Ισραηλινά μαχητικά σαρώνουν το Kυπριακό FIR: «Δίχτυ» προστασίας απλώνει το Τελ-Αβίβ – Ηχηρότατο μήνυμα στον Ερντογάν
Προάγγελος εξελίξεων η παρουσία ισραηλινών  μαχητικών F-15 και F-16 από 4 πολεμικές Μοίρες, τα οποία  έστειλε αιφνιδιαστικά το Ισραήλ στην Κύπρο και συγκεκριμένα στην περιοχή της Πάφου  για αποστολές μακράς εμβέλειας κάτω από άκρα μυστικότητα. Η κίνηση του Ισραήλ δεν είναι τυχαία και αυτό συνδέεται άμεσα με την άκρως επιθετική κίνηση της Αγκυρας στην Κύπρο.

Σύμφωνα με τον κυπριακό τύπο, άσκηση έρευνας και διάσωσης στην περιοχή Αγίου Ιλαρίωνα θα πραγματοποιηθεί  αύριο από τουρκικές δυνάμεις καθώς και δυνάμεις του ψευδοκράτους, ενώ την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί φάση της άσκησης έρευνας και διάσωσης στην θαλάσσια περιοχή κατεχόμενης Αμμοχώστου, κοντά στο τεμάχιο 3 για το οποίο υπάρχουν νέες πληροφορίες για ιταλο-γαλλική συνεργασία.

Το τεμάχιο 3 αποτελεί σαφώς  το διακύβευμα των δύο εταιρειών οι οποίες αποφάσισαν να προχωρήσουν εκ νέου στην εκμετάλλευση του μετά τους τουρκικούς λεονταρισμούς με την αποστολή πολεμικών πλοίων που παρεμπόδισαν την έναρξη γεωτρήσεων από το  ιταλικό γεωτρύπανο πριν δύο μήνες .

Στην  άσκηση, με την  ονομασία  «υπολοχαγός Τσανέρ Γκονιελί»  θα συμμετάσχουν στρατιωτικές μονάδες και πολιτικό προσωπικό  της Τουρκίας και του ψευδοκράτους, και θα πραγματοποιηθεί στην Ανατολική Μεσόγειο, γύρω από την Αμμόχωστο, στο τεμάχιο 3 το οποίο «βάφτισαν» οι Τούρκοι ως   διεθνή ύδατα.


Η όλη διαδικασία θα ξεκινήσει  στις 11 το πρωί στην περιοχή της κατεχόμενης Κερύνειας και συγκεκριμένα στον Άγιο Ιλαρίωνα ενώ η άσκηση έρευνας  θα πραγματοποιηθεί την τετάρτη στην θαλάσσια περιοχή της κατεχόμενης Αμμοχώστου.

Ετσι λοιπόν το Τελ-Αβίβ θέλει να στείλει το δικό του μήνυμα. Ισραηλινά αεροσκάφη πραγματοποίησαν  αποστολές  προσομοίωσης κρούσεων με ειδικές  πτήσεις στον εναέριο χώρο νοτιοδυτικά της Κύπρου και συγκεκριμένα  στο πλαίσιο άσκησης των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων, σύμφωνα με δημοσίευμα.

Η άσκηση υλοποιείται κατόπιν άδειας της Κύπρου. Περίπου δεκαπέντε ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη,  πέταξαν σε ύψος τριάντα χιλιάδων ποδών στο κυπριακό FIR σημαίνοντας συναγερμό στα κατεχόμενα  από την παρουσία τους.

Σύμφωνα με το άρθρο μας με τίτλο ( 40 ισραηλινά μαχητικά στην Ελλάδα και «προσβολή» Skyguard της ΠΑ – Πακέτα COMAO κατά Τουρκίας στην ΑΟΖ και στο βάθος χτύπημα σε Ιράν!), είχαμε τονίσει πριν μερικές ημέρες ότι 40 μαχητικά F-15 και F-16 από 10 πολεμικές Μοίρες έστειλε αιφνιδιαστικά το Ισραήλ στην Ελλάδα για αποστολές μακράς εμβέλειας με την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία κάτω από άκρα μυστικότητα. Την είδηση αποκάλυψαν πριν λίγο ΜΜΕ του Ισραήλ αφού ολοκληρώθηκε η πρωτοφανής πολεμική κινητοποίηση.

Το Ισραήλ το φώναξε δυνατά: Πόλεμος σε πολλαπλά μέτωπα!

pentapostagama.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας