλες ασθένειες.)

Το προϊόν σε μορφή σκληρής γέλης, μπορεί να διαλυθεί σε ζεστό νερό ή αλκοόλ για να χρησιμοποιηθεί σε τρόφιμα ή ποτά.
Η τεράστια ζήτηση εξαντλεί τώρα τον πληθυσμό του ζώου και οδηγεί σε άνοδο την τιμή του.

Η άνοδος της ζήτησης του ejiao οδήγησε στην αύξηση της τιμής του γαϊδάρου κατά σχεδόν πέντε φορές - από US $78 (£59) το 2010 σε US $405 (£305) το 2015 σύμφωνα με την Ένωση Shandong Ejiao.
Οι προμηθευτές του ejiao αναζητούν δέρματα γαϊδουριών από την Αφρική, την Αυστραλία και τη Νότια Αμερική.
Μόνο στην Κένυα η τιμή των γαϊδουριών τριπλασιάστηκε σε ένα χρόνο, ενώ ο πληθυσμός των γαϊδάρων μειώθηκε κατά ένα τρίτο τα τελευταία εννέα χρόνια ( από 1,8 σε 1,2 εκατομμύρια).
Τρία αδειοδοτημένα σφαγεία της Κένυας σφαγιάζουν 1.000 γαϊδούρια την ημέρα για να προμηθεύσουν τα δέρματα τους, στην Κίνα, δήλωσε ο Calvin Onyango, υπεύθυνος ανάπτυξης του προγράμματος του "Sanctuary Donkey Kenya". "Δεν έχουμε πολλά γαϊδούρια και οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θέλουν να πουλήσουν τα γαϊδούρια τους. Για να συνεχίσουμε να προμηθεύουμε αυτά τα σφαγεία, καταλήξαμε να κλέβουμε τα γαϊδούρια άλλων ανθρώπων ", δήλωσε ο Onyango.
Πρόσθεσε ότι ο ρυθμός με τον οποίο σφαγιάζονται τα γαϊδούρια σημαίνει ότι δεν θα απομείνει κανένα, σε πέντε χρόνια.


Τα γαϊδούρια φυλάσσονται σε χώρο κράτησης, σε κέντρο σφαγής στη Ναϊβασά της Κένυας. Οι έμποροι επιδιώκουν να τροφοδοτήσουν την ακόρεστη όρεξη της Κίνας για το ejiao, που φτιάχνεται από μαγειρεμένα δέρματα γαϊδουριών


Ταυτόχρονα, πολλά γαϊδούρια στο Ναϊρόμπι έχουν πέσει θύματα της μαύρης αγοράς για τα δέρματά τους Ο μεγαλύτερος παραγωγός ζελατίνης «ejiao» στον κόσμο, διατηρεί εκμετάλλευση γαϊδουριών στην πόλη Dong'e στην επαρχία Shandong της ανατολικής Κίνας
Το παραδοσιακό φάρμακο διαχειρίζεται η Dong'e Ejiao Corporation Limited, στο Dong'e της Κίνας.
Η εταιρεία Dong'e Ejiao Corporation Limited, γνωστή με τα κινεζικά αρχικά της DEEJ, επεξεργάζεται περίπου 1 εκατομμύριο δέρματα γαϊδουριών ετησίως και αποτελεί το 63 τοις εκατό της αγοράς ejiao, σύμφωνα με το ερευνητικό ινστιτούτο Forward Industry Research, μια κινεζική εταιρεία έρευνας αγοράς. Η DEEJ αναφέρει στην τελευταία ετήσια έκθεση της ότι τα κέρδη της αυξήθηκαν κατά 10% και έφτασαν στα 313 εκατομμύρια δολάρια (235 εκατομμύρια λίρες στερλίνες) πέρυσι.
(στοιχεία από τον Tong Ren Tang , τον μεγαλύτερο παραγωγό παραδοσιακής κινεζικής ιατρικής στην Κίνα.)


Από την Κένυα έως τη Burkina Faso και από την Αίγυπτο έως τη Νιγηρία, όπως λένε οι ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων, οι έμποροι επιδιώκουν να τροφοδοτήσουν την ακόρεστη όρεξη της Κίνας για το ejiao ("uh-jee-ow") που παρασκευάζεται από μαγειρεμένα δέρματα γαϊδουριών.

Η συρρίκνωση του πληθυσμού γαϊδουριών στην Κίνα οδήγησε τους παραγωγούς ejiao να αναζητήσουν δέρματα γαϊδουριών από την Αφρική, την Αυστραλία και τη Νότια Αμερική, απειλώντας τον πληθυσμό των γαϊδουριών του κόσμου και οδηγώντας σε βίαια εγκλήματα (κλοπές ζώων και βάρβαρη σφαγή για πώληση στη μαύρη αγορά) και διαμαρτυρίες σε ολόκληρη την Αφρική, λένε οι ακτιβιστές.Δεκατέσσερις αφρικανικές κυβερνήσεις έχουν απαγορεύσει την εξαγωγή δέρματος γαϊδάρου, σύμφωνα με την ομάδα του Ηνωμένου Βασιλείου για την καλή διαβίωση των ζώων "Donkey Sanctuary".Ο πληθυσμός των γαϊδουριών της Κίνας, εν τω μεταξύ, έχει μειωθεί στο ήμισυ από 9,4 εκατομμύρια το 1996 σε 5,5 εκατομμύρια το 2015, σύμφωνα με κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης, οδηγώντας τους παραγωγούς να τα αναζητήσουν στο εξωτερικό.


σαν ανταπόκριση στην αυξανόμενη ζήτηση, δημιουργήθηκαν κρατικά σφαγεία γαϊδουριών στα αφρικανικά έθνη της Ναμίμπια, της Τανζανίας, της Κένυας, της Αιθιοπίας και της Μποτσουάνα.
Περισσότερα από 2 εκατομμύρια από τα 44 εκατομμύρια γαϊδουράκια στον κόσμο σκοτώνονται για τα δέρματα τους κάθε χρόνο, σύμφωνα με το Sanctuary Donkey.
πηγή 14-6-18

http://www.dailymail.co.uk/news/china/article-5846655/Donkeys-stolen-skinned-Africa-feed-Chinese-demand.html

http://hellenicrevenge.blogspot.com/2018/06/ejiao.html

Νότια Αφρική, επιθεώρηση της SPCA σε παράνομα σφαγεία γαϊδουριών, που αποτελούν όνειδος για το ανθρώπινο είδος.
οι εικόνες σοκάρουν παγκόσμια, η νοτιοαφρικανή Reinet Meyer, επιθεωρήτρια της SPCA θεωρεί ότι συνάντησε τη χειρότερη περίπτωση κακοποίησης ζώων, στο διάστημα 27 χρόνων της σταδιοδρομίας της, για τη διάσωση των ζώων
Τα δέρματα γαϊδάρου είναι περιζήτητο εμπόρευμα στη μαύρη αγορά, λόγω της υψηλής τους ζήτησης για την παραδοσιακή ιατρική.
σε ένα μικρό αγρόκτημα έξω από το Bloemfontein, 70 γαϊδούρια εξασθενημένα τόσο που δεν μπορούσαν να σταθούν, χωρίς τροφή και νερό, στην ξηρασία μέσα στον καυτό ήλιο.
Δέκα από τα ζώα είχαν ήδη πεθάνει. Ο ιδιοκτήτης του αγροκτήματος νοιαζόταν μόνο για τα δέρματα τους και δεν έδινε ούτε νερό στα ζώα.
Μόλις είχε γδάρει δύο γαϊδούρια και τα δέρματά τους στεγνώνονταν πίσω από το σπίτι, απλωμένα σε μια χαμηλή μεταλλική οροφή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας