Διαδραστικός χάρτης που ραγίζει καρδιές: Οι καμένες εκτάσεις πανελλαδικά από το 1984

Διαδραστικός χάρτης που ραγίζει καρδιές: Οι καμένες εκτάσεις πανελλαδικά από το 1984 Θλίψη προκαλεί ο διαδραστικός χάρτης του Αστεροσκοπείου Αθηνών, που αποτυπώνει τα εδάφη που έχουν καεί από το 1984 έως και σήμερα. Με βάση το διαφορετικό χρώμα που επεξηγείται στο υπόμνημα, ο χρήστης μπορεί να δει ποια περιοχή κάηκε και ποια περίοδο. Η εικόνα είναι αποκαρδιωτική καθώς αποτυπώνεται το μέγεθος της διαχρονικής καταστροφής και τα εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα δασών και άλλων εκτάσεων που έγιναν στάχτη τη τελευταία 30ετία. Είναι δε μια υπόμνηση των ανθρώπινων ζωών που χάθηκαν, με πιο τραγική περίπτωση - μέχρι πριν λίγες μέρες - τις φονικές πυρκαγιές στην Πελοπόννησο το 2007. Αποτελεί όμως και ένα χρήσιμο εργαλείο για την προστασία των καμένων εκτάσεων από την οικοπεδοποίηση, εάν και εφόσον υπάρχει πολιτική βούληση.




Θλίψη προκαλεί ο διαδραστικός χάρτης του Αστεροσκοπείου Αθηνών, που αποτυπώνει τα εδάφη που έχουν καεί από το 1984 έως και σήμερα.



Με βάση το διαφορετικό χρώμα που επεξηγείται στο υπόμνημα, ο χρήστης μπορεί να δει ποια περιοχή κάηκε και ποια περίοδο.
Η εικόνα είναι αποκαρδιωτική καθώς αποτυπώνεται το μέγεθος της διαχρονικής καταστροφής και τα εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα δασών και άλλων εκτάσεων που έγιναν στάχτη τη τελευταία 30ετία. Είναι δε μια υπόμνηση των ανθρώπινων ζωών που χάθηκαν, με πιο τραγική περίπτωση - μέχρι πριν λίγες μέρες - τις φονικές πυρκαγιές στην Πελοπόννησο το 2007.
Αποτελεί όμως και ένα χρήσιμο εργαλείο για την προστασία των καμένων εκτάσεων από την οικοπεδοποίηση, εάν και εφόσον υπάρχει πολιτική βούληση.

Για να δείτε τον χάρτη κάντε κλικ ΕΔΩ.
Σχόλια