Ο Tραμπ ανακοίνωσε τη δημιουργία των στρατιωτικών-διαστημικών δυνάμεων των ΗΠΑ.


Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Donald Trump, μιλώντας στο Εθνικό Συμβούλιο Διαστήματος των Ηνωμένων Πολιτειών, ανακοίνωσε την έναρξη του σχηματισμού των αμερικανικών στρατιωτικών διαστημικών δυνάμεων ως ένα νέο είδος στρατευμάτων.
Στην ομιλία του τόνισε ότι είχε ήδη εκδώσει εντολή στο Υπουργείο Άμυνας για την έναρξη της δημιουργίας των στρατιωτικών-διαστημικών δυνάμεων των ΗΠΑ ως ξεχωριστού τύπου των ενόπλων δυνάμεων των Ηνωμένων Πολιτειών. Ταυτόχρονα, σημείωσε ότι ο νέος τύπος των ενόπλων δυνάμεων δεν πρέπει μόνο να υποδηλώνει την παρουσία του στο διάστημα, αλλά και να εξασφαλίσει πλήρη αμερικανική κυριαρχία στον κοντινό χώρο της Γης και να αποτρέψει την ηγεσία της Ρωσίας και της Κίνας.
Επί του παρόντος, στις Ηνωμένες Πολιτείες υπάρχουν πέντε διαφορετικοί τύποι στρατευμάτων: επίγειες δυνάμεις, αεροπορικές δυνάμεις, ναυτικές δυνάμεις, ναυτικοί και ακτοφυλακή. Μόλις δημιουργηθεί, το USS θα είναι το έκτο ξεχωριστό είδος. Ο Tραμπ μίλησε επίσης για την «σημαντική τεχνολογική» υπεροχή των ΗΠΑ στο διάστημα, την επικείμενη κατάκτηση της Σελήνης και την παροχή μακροχρόνιας αμερικανικής παρουσίας στον δορυφόρο της Γης.
Πρέπει να σημειωθεί ότι οι νέες στρατιωτικές διαστημικές δυνάμεις αποτελούσαν προηγουμένως μέρος της δομής της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ. Σύμφωνα με την οδηγία που δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο του Λευκού Οίκου, η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ θα παρακολουθεί τη λειτουργία των δορυφόρων και θα εξασφαλίζει την προστασία τους, θα παρακολουθεί τα συντρίμμια και θα αναπτύσσει νέα προγράμματα στον τομέα της διαστημικής τεχνολογίας. Ενάντια στη δημιουργία στρατιωτικών διαστημικών δυνάμεων ως ξεχωριστό είδος στρατευμάτων, αρκετά παράξενα εμφανίζονται στο Πεντάγωνο. Δηλώνουν ότι η απόσυρση της αεροπορικής δύναμης από την αεροπορία θα περιπλέξει μόνο το αμερικανικό στρατιωτικό γραφειοκρατικό σχέδιο για τη διαχείριση του αμερικανικού στρατού.
topwar.ru

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας